Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2014 - Anul XIX, nr. 197 (5706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motivaţie

Ploile şi modificările necesare la proiect au întârziat lucrările cu 60 de zile la Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava nu va avea pista operaţională în luna noiembrie a acestui an, aşa cum preconiza administraţia judeţeană, iar întârzierile de circa patru luni sunt puse de firma care lucrează la modernizare pe seama numărului foarte mare de ploi din acest an şi a unor modificări care au trebuit făcute la proiectul iniţial.

Directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a fost invitat, ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean, să dea explicaţii consilierilor în legătură cu întârzierile. Acesta a arătat că, de când au demarat lucrările, au fost 46 de zile de ploi, ceea ce a făcut ca timp de 60 de zile să nu poată lucra. Potrivit directorului, au fost zile în care firma constructoare a fost nevoită să scoată apa cu excavatorul pentru a-şi face front de lucru. Măriuţa nu a precizat, însă, de ce aceeaşi firmă nu a apelat la o soluţie mai simplă, de pompare a apei în exces din şantier.

De asemenea, o problemă cu care constructorii s-au confruntat a fost cea de stabilizare a terenului prin altă modalitate decât cea din proiect, respectiv a fost nevoie de stabilizare chimică, deoarece varianta prevăzută iniţial nu s-a dovedit eficientă.

 

Termenul avansat pentru finalizarea aeroportului - iulie 2015

Preşedintele Nechifor şi-a asumat întârzierea, dar a precizat că este vorba despre „o lucrare extrem de complexă”, iar interesul administraţiei este ca aceasta să fie făcută temeinic, chiar dacă asta înseamnă că este necesar să se accepte un decalaj. Preşedintele CJ a prezentat şi câteva date tehnice: lucrările la aeroport includ 68.000 de transporturi agabaritice, excavarea unei suprafeţe cu lungime de 2.460 de metri, la 1,6 metri adâncime, turnarea a 180.000 de metri cubi de asfalt în straturi succesive. El a precizat că numai dezmembrarea vechii piste a durat peste două luni.

În ceea ce priveşte finanţarea, Nechifor a arătat că la început au fost probleme cu decontarea lucrărilor deoarece era în vigoare un act normativ care presupunea o procedură greoaie, dar în mandatul fostului ministru al Transporturilor Dan Şova lucrurile s-au simplificat din acest punct de vedere, şi acum lucrurile decurg mult mai facil.

Pentru a înlătura speculaţiile că nu sunt bani pentru plata lucrărilor, preşedintele CJ şi directorul aeroportului au arătat că la ora actuală sunt în cont 11.000 de lei pentru lucrările efectuate la aeroport, dar firma constructoare nu a prezentat încă facturile. „Până la sfârşitul anului se vor deconta 48 la sută din lucrări, iar ultimul decont va fi făcut în iulie 2015. Vor fi întârzieri şi ni le asumăm”, a precizat Ioan Măriuţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ploile şi modificările necesare la proiect au întârziat lucrările cu 60 de zile la Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 2367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ploile şi modificările necesare la proiect au întârziat lucrările cu 60 de zile la Aeroportul Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mitul Zburatorului...!! trimis de
(26 aug 2014, 12:16:36
Oare cat de dobitoc trebuie sa fii...sa nu-ti dai seama ca-i cusut cu ata alba....??? Motivam:
1. oare mai exista vreun loc in lume, pe tot pamantul, unde o minte( sigur numai una) luminata sa se apuce de o constructie speciala , strategica...fara a avea un proiect viabil , beton..? oare de ce numai la Sv...se intampla asa ceva..? Cat despre ploaie..asa este. s-a umflat pamantul, iar pe alocuri suprafata aeroportului a fost acoperita de vulcani noroiosi, mult mai mari si mai...clocotitori decat ce-i din zona buzau;
2. Cine se face vinovat de toate aburelile acestea...pe bani public si cu un aeroport gen Cosova, ar trebui sa "studieze"...mitul ZBURATORULI in literatura romana, iar pana la urma.....poate ne lasa si-si ia ZBORUL ( oriunde numai in sv...NU)!
2.   Tocmai in iulie 2015? Trec anii, domnilor! trimis de
(26 aug 2014, 14:07:02
Tocmai in iulie 2015, domnilor!?

Ba se fac autostrada, aeroportul, centura Sucevei, ba nu se fac... Suntem luati de prosti si dusi cu vorba! Bine ca Iasul a reuşit pe cont propriu sa faca o mindrie de aeroport. Toti sunt mindri de o asemenea realizare. La noi toate se amina, cu motive puerile!
Realitatea este că Nechifor ca si Victor Ponta mint pe toată lumea. Ceea ce se face acum demonstreaza înca o dată că acesti oameni sunt buni numai de promisiuni. Ca si primarul nostru care procedeaza la fel, vorbeste, promite si nu face.

Noi, din pacate, nu avem oameni nici cu viziune in dezvoltarea SV, sau macar abili in a atrage fonduri europene. Orasul Suceva este neglijat de autoritati si arata cum vor conducatorii nostri dezinteresati si neimplicati.
3.   Nici o surpriza.... trimis de
(26 aug 2014, 20:22:02
-era o MARE SURPRIZA daca se spunea ca lucrarile sunt la zi,dar ca sunt deja cu patru luni intarzaire,pe mine nu ma mira,caci stiu cu cine avem de-a face.Bine ca la Iasi nu a plouat.....! Cei care ii aparati tare pe Nechifor si Ponta,nu mai aveti nimic de comentat acum? Chiar nimic sa nu poata termina Nechifor.....!!!!?? Apoi,peste ceva timp se va spune iulie 2016.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei