Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 aug 2014 - Anul XIX, nr. 190 (5699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune reuşită

Rebeca, fetiţa de 2 ani pentru care Suceava a dansat ieri, are banii pentru operaţia la inimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acţiunea de salvare a unei fetiţe de 2 ani, din Şerbăuţi, demarată în urmă cu două săptămâni de doctorul Florin Haidamac, s-a încheiat, ieri, pe esplanada Casei de Cultură Suceava, cu spectacolul „Suceava dansează pentru Rebeca”, organizat de instructorul de Zumba Florin Neciu. Circa 500 de persoane, dansatori şi public, şi-au demonstrat susţinerea pentru Rebeca şi astfel s-au adunat ultimii bani de care are nevoie familia Rebecăi pentru cheltuielile asociate intervenţiei chirurgicale (transport, cazare, haine pentru copil, costuri post-operatorii etc).

Şcolile de Zumba din Iaşi, Vaslui şi Ploieşti au răspuns la apelul colegului lor de la Suceava şi au venit aici pentru a dansa, mai bine de o oră, pentru sucevenii care au venit în număr mare şi au donat bani - fie direct, fie prin achiziţionarea cărţilor scrise de doctorul Florin Haidamac. Cei care au fost ieri la Zumba au donat pentru Rebeca 3.175 de lei şi 150 de euro. La această sumă se adaugă 260 de lei, din vânzarea tuturor cărţilor pe care doctorul Haidamac le-a avut la stand. Foarte mulţi copii au venit împreună cu părinţii lor şi au pus bani în urnă pentru salvarea Rebecăi şi la fel de mulţi au fost şi cei care au dansat alături de Florin Neciu şi colegii săi. Dintre persoanele publice, Angela Zarojanu, însoţită de nepoţica ei, a venit şi a făcut o donaţie şi a cumpărat cărţi, la fel şi consilierul local Cornel Grosar.

 

Director clinică: „Este impresionant să văd cum bucovinenii se strâng întotdeauna când trebuie să ajute pe cineva”

La Suceava a venit, ieri, de la Bucureşti, şi directorul operaţional al clinicii Ares, la care va fi operată fetiţa, Iulian Pleşcan. Acesta şi-a motivat prezenţa prin aceea că a fost impresionat „de forţa cu care au luptat doctorul Haidamac şi domnul Neciu pentru acest copil”. „Pentru mine este impresionant să văd cum bucovinenii se strâng întotdeauna când trebuie să ajute pe cineva. De la început am avut intenţia să reducem costurile pentru a o trata pe Rebeca, iar doctorul Haidamac ne-a surprins cum a reuşit într-un timp atât de scurt să strângă banii pentru operaţie”, ne-a declarat Iulian Pleşcan.

Trebuie spus că în contul deschis de doctor pentru Rebeca, în două săptămâni, români din ţară şi străinătate au donat banii de care este nevoie pentru intervenţia chirurgicală, respectiv 9.500 de euro. Potrivit directorului Pleşcan, cea mai mare sumă, peste 7.000 de euro, este destinată achiziţionării unui dispozitiv special, o „umbreluţă” de care este nevoie pentru repararea inimioarei Rebecăi.

La finalul acţiunii de ieri, atât iniţiatorul campaniei caritabile, dr. Florin Haidamac, cât şi susţinătorul voluntar al acesteia, instructorul Florin Neciu, s-au declarat extrem de emoţionaţi de solidaritatea pe care au arătat-o cei din jur acestui copil şi şi-au exprimat respectul pentru toţi cei care au ajutat.

 

Rebeca, simbol al solidarităţii

Mesajul doctorului Haidamac pentru toţi cei care au ajutat-o pe Rebeca este următorul: „Eforturile presei şi ale mele ar fi fost în zadar dacă nu aţi fi existat voi. Mi-aţi demonstrat că societatea asta, aşa cum este ea, mai are o şansă. Aţi demonstrat ce înseamnă solidaritatea umană. Aţi demonstrat că suntem în stare să avem grijă de copiii noştri. Aţi demonstrat că vă pasă. Sunt mândru că scriu pentru voi. Sunt onorat pentru că mă citiţi. Am cunoscut foarte multă lume. Mi-am dat seama de încrederea pe care mi-o acordaţi. Par incoerent, dar chiar am emoţii. Să vă dau un exemplu. Unul din multe. M-au contactat pensionari. Ştiţi foarte bine cum trăiesc aceştia din pensiile mici cu care îi <răsplăteşte>statul după o viaţă de muncă. Aceşti oameni, din puţinul lor, au ajutat-o pe Rebeca. Comunitatea de români de peste hotare a fost deosebit de receptivă. La fel, cei din ţară. Sunt copleşit. Pe bune. Ce cuvinte poţi spune unor oameni care au ales Viaţa în locul nepăsării şi indiferenţei? Sunt momente când scriitorul, medicul, omul trebuie să tacă. Aşa fac eu acum. Tac şi mă înclin în faţa voastră”. Doctorul a mai menţionat că „această fetiţă, Rebeca, a devenit un simbol pentru mine. Şi pentru voi. Un simbol al solidarităţii. Un simbol al luptei împotriva nepăsării”.

La rândul său, Florin Neciu a arătat că pentru el a fost o mare bucurie să vadă că sunt în Suceava mulţi oameni cărora le pasă şi care au fost receptivi la manifestarea de ieri. „Mă bucur foarte mult de ceea ce s-a întâmplat. Mă impresionează întotdeauna suferinţa copiilor şi, dacă pot să ajut cumva, o fac întotdeauna. Rebeca va putea zâmbi şi datorită nouă, celor câteva sute care am fost astăzi aici. Le mulţumesc tuturor”, a spus Florin Neciu.

Rebeca Mariana Matei, în vârstă de 2 ani, din Şerbăuţi, va fi operată în data de 8 septembrie a.c., la Clinica Ares - Centru de excelenţă în Cardiologie, din Bucureşti. Clinica i-a făcut o reducere de 500 de euro, apreciind cazul drept unul social. „Pun la bătaie toată experienţa pe care o avem pentru tratarea acestui copil. Va fi bine, sunt sigur de asta”, a mai spus directorul clinicii, Iulian Pleşcan. Rebecăi i se va monta o „umbreluţă” între cămările inimii, cu care să compenseze un defect cu care s-a născut, după care va avea o viaţă normală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rebeca, fetiţa de 2 ani pentru care Suceava a dansat ieri, are banii pentru operaţia la inimă.
 Vizualizări articol: 5863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 17 voturi
Rebeca, fetiţa de 2 ani pentru care Suceava a dansat ieri, are banii pentru operaţia la inimă5.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se putea mai mult trimis de
(18 aug 2014, 15:42:05
Nu la fel de impresionata de "caritatea" sucevenilor am fost si eu. Fata de cati imbogatiti peste noapte are Suceava, dupa mine ar fi trebuit sa se stranga cel putin 20000 lei. Doar ca acestia ori sunt Hagi Tudose, ori ii doare in pix de soarta celor in suferinta. Tot oameni care au banii dramuiti au donat. Si se vedea pe fetele oamenilor prezenti acolo ca nu banii i-au dat afara din casa si i-au trimis sa doneze, ci omenia. Mai am speranta ca cei potenti financiar au depus sume mai consistente in conturile anuntate in presa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei