Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Sute de suceveni au preferat să rămână fără apă rece, decât să le fie spartă strada recent asfaltată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii unei străzi din cartierul sucevean Iţcani stau de două zile fără apă rece la robinete şi vor mai sta cel puţin încă vreo 4-5 zile, până când se va reuşi punerea în funcţiune a unei noi conducte de apă potabilă.

Culmea e că membrii celor 80 de familii de pe strada Mitocelului ar fi putut avea apă la robinete încă de miercuri, de când cei de la ACET au vrut să intervină să remedieze  avaria apărută la vechea conductă de apă rece de pe acea stradă, numai că s-au „lovit” de îndârjirea riveranilor, care nu au acceptat sub nici o formă să le fie spartă strada recent asfaltată.

„Ei vin, sparg, sapă, dar cine mai vine să refacă strada distrusă? Aşa rămâne ani de zile. Ne punem în faţa excavatorului, dar nu-i lăsăm să spargă strada. Au băgat conductă nouă, pe bani europeni, să ne dea drumul la apă pe aia. Altfel de ce am stat luni de zile cu şantier pe stradă, ca să primim apă tot pe conducta veche?”, a spus Constantin Airoaie, unul dintre cei care s-auopus vehement intervenţiei ACET pentru remedierea avariei la vechea conductă de apă.

În aceste condiţii, cei de la ACET au oprit apa în zonă, pentru a nu se risipi prin conducta spartă şi, împreună cu cei care execută lucrările de reabilitare a conductelor de apă-canalizare, prin programul POS Mediu, au căutat altă soluţie.

„Conducta nouă de pe strada Mitocelului nu este o lucrare finalizată, mai erau câteva etape de parcurs, inclusiv probele de presiune şi dezinfecţia. Dar împreună cu constructorul am convenit să grăbim lucrările, au fost mobilizaţi acolo aproape 40 de oameni şi seara am început umplerea conductei, în vederea probelor de presiune şi a operaţiunilor de dezinfecţie. După ce vom avea probele de laborator, care să arate că totul este în regulă în privinţa factorilor fizico-chimici-bacteriologici, se poate trece la punerea în funcţiune a conductei”, a explicat directorul tehnic al ACET Suceava, Mircea Onofreiciuc.

Chiar şi atunci, apa nu va ajunge la robinetele tuturor familiilor de pe strada Mitocelului, pentru că doar o parte din acestea sunt racordate la noua conductă, restul urmând să fie racordate în perioada următoare, prin intermediul echipelor mobilizate în urma protestelor locuitorilor acestei străzi, sătui să tot aştepte punerea în funcţiune a unor conducte băgate în pământ încă din toamna anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au preferat să rămână fără apă rece, decât să le fie spartă strada recent asfaltată.
 Vizualizări articol: 2476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sute de suceveni au preferat să rămână fără apă rece, decât să le fie spartă strada recent asfaltată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravos natiune trimis de
( 1 aug 2014, 11:48:44
In sfarsit s-a desteptat si romanu.Decat sa le faca praf strada de-abia asfaltata mai bine stau fara apa.La fel e peste tot unde s-au facut lucrari de canalizare si apa potabila.Strazile cau fost sapate,rascolite,nenorocite si apoi nimeni nu le-a mai reparat.Cele asfaltate nu au mai fost reasfaltate.La cele neasfaltate gropile si praful domnesc peste tot.E un haos intreg.Plus ca banii din fonduri europene nu sunt livrati la timp.Firma Pfeiffer primeste banii cu intarzieri de luni de zile si atunci lucrarile nu se desfasoara in conditii optime.Iar unde s-au facut lucrari de canalizare pute de-ti muta nasul vara.Poate pute si de la statia de epurare facuta la sto de o firma spaniola.Ce sa zic?Praf,gropi,mizerie,putoare de caini maidanezi.Asta e Suceava adevarata.Hai mai pune o halba de bere si sa traim.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei