Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2014 - Anul XIX, nr. 199 (5708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Maşina visurilor

Elevă din judeţ medaliată cu aur, în Japonia, în cadrul unui concurs internaţional de desene organizat de Toyota

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iasmina Răceanu, elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, a câştigat medalia de aur în cadrul competiţiei internaţionale de desene „Dream Car Art Contest”, organizat de Toyota Motor Corporation.

Adolescenta a fost distinsă cu cea mai strălucitoare medalie în cadrul ceremoniei de premiere care a avut loc ieri, în Tokyo, Japonia, la festivitate Iasmina participând alături de ceilalţi 29 de finalişti din întreaga lume.

În cadrul concursului „Dream Car Art Contest ”, peste 660.000 de tineri au trimis lucrări ce înfăţişează maşina visurilor lor.

 

„Storyota” – desenul care a luat aurul

Lucrarea Iasminei se numeşte „Storyota”. Adolescenta povesteşte că maşina visurilor pe care şi-a imaginat-o „este inspirată de forma căluţului de mare şi adună toate poveştile în trupul său şi, cu ajutorul unor instalaţii ce captează lumina, modifică acel conţinut mort dinăuntrul nostru şi îl transformă în viaţă. Storyota ajută lumea să-şi descopere cele mai ascunse „cămăruţe” interioare şi să le înnoiască. Astfel putem fi în armonie cu tot ceea ce ne înconjoară: Natura, Prietenii, Necunoscuţii, Lucrurile Create de Noi.

„În fiecare dintre noi există o poveste, scrisă de sufletul nostru, în funcţie de felul în care trăieşte el în noi. Dacă povestea este vie, noi vom fi întotdeauna vii, altfel dispărem”, a mai scris Iasmina în mesajul care însoţeşte lucrarea.

 

Număr impresionant de competitori

662.898 de lucrări, trimise din 75 de ţări, au participat în prima fază a concursului de desene organizat de Toyota, la cele trei categorii ale concursului (sub 10 ani, 10-12 ani şi 13-15 ani). După prima selecţie au rămas 90 de desene, iar mai apoi au fost desemnate 30 de lucrări finaliste. Autorii acestora au fost invitaţi în Japonia, în perioada 25-29 august, Iasmina fiind însoţită de tatăl şi sora sa.

Potrivit organizatorilor, „principalul scop al concursului este de a stimula imaginația și creativitatea copiilor, pentru ca aceștia să își exprime viziunile cu privire la un viitor mai bun. Desenând mașina visurilor, micii artiști au oportunitatea de a-și dezvolta interesul pentru mașini și de a înțelege mai bine bucuria și importanța unui vis”.

Juriul din acest an a fost prezidat de Akio Toyoda, preşedintele Toyota Motor Corporation, fiind alcătuit din profesori universitari, artişti plastici, jurnalişti, fotografi renumiţi, şoferi de curse şi directori ale unor compartimente în cadrul companiei Toyota.

 

În 2013, Iasmina şi-a adjudecat argintul

Iasmina nu este la prima participare la acest concurs.

În 2013, eleva a câştigat medalie de argint la categoria 13-15 ani, premiul fiindu-i înmânat în Japonia. Maşina pe care Iasmina şi-a imaginat-o anul trecut avea abilitatea de a schimba gândurile rele în altele bune, maşină zburătoare din care oamenii încruntaţi, posomorâţi, trişti sau nervoşi coboară zâmbitori într-o lume paradisiacă, plină de lumină şi verdeaţă.  

Iasmina este elevă în clasa a X-a la Colegiul “Petru Rareş”, specializarea matematică – informatică germană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă din judeţ medaliată cu aur, în Japonia, în cadrul unui concurs internaţional de desene organizat de Toyota.
 Vizualizări articol: 2609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Elevă din judeţ medaliată cu aur, în Japonia, în cadrul unui concurs internaţional de desene organizat de Toyota5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei