Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lucrări îndoielnice

Pfeiffer, pusă să refacă asfaltarea pe străzi recent predate Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Suceava le-a „bătut obrazul” celor de la Pfeiffer, cărora le-a reproşat slaba calitate a lucrărilor de refacere a străzilor pe care au lucrat.

La comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, primarul Ion Lungu a dat exemplul mai multor străzi care apar ca finalizate în acte, dar pe care inspectorii primăriei au sesizat probleme grave, precum asfalt distrus la scurt timp după ce a fost turnat.

„Pe străzile Biruinţei şi Aron Pumnul, acolo unde au predat lucrarea şi au asfaltat porţiunea de stradă pe care au lucrat, din urmă asfaltul a crăpat. E vorba atât de calitatea lucrărilor efectuate de constructori, dar mai poate fi o cauză - ruta ocolitoare nu este dată în funcţiune, iar aceste două străzi, Aron Pumnul şi Biruinţei, sunt foarte solicitate din cauza traficului greu”, a spus Lungu.

De altfel, oricine merge pe cele două străzi din Iţcani nu are cum să nu vadă că asfaltul s-a lăsat, e crăpat în numeroase locuri, strada a devenit „vălurită” sau chiar s-au format gropi imense, care pot reprezenta un pericol de producere a accidentelor, mai ales din cauza traficului intens, desfăşurat în condiţii improprii.

 

Strada Aurel Vlaicu – lucrări întârziate şi de slabă calitate

Edilul sucevean a atras atenţia şi asupra străzii Aurel Vlaicu, care ar fi trebuit să fie predată cu multe luni în urmă, dar care nici acum nu este finalizată.

„Nu s-au rezolvat problemele la căminul de canalizare, ba mai mult, au apărut probleme la lucrările de asfaltare care s-au făcut pe această stradă, iar acolo cauza nu ar fi doar traficul intens, ci şi slaba calitate a lucrărilor. Nu vom face nici un fel de rabat, inspectorii de la primărie vor face sesizările necesare către executantul lucrărilor, pe care îl vom pune să asfalteze din nou acele zone, pentru că aşa este corect, lucrarea fiind în termen de garanţie”, a adăugat Lungu.

 

Lanţul slăbiciunilor

Nemulţumit şi de întârzierile mari în efectuarea unor lucrări care ar fi trebuit să fie de mult timp finalizate, Lungu a spus: „Cauzele sunt multiple, pornind de la calitatea muncitorilor care efectuează aceste lucrări, pentru că firmele care câştigă aceste licitaţii lucrează la rândul lor cu subcontractori. E un întreg lanţ al slăbiciunilor”.

Singura soluţie, în viziunea sa, este ca la final primăria să ia la rând toate străzile pe care s-a lucrat, să le refacă cu covor asfaltic.

„Oricât de bine ar asfalta ei acea porţiune unde au băgat conductele, strada nu mai este niciodată la starea sa de dinainte, nivelul de acolo e fie mai sus, fie mai jos, în funcţie şi de tasarea terenului”, a explicat Lungu.

Dar această operaţiune se va face în timp, după ce se va vedea că „terenul nu mai lucrează” acolo unde a fost săpat, astfel încât să nu apară prăbuşiri ale asfaltului, unde pământul se surpă, în jurul conductelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pfeiffer, pusă să refacă asfaltarea pe străzi recent predate Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 2556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pfeiffer, pusă să refacă asfaltarea pe străzi recent predate Primăriei Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Terenul lucreaza.. trimis de
(27 aug 2014, 11:19:52
Doar la noi in romania "terenul lucreaza"... nemtii scot conducte cu diametru de 100cm si nu mai lucreaza terenul .. noi suntem prea prosti
1.1  RE: Terenul lucreaza.. trimis de
(27 aug 2014, 11:21:45
cum zicea basescu..
neamtu sapa un sant de 2 metri ..perfect drept.. ia pauza se uita la sant multumit si bea o bere rece..
romanul..sapa un sant de 1 metru..stramb care se darama... ia o pauza bea doua beri si zice... merge si asa.
1.2  RE: Terenul lucreaza.. trimis de
(27 aug 2014, 11:54:18
cum zicea in gara numita Romania "neamtu" lu colegu basescu..
bre luam trenu ? la care basalaul spunea: .... nu baa luam sinele.
2.   Invitatie trimis de
(28 aug 2014, 09:54:50
Tare as vrea sa-i vad pe toti care conduc acest satuc numit Suceava sa faca o vizita in orasul BOTOSANI si sa vada acolo strazi si trotuare de nivel european,de ce acolo s-a putut si la noi nu,raspunsul mi-l dau singur acolo s-a furat dar mai putin,pe cand la Suceava s-a furat tooooooooot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei