Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Primăria Suceava se va asocia cu un operator privat pentru prinderea câinilor vagabonzi de pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinii de pe străzile Sucevei vor fi capturaţi cu ajutorul unei firme sau al unui ONG, care va taxa aceste servicii în funcţie de greutatea animalului.

Decizia a fost luată ieri de deliberativul local, în urma unei şedinţe „de îndată”, în care problema câinilor de pe străzi a fost considerată mult prea gravă pentru a nu se face nimic, de teama că hotărârea luată va fi acţionată în instanţă de o asociaţie de protecţie a animalelor.

„Dacă nu vor fi strânşi câinii de pe străzi în următoarele 2-3 luni de zile, riscăm să avem tot mai mulţi oameni în spitale, muşcaţi de câini. Avem tot mai multe semnale că problema câinilor de pe străzi a scăpat de sub control. Indiferent de ameninţările pe care le avem, nu trebuie să mai stăm cu mâinile încrucişate, ci să demarăm această procedură”, a spus consilierul local Lucian Harşovschi.

În vreme ce primarul Ion Lungu şi-a exprimat dorinţa de a putea desemna cât mai curând un operator care să se ocupe de prinderea câinilor vagabonzi, care să se apuce de treabă, viceprimarul Ovidiu Doroftei a atras atenţia asupra unui aspect care necesită măsuri urgente: „În trei săptămâni începe şcoala, am vrea ca rezultatele să fie vizibile până atunci, astfel încât copiii să poată merge în siguranţă la cursuri”.

Tot Doroftei a făcut unele precizări referitoare la necesitatea delegării acestei activităţi unui operator extern: „Capturarea o face primăria, dar cu ajutorul unei firme sau ONG cu care se asociază, pentru că nu poate angaja personalul necesar, nu poate cumpăra substanţele tranchilizante. Ne asociem pentru a fi cât mai eficienţi”.

 

Supraaglomerarea adăpostului sau eutanasierea?

Singurul consilier local care s-a opus măsurii votate ieri a fost Doiniţa Cocriş, care este şi preşedinte al asociaţiei de protecţie a animalelor care se ocupă de gestionarea adăpostului de câini din lunca Sucevei.

Aceasta a atras atenţia asupra problemelor cauzate de supraaglomerarea adăpostului, de riscul real de a nu avea de unde asigura hrana pentru un număr dublu sau triplu de câini şi de complicaţiile care pot apărea ca urmare a aducerii unui număr mare de câini în adăpost, în scurt timp.

Tranşant ca întotdeauna, reprezentantul PP-DD, Adrian Arămescu, mai că a bătut cu pumnul în masă, cerând mai puţine vorbe şi mai multe fapte.

„Dacă noi nu suntem în stare să luăm o decizie, să-i aducem aici pe copiii şi bătrânii muşcaţi de câini pe stradă, să ia ei o decizie. Ne trebuie legi mai clare, care să dea autorităţilor locale puterea de a acţiona, să rezolve problema. Soluţia e doar una – eutanasierea”, a spus Arămescu.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost votat de 15 din cei 16 consilieri prezenţi la şedinţă, fiind înregistrată o singură abţinere.

 

Trei echipe de prindere a câinilor vagabonzi

Conform condiţiilor impuse de Consiliul Local Suceava, prinderea câinilor vagabonzi se va face cu trei echipe, fiecare cu maşină proprie, cu dotări speciale şi cu personal medical autorizat să utilizeze pistolul cu tranchilizante. Principalul criteriu de departajare a ofertelor este tariful de prindere a câinilor, pentru trei categorii de câini – de talie mică (până în 10 kg), mijlocie (între 11 şi 20 de kg) şi mare (peste 20 kg).

Tarifele maximale la care operatorul poate presta activitatea de capturare, transport şi predare la adăpost este de 30 de lei pentru un câine de talie mică, 50 de lei pentru unul de talie mijlocie şi 60 de lei pentru un câine de talie mare, la acestea adăugându-se şi valoarea TVA.

Desemnarea operatorului privat se va face prin procedura de atribuire directă, în baza selecţiilor de oferte care se depun la Primăria Suceava în cursul acestei săptămâni.

Acesta va avea obligaţia ca în primele luni să prindă minim 250 de câini/lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava se va asocia cu un operator privat pentru prinderea câinilor vagabonzi de pe străzi.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Primăria Suceava se va asocia cu un operator privat pentru prinderea câinilor vagabonzi de pe străzi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doinita cocris.. trimis de
(27 aug 2014, 11:11:22
insasi numele ei ma face sa fug la baie.. mai bine si.ar cumpara un vibrator si ar rezolva problema hormonilor urcati la cap.. sau..lasata in mijlocul unei haite de caini flamanzi.. baba draqului.. mancatoare de rahat.. ce nu face sa.si apere interesele.. dar sa.i vad toate neamurile mancate de caini
2.   Cocris = PCR trimis de
(27 aug 2014, 12:38:55
Foamea fostei secretare DOINA (nu DOINITA) e evidenta. Cum poate o sustinatoare a animalelor, reprezentanta a unui ONG de seama, sa poarte haine de blana iarna? Sunt chestiuni care se cam bat cap in cap.
De aceea, credibilitatea TOVARASEI e ZERO. Habar nu am cumde e in CL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei