Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După două săptămâni

Termica reia de duminică furnizarea apei calde în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru mai mult de 20.000 de familii din municipiul Suceava apa caldă va reveni la robinete de la finele acestei săptămâni.

Conducerea Termica, societatea de transport şi distribuţie a energiei termice, a anunţat ieri că de mâine se va trece la umplerea circuitelor de termoficare.

„Lucrările realizate de salariaţii Termica se apropie de sfârşit, miercuri seară vor fi încheiate lucrările termo-mecanice, urmând ca după aceea să fie făcute cele de izolaţii termice. În aceste condiţii, joi vom putea începe manevrele de reumplere a circuitelor de transport şi distribuţie, care au fost golite pentru executarea de lucrări. Vineri ne propunem să facem probele hidraulice, deci să pornim instalaţiile de pompare în reţeaua de transport, iar de sâmbătă să facem probe la cald. Dacă totul este în regulă, de sâmbătă după-amiază ar fi condiţii de furnizare a apei calde în oraş”, a explicat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, prezent la şedinţa „de îndată” a Consiliului Local Suceava, în care s-a discutat despre strategia de termoficare a oraşului.

Conducerea Termica a ţinut să atenţioneze beneficiarii de agent termic în sistem centralizat care au executat diverse intervenţii la instalaţiile proprii că trebuie să ia din timp măsurile necesare pentru a evita daunele materiale care se pot produce odată cu umplerea instalaţiilor cu apă sub presiune.

 

Semnal de alarmă: datoriile către Bioenergy şi E.ON

O posibilă piedică în calea furnizării apei calde către suceveni o reprezintă datoriile de aproximativ 15 milioane de lei pe care Termica le are către producătorul de energie termică Bioenergy.

„Sperăm că vom ajunge la o înţelegere şi la o posibilitate de eşalonare a datoriei pe care o avem la plata energiei termice către Bioenergy, astfel încât producătorul să fie de acord să ne asigure în continuare energia termică necesară preparării apei calde”, a spus Ovidiu Dumitrescu, care a amintit şi de datoriile scadente de 460.000 de lei la E.ON, care ar putea duce la „tăierea” energiei electrice dacă nu sunt achitate la timp.

 

Lungu: “Toţi întreabă când li se dă apă caldă, când căldură, dar nici unul când are de plătit ceea ce se consumă”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa datoriilor acumulate de Termica, subliniind faptul că acestea nu ar exista dacă s-ar încasa datoriile restante de la populaţie.

„Am avut recent o discuţie cu directorul Adrem, Adrian Bodea, care a spus că acţionarii Bioenergy nu sunt de acord să se furnizeze energie termică până nu se face o eşalonare a datoriilor curente. O iarnă am trecut-o cu Unicom, una cu Bioenergy, de iarna care vine trebuie să treacă sucevenii, care au de achitat datorii de peste 4 milioane de euro. Toţi întreabă când li se dă apă caldă, când căldură, dar nici unul când are de plătit ceea ce se consumă”, a spus Lungu.

Edilul sucevean a precizat că va încerca să mobilizeze populaţia şi asociaţiile de proprietari, să se încaseze cât mai mult din datoriile restante, astfel încât să nu fie probleme cu asigurarea căldurii şi apei calde în sezonul rece care se apropie.

Prezent la discuţii, directorul Bioenergy Suceava, Vasile Ilie, a spus că din momentul în care vor fi anunţaţi că se poate livra energie termică în sistem, vor asigura agentul termic necesar furnizării apei calde în Suceava, dar în schimb se aşteaptă ca Termica să achite din restanţele acumulate, astfel încât să se poată face aprovizionarea cu material lemnos pentru iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica reia de duminică furnizarea apei calde în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica reia de duminică furnizarea apei calde în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CAPUSELE!!! trimis de
(27 aug 2014, 13:18:37
90% din populatie este cu plata la zi.Cei 10% care nu platesc sunt cei cu situatie financiara jalnica sau asa zisii smecheri sustinuti de capusele numite Asociatii de proprietari sau de Primaria Suceava.Cum se poate acumula o datorie de peste 1 miliard de lei vechi,la asociatie,intr-un apartament al primariei de pe strada Oituz,fara complicitatea celor de mai sus?Ce vina au ceilalti prorietari din blocul respectiv,ca primaria,proprietarul apartamentului respectiv,si Asociatia de proprietari nu a facut nimic,niciodata.
2.   MA APUCA PANDALIILE! trimis de
(27 aug 2014, 14:16:18
Cand il aud mereu,chiar in fiecare zi pe acest ''individ'' pus sa apere interesele obstii,ca-i baga pe toti in aceeasi oala,mor nu alta!D-le primar,unde-s contractele individuale,mult trambitate?Nu se doreste asta ca ''mor capusele''!Ce vina am eu,cetatean corect,cu darile la zi sa ma pedepsesti si sa ma umilesti zilnic fata de cel care din diverse motive nu si-a putut plati furaciunile voastre!Pentru ca se fura pe fata,e evidenta treaba asta!Sunt tot mai dezgustata de orasul asta,de conducatorii pe care-i avem de 25 de ani,care nu-si urmaresc decat propriile interese!Tara asta-i terminata din toate punctele de vedere!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei