Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2014 - Anul XIX, nr. 198 (5707)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Datorii neonorate

Angajaţii din învăţământul sucevean au primit doar 80% din restanţele salariale câştigate în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din învăţământul sucevean nu-şi vor primi o serie de drepturi băneşti câştigate în instanţă. Mai exact, oamenii şcolii nu vor primi integral restanţele salariale aferente anului 2014, respectiv o tranşă de 25% din totalul datoriei.

Traian Pădureţ, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor ,,Pro-Educaţia” Suceava, atrage atenţia că angajaţii din sistem au aflat „cu stupoare că banii pentru plata eșalonată a sumelor din sentințele judecătorești, pentru județul Suceava, sunt insuficienţi și după rectificarea bugetară”.

Menționăm că, în anul 2014, angajații din învățământ trebuiau să beneficieze de achitarea a 25% din sumele rămase în plată conform sentințelor judecătorești, sume împărțite în patru tranșe trimestriale a câte 6,25%.

În primele două trimestre angajații din învățământul sucevean nu au încasat tranșele de 6,25% trimestrial, ci doar circa 80% din sumele cuvenite, cu excepția angajaților din învățământul special. Situația este mai dramatică în cazul angajaţilor din şcolile din municipiul Suceava, unde sumele achitate au fost și mai mici.

„Au fost promisiuni că sumele restante vor fi alocate la rectificarea bugetară și că la începutul lunii septembrie vor+ fi achitate tranșa de 6,25% corespunzătoare trimestrului al III-lea și sumele restante din primele două trimestre. A fost, din nou, o dulce promisiune pe care guvernanții nu o materializează. Ne simțim, din nou, mințiți, amăgiți”, a mai arătat Traian Pădureţ.

Acesta a mai explicat că odată cu rectificarea bugetară Guvernul a transmis că Ministerul Educației a beneficiat de o rectificare pozitivă, menționându-se că sumele suplimentate sunt pentru plata sentințelor judecătorești de care ar trebui să beneficieze angajații din învățământ.

 

Probleme şi la plata salariilor

De cealaltă parte, nici sumele necesare pentru plata salariilor angajaților din învățământ nu sunt integrale.

„Pentru achitarea salariilor pentru luna august s-au făcut din nou <artificii>, transferându-se sume din trimestrul IV, cu speranța că în ultimele luni din trimestrul IV sumele necesare vor fi acoperite... probabil de zăpada cumplită care va cădea peste toți”, a subliniat Traian Pădureţ.

Potrivit sursei citate, transferul din trimestrul IV în trimestrul III s-a făcut după ce şcolile care nu le mai pot plăti angajaţilor salariile aferente lunii august au primit fonduri de la unităţile care nu au probleme cu banii, prin redistribuire, însă această măsură nu a fost suficientă.

„În ceea ce priveşte plata salariilor suntem mai încrezători. Avem promisiuni că se vor depune eforturi în acest sens. Îndoieli avem la plata restanţelor”, a conchis Pădureţ. 

 

„Pro-Educaţia” vrea comisie de dialog social

Pentru rezolvarea acestor probleme, UJS ,,Pro-Educația” Suceava și SIP Suceava, organizații afiliate la Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, au solicitat Prefecturii Suceava, pe 25 august, convocarea Comisiei de Dialog Social.

Principalele subiecte pentru dezbatere sunt: achitarea, în luna septembrie, a sumelor ce reprezintă tranșa a III-a de 6,25% din sumele prevăzute de sentințele judecătorești şi situația achitării sumelor restante din trimestrul I și trimestrul II din sentințele judecătorești aflate în plată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din învăţământul sucevean au primit doar 80% din restanţele salariale câştigate în instanţă.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Angajaţii din învăţământul sucevean au primit doar 80% din restanţele salariale câştigate în instanţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei