Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2014 - Anul XIX, nr. 187 (5696)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A treia locaţie

Gigantul ou încondeiat a fost mutat de lângă Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai mare ou încondeiat de Paşte din lume, cu care Suceava a intrat în 2009 în Cartea Recordurilor, a fost mutat ieri de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, la o distanţă de aproximativ 300 de metri de vechea locaţie. Măsura a fost luată de municipalitatea suceveană ca urmare a unei adrese primite de la Muzeul Bucovinei. Oul gigant fusesedus pe platoul Cetăţii în momentul în care au început în Centru lucrările de amenajare a parcărilor subterane.

„Oul a trebuit să fie mutat, pentru că, în conformitate cu proiectul de restaurare şi reorganizare a zonei, pe suprafaţa ocupată până acum de ou urmează să fie amenajată o parcare. Noua locaţie este tot în zonă, în capătul aleii de acces spre viitorul parc – punct de belvedere al Cetăţii de Scaun”, a explicat directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Lucrările de mutare a oului gigant, înalt de 7,25 metri, cu diametrul de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone, au început miercuri dimineaţa, de la ora 07.00, când angajaţii Direcţiei Domeniului Public, din cadrul Primăriei Suceava, ajutaţi de trei macarale, au început procedurile de desprindere a oului de pe soclul de beton amplasat în apropierea intrării la Muzeul Satului Bucovinean.

Chiar de operaţiunea le-a dat emoţii mari, mai ales când cârligul metalic al oului a cedat presiunii la care era supus, existând riscul prăbușirii oului, cei care s-au ocupat de lucrare au reuşit să menţină totul sub control şi au sudat bine cârligul care trebuia să susţină o greutate de aproape două tone.

Deşi iniţial se intenţiona mutarea oului pe o platformă, în cele din urmă s-a mers pe varianta mutării sale cu macaraua.

„Am fost solicitaţi să participăm la mutarea acestui ou pe care tot noi l-am adus în Suceava şi l-am mutat în locaţiile anterioare. Am venit cu două macarale de 12 tone. Oul nu este atât de greu, dar necesită să fie mutat pe o distanţă mai mare”, a spus Dumitru Luchian, director tehnic SUMEC SA.

Noul amplasament al oului uriaş, omologat şi înregistrat de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, este în capătul parcării mari de pe platoul Cetăţii de Scaun, la câţiva metri de aleea de promenadă recent amenajată, astfel încât cei care vor ieşi din Cetate vor trece şi pe lângă acest obiectiv de interes public.

Anterior, oul uriaş a stat aproximativ doi ani de zile în centrul Sucevei, până la începerea lucrărilor de amenajare a parcărilor subterane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gigantul ou încondeiat a fost mutat de lângă Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 3397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Gigantul ou încondeiat a fost mutat de lângă Muzeul Satului Bucovinean2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(14 aug 2014, 12:02:59
eu zic sa.l duca la prelipca .. si sa puna o gaina deasupra lui.. iar dimineata sa vada isprava..cel ce ne conduce.. apoi ..sa apara la ziar..ce ou mare a facut gaina
2.   Cartea recordurilor ineptiei trimis de
(14 aug 2014, 12:34:52
Acest obiect kitsch monstruos care a fost ouat initial in buricul targului spre rusinea noastra nationala e un monument al prostiei, prostului gust, infatuarii si hotiei politicienilor locali suceveni care prefera sa arunce banii pe cai verzi pe pereti in loc sa faca ceva util pentru oras. Iar acum il ascund inca o data pe la dos ca pe un copil handicapat. Mai bine se faceau meseriasii lui peste ca il scapa la vale si faceau un bine tuturor sucevenilor.
2.1  RE: Cartea recordurilor ineptiei trimis de
(14 aug 2014, 18:41:18
mey maxpayne ai mentalitatea celor din dreapta reunita adica cica de talhar si demon fara mila. De ce vreti sa va ucideti puiul, ce e de vina oul iesit din "laboratoarele voastre de inteligenta" propagandistica ca a iesit handicapat de parca v-ati feri sa recunoasteti ca asa a venit pe linie genetica. Ba oul e al vostru , al dreptei reunite de ce ma sadicilor vreti sa il scapati la vale ? E doar un ou, face parte din voi si din mintea voastra.
3.   Ou,ou,ou trimis de
(14 aug 2014, 13:01:59
Pe cine sa chemam sa ne numere ouale ??:))
4.   Kitsch-ul domneste peste Suceava trimis de
(14 aug 2014, 13:45:28
*Oul urias inchistrat cu autocolant care a fost exilat la cetate a costat 10.000 euro el si 4ooo euro certificatul de omologare la World Records Academy(bani aruncati pe apa sambetei).El a fost facut din fibra de sticla si deasupra s-a pus autocolant care era deja dezlipit la putin timp dupa montare(cam asa se fac ouale Kinder).Cu acest prilej, primarul Ion Lungu a spus că oul reprezintă un simbol al Bucovinei și a explicat semnificația culorilor cu care este ornat: roșu – sângele lui Iisus Hristos, negru – eternitatea, galben – lumina.Trebuie sa recunoastem ca primarul nostru a rostit cuvinte atat de profunde deoarece s-a adapat din ambiguitatea transcedentala a hermeneuticii Kantiene.Sau in traducere libera a spus asa:rosu este culoarea cocktail Margarita care se serveste la Oscar Wilde.Negru este culoarea masinii primariei VW Touareg iar galbena este culoarea fetei primarului cand aude cuvintele magice:DNA.
5.   Kitsch-ul domneste peste Suceava trimis de
(14 aug 2014, 13:58:08
*Statuia "Bucovina inaripata "cu cap de bibilica si aripile retezate a costat 100.000 euro(se poate lua de mana cu statuia imparatului Traian nud de la Bucuresti).Acum doi ani doamna Eudoxia Criticarescu,exeget de arta contemporana,gravida in luna a noua se plimba pe bulevard linistita.In momentul cand a vazut statuia,s-a speriat si au apucat-o chinurile facerii.Noroc de o echipa medicala formata ad hoc din paznicul de la Consiliul judetean,din paznicul de la BCR si din doamna Calimente Nascarescu,pensionara,fosta moasa.Doamna Criticarescu a nascut un baiat frumos pe care l-a botezat cu numele sculptorului statuii,adica Daneasa.
*Doamna educatoare Aristita Educarescu a avut numai cuvinte de lauda la adresa statuii:
Cand merg cu copilasii in parc celor care nu sunt cuminti le spun:te duc la statuie.Si stau cuminti toata ziua frumuseii de ei.
6.   Kitsch-ul domneste peste Suceava trimis de
(14 aug 2014, 14:10:57
Statuia "Bucovina Inaripata" cantareste 500 kg si a costat 100.000 euro.Un calcul simplu ne arata ca un kilogram de statuie costa 200 de euro.Oul inchistrat are greutatea de 1,8 tone, este facut tot din fibra de sticla si a costat doar 10.000 de euro. De unde rezulta ca un kilogram de ou intrat in Academia Recordurilor care nu folosesc la nimic este mult mai ieftin decit kilogramul de statuie care a intrat in gura tirgului, aceasta poreclind-o tirbuson.Si kilogramul de amandoua costa mult mai scump decit kilogramul de carne de porc din care se fac micii si fumul de Zilele Sucevei.Mai mult statuia data cu bronz si tuflita in centrul Sucevei este o copie la scara mai mare a statuii pe care acelasi sculptor Mircea Daneasa a facut-o si a trimis-o in dar, in anul 1988, tovarasei Elena Ceausescu.
6.1  RE: Kitsch-ul domneste peste Suceava trimis de
(14 aug 2014, 18:26:10
Daca tot a intrat oul vostru in cartea recordurilor de ce nu ar intra in cartea recordurilor si noua dreapta alias pamp, perdeleu si peneleu la capitolul Daca ai talharit o data ejti talhar pentru toata viata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei