Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2014 - Anul XIX, nr. 193 (5702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere

80 de locuri disponibile pentru programele de doctorat ale Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) scoate la concurs, pentru anul academic 2014-2015, 80 de locuri la programele de doctorat ale instituţiei, 30 dintre acestea fiind subvenţionate de la bugetul de stat. Pentru anul universitar care va debuta în octombrie, USV va organiza admitere pentru 14 domenii de doctorat.

Cât priveşte repartizarea locurilor pe domenii pentru doctorat, cei care vor să-şi continue studiile doctorale în Filologie au la dispoziţie cele mai multe locuri – 16, dintre care şase bugetate.

Urmează Calculatoare şi tehnologia informaţiei cu şapte locuri (trei la fără taxă), Inginerie Mecanică – şase locuri, Filosofie  - şase, Silvicultură – cinci, Geografie – cinci, Economie – cinci, etc.

Viitorii doctoranzi ai Universităţii vor trebui să scoată din buzunare sume piperate pentru a-şi plăti taxa de şcolarizare, indiferent de domeniul de doctorat pentru care vor opta. Taxa de şcolarizare pentru toate domeniile de doctorat este de 3.500 de lei.

Totodată, pentru sesiunea de admitere din acest an, taxele aferente examenului de admitere (de înscriere, înscriere la examenul de competenţă lingvistică şi înmatriculare) sunt în valoare de 300 de lei. 

Conform Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat, domeniile de doctorat ştiinţific la care se organizează admitere, pentru anul universitar 2014-2015, sunt în număr de 14, respectiv Administraţia afacerilor, Contabilitate şi Economie (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Adminsitraţie Publică); Filozofie, Geografie şi Istorie (Facultatea de Istorie şi Geografie); Ingineria materialelor (Facultatea de Inginerie Alimentară); Inginerie electrică, Inginerie electronică şi telecomunicaţii, Calculatoare şi tehnologia informaţiei (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor);  Inginerie industrială şi Inginerie mecanică (Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management); Filologie (Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării) şi Silvicultură (Facultatea de Silvicultură).

Admiterea la studiile doctoale va avea loc în luna septembrie. Potrivit calendarului, în perioada 8 - 12 septembrie 2014 vor avea loc înscrierile, pe 15 septembrie este programat examenul de competenţă lingvistică, între 16 şi 18 septembrie se va desfăşura colocviul de admitere, urmând ca înmatriculările să se facă în 19 septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de locuri disponibile pentru programele de doctorat ale Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 2478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
80 de locuri disponibile pentru programele de doctorat ale Universităţii din Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei