Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie la limită

Licitaţia de desemnare a unui nou operator de termoficare a Sucevei merge mai departe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou operator de termoficare al Sucevei urmează a fi desemnat prin licitaţie. Asta au decis ieri consilierii locali suceveni, prezenţi la o şedinţă „de îndată”, convocată de  primarul Ion Lungu, care a renunţat la concediu pentru a clarifica o serie de probleme importante ale Sucevei.

De aproape trei săptămâni, licitaţia de desemnare a unui nou operator de termoficare era blocată, ca urmare a unor adrese trimise de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) în zilele premergătoare depunerii ofertelor, prin care recomanda anularea licitaţiei şi continuarea acestui serviciu public cu Termica.

După discuţii interminabile, pro şi contra, după ce s-au apucat să despice firul în patru şi să lămurească acolo, în şedinţă, dacă Marin Marinoiu, desemnat de Unicom drept administrator special al Termica, are sau nu legal dreptul de a reprezenta societatea, în cele din urmă, fiind chemat să răspundă la întrebări celălalt administrator special, numit iniţial de administratorii judiciari, directorul Ovidiu Dumitrescu, aleşii locali au decis brusc să facă ceea ce trebuia făcut de la început, să se exprime prin vot.

Zece dintre ei au votat pentru continuarea procedurilor de licitaţie, în vreme ce şase (printre care şi cei trei consilieri PDL prezenţi) s-au abţinut. Proiectul a trecut la limită, pentru că erau necesare nouă voturi pentru a fi aprobat.

Practic, aleşii locali au decis să ignore „recomandările contradictorii” ale ANRSC, după cum le-a caracterizat primarul Ion Lungu, încât săptămâna aceasta ar trebui să fie deschisă singura ofertă admisă la licitaţie, cea a Thermonet, Termica fiind respinsă din motive de eligibilitate (datorii la stat şi societate aflată în insolvenţă).

Până la desemnarea unui nou operator, transportul şi distribuţia energiei termice urmează să fie asigurate tot de Termica, care, între timp, a dat în judecată Primăria Suceava, solicitând anularea licitaţiei şi revocarea tuturor hotărârilor de CL care au dus la organizarea acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de desemnare a unui nou operator de termoficare a Sucevei merge mai departe.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Licitaţia de desemnare a unui nou operator de termoficare a Sucevei merge mai departe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce, Termica da semne de nemultunire? trimis de
(27 aug 2014, 21:33:19
Nu trebuie mult sa te gindesti ca Termica, prin totalul si permanentul dezinteres, materializat printr-o marire perpetua a pretului, numai rau ne-a facut in tot acesti ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei