Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune

Directorul tehnic al Primăriei Rădăuţi a fost amendat cu 5.000 de lei pentru lucrările ilegale din centrul municipiului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul tehnic al Primăriei din Rădăuţi, Igo Kofler, a fost amendat cu 5.000 de lei (50 de milioane de lei vechi) pentru lucrările ilegale de amenajare a unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii din centrul acestui municipiu. Sancţiunea a fost aplicată de Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava în urma unui control pe care inspectorii acestei instituţii l-au efectuat ieri în Rădăuţi, împreună cu specialişti ai Prefecturii, cu privire la realizarea lucrărilor de amenajare a respectivei zone pietonale.

Potrivit prefectului Florin Sinescu, în urma controlului s-a constatat că autorizaţia de construire nr. 540/19.08.2014 pentru această investiţie a fost întocmită fără ca acest document să conţină şi actul administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului conform obligaţiilor în legea de autorizare a executării lucrărilor de construcţii. În aceste condiţii, el a arătat că directorul tehnic al Primăriei municipiului Rădăuţi a fost amendat, iar lucrările pentru amenajarea zonei pietonale au fost suspendate până la intrarea în legalitate, decizii care au fost aduse la cunoştinţa constructorului şi a primăriei.

Pe de altă parte, prefectul Florin Sinescu a formulat o acţiune în instanţă împotriva Consiliului Local din Rădăuţi, solicitându-se constatarea ilegalităţii Hotărârii nr. 76 din 19 iunie 2014 privind aprobarea restricţionării traficului auto pe durata executării lucrărilor de „Amenajare zonă pietonală strada Piaţa Unirii, municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”. „Motivul apreciat ca nelegal privind actul administrativ contestat este acela că nu a fost adoptată o hotărâre de consiliu local privind modificarea destinaţiei domeniului public respectiv din stradă cu acces auto şi pietonal care este destinaţia ei actuală, în stradă cu acces doar pietonal, care reprezintă destinaţia dorită după finalizarea lucrărilor”, a spus Sinescu, care a mai adăugat că „un alt aspect este acela că avizul Inspectoratului Judeţean de Poliţie privind restricţionarea circulaţiei a fost valabil până la 30 iunie 2014, iar ulterior a fost eliberat un nou aviz, care însă nu a făcut obiectul unei alte hotărâri de consiliu local”.

El a explicat că în acest caz nu este vorba de un aviz de restricţionare a circulaţiei, care în general are un caracter temporar, ci de închiderea permanentă a circulaţiei auto, prin schimbarea destinaţiei doar pentru acces pietonal.

Prefectul Florin Sinescu a arătat că deşi a solicitat Consiliului Local al municipiului Rădăuţi comunicarea hotărârii de modificare a destinaţiei domeniului public, deliberativul local nu a dat curs cererii. El a mai spus că efectuarea unor lucrări de „amenajare zonă pietonală” în lipsa unui act administrativ de modificare destinaţie domeniu public, adoptat de consiliul local care administrează bunurile proprietatea publică a localităţii, nu are suport legal.

Reamintim că primăria din Rădăuţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a unei zone pietonale pe str. Piaţa Unirii în data de 12 august 2014, în condiţiile în care autorizaţia de construire era expirată din luna aprilie a acestui an. Până la remedierea tuturor problemelor de legalitate pe care comisia de control le-a constatat în Rădăuţi, locuitorii acestui municipiu vor trebui să suporte şi să treacă zilnic prin centrul oraşului printr-un adevărat şantier, de care momentan nu se ştie când vor scăpa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul tehnic al Primăriei Rădăuţi a fost amendat cu 5.000 de lei pentru lucrările ilegale din centrul municipiului.
 Vizualizări articol: 4612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Directorul tehnic al Primăriei Rădăuţi a fost amendat cu 5.000 de lei pentru lucrările ilegale din centrul municipiului5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politica bat-o vina ! trimis de
(27 aug 2014, 11:42:00
Vedeti pana unde s-a ajuns , dupa ce un trepadus a parat primaria ca vrea sa faca ceva frumos si util ln centrul orasului. Oare este normal ca prefectul sa se ocupe de strazile pietonale din Radauti , nu conducerea primariei orasului Radauti. De ce se cauta atatea chichite pentru a ingreuna realizarea a ceva frumos si util ,pentru locuitori orasului Radauti,si nu numai lor ci si celor care ne viziteaza orasul. Este pentru mine un subiect pur politic si cu razbunari si platiri de polite adversarilor politici .Cine a pornit acest razboi s-ar putea sa culeaga consecinte cat de curand.
2.   Mda... trimis de
(27 aug 2014, 14:18:51
Oameni buni, nu vreau sa-i iau apararea lui Olarean, e plin de bube, sunt constient, iar daca as fi subiectiv l-as ura pentru ca mi-a lasat tatal fara munca cativa ani de zile in urma. Insa daca as fi obiectiv, nu pot sa nu remarc faptul ca vinovati de situatia actuala sunt consilierii care sunt impotriva proiectului, dintr-un motiv cat se poate de simplu (tre sa fi prea orbit de ura sa nu recunosti): reabilitarea centrului istoric ar fi o mare bila alba pentru Olarean, iar acest lucru ar echivala cu un nou mandat de primar, mai mult ca sigur. Atunci devine logic faptul ca opozitia face tot ce e posibil pentru a impiedica acest lucru, folosind tot felul de mijloace lipsite de scrupule, ca in cazul de fata. Cel mai tare sunt dezamagit de Olarean ca nu stiu sa fi accesat vre-un proiect european (lucrarile la apa si canal sunt ale Consililui Judetean). Insa tinand cont de faptul ca Radautiul are un buget de vreo 6 milioane de euro, din care aproape 3 milioane de euro pleaca pentru salariile bugetarilor, apoi peste 1 milion de euro pleaca pentru imprumutul lui Tatar cand s-au reabilitate conductele de agent termic, mai raman vreo 2 milioane de euro din care pana anul trecut se mai plateau subventii pt gigacalorie, facturi mari la Comunale pentru iluminatul stradal, gunoi, etc. si astfel mai ramane cam 1 milion de euro. Pai din banii astia e cam greu sa faci asfaltari, pavari, parcari, investitii in scoli,gradinite, etc. Si cand mai ai o sleahta de ordinari ca Maierean drept consilieri, pare cam greu sa faci mare lucru.
2.1  RE: Mda... trimis de
(27 aug 2014, 14:21:02
*Unde mai pui si faptul ca 1km de asfalt pleaca de la minim 100.000 euro.
3.   Coment trimis de
(27 aug 2014, 17:24:17
Foarte bine,lăsaţi toată lucrarea aşa cum este,apoi luaţi-o pe cale legală :comisii,judecată etc.
Nu peste mult timp după ploi o să vină lapoviţa iar domiile voastre cu tot cu "legale şi perfecte"o s-o luaţi cu vârf şi îndesat de la rădăuceni.
3.1  RE: Coment trimis de
(27 aug 2014, 17:28:07
Rădăuţeni (corectat).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei