Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concurență fictivă?

Prinderea câinilor vagabonzi, amânată din nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şansele ca problema câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei să fie rezolvată anul acesta sunt aproape inexistente, în condiţiile în care, după mai bine de jumătate de an de discuţii, decizii, licitaţii, atribuiri directe, desemnarea unei firme care să se ocupe de prinderea acestora a fost din nou blocată. Numai că de această dată nu a mai fost vorba de decizia unei instanţe sau de beţe-n roate puse de vreo asociaţie de protecţie a animalelor, ci de o greşeală majoră a celor care au participat la licitaţie, dar şi a comisiei de licitaţie, care nu a observat-o la timp.

Mai exact, în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, la proiectul de hotărâre privind asocierea Municipiului Suceava cu Diasil Service, firma declarată câştigătoare a selecţiei de oferte pentru capturarea şi transportul câinilor fără stăpân, s-a constatat o problemă de legalitate.

„Legea interzice să participe la licitaţie acelaşi acţionar cu două firme diferite? Eu atâtvreau să ştiu, pentru că dau un vot şi vreau să fie legal ceea ce votez”, a întrebat consilierul PDL Lucian Harşovschi, care a sesizat că în actele depuse de firmele concurente apare ca administrator aceeaşi persoană, Anton Curelariu, patronul firmei de salubrizare Diasil Service.

Mai exact, acesta apare ca administrator atât în oferta firmei Diasil Service, cât şi în oferta firmei care a depus oferta concurentă – Discif SRL, care figurează ca firmă de construcţii.

„Curelariu Anton, în calitate de administrator, legal autorizat să semnez oferta pentru şi în numele SC Discif SRL”, este propoziţia care a dus la refuzul consilierilor locali de a mai aproba asocierea dintre municipalitate şi Diasil Service. Cu toate acestea, în oferta SC Discif SRL, sub propoziţia în care se menţionează că Anton Curelariu are calitatea de administrator, la semnătura administratorului apare o altă persoană, Gheorghe Iacoban.

„Vrem să strângem câinii de pe străzi, dar văd că două firme concurente la licitaţie au acelaşi administrator”, a motivat Harşovschi refuzul de a mai vota proiectul, în vreme ce liberalul Vasile Mocanu a venit cu o explicaţie ironică: „Din cauza crizei economice, ambele firme au aceeaşi secretară şi a dat copy-paste cu acelaşi nume la ambele oferte”.

 

73 de lei, costul de prindere a unui câine de talie mare

Tot Mocanu a ironizat „precizia milimetrică” cu care ofertele difereau între ele cu câteva zeci de bani pentru capturarea câinilor, încât şi punctajul obţinut a fost foarte apropiat – 99,7 puncte Diasil, 99 de puncte Discif.

Astfel, pentru capturarea unui câine de talie mare, Diasil percepe un tarif de 58,79 de lei, fără TVA, în vreme ce Discif solicită 59,50 lei, pentru unul de talie mijlocie – Diasil - 49,49 de lei, iar Discif - 49 de lei, iar pentru cei de talie mică, Diasil cere  28,99 lei, iar Discif - 29,50 lei.

Practic, pentru prinderea unui câine de peste 20 de kg, municipalitatea ar trebui să plătească 73 de lei, pentru unul de până în 20 de kg, aproape 62 de lei, iar pentru unul de până la 10 kg, 36 de lei.

 

Proiect retras de pe ordinea de zi

Discuţiile stârnite pe tema legalităţii atribuirii acestui contract l-au determinat pe primarul Ion Lungu să retragă proiectul de pe ordinea de zi, cerând o reanalizare a selecţiei de oferte de către comisia de licitaţie.

„Această confuzie clară, care nu e deloc o confuzie şi nici ceva întâmplător, demonstrează că procedura de licitare este ilegală”, a spus Vasile Mocanu, care a spus că va refuza să voteze proiectul, dacă nu se reia procedura de licitare, pentru a nu fi părtaş la  o ilegalitate.

Problema câinilor vagabonzi ar putea fi reluată săptămâna viitoare, într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care va trebui luată o decizie clară privind desemnarea unui operator privat care să se ocupe de prinderea câinilor fără stăpân, care „au invadat străzile municipiului”, după cum au spus ieri cei care se află la conducerea Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinderea câinilor vagabonzi, amânată din nou.
 Vizualizări articol: 2455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Prinderea câinilor vagabonzi, amânată din nou3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravooo... trimis de
( 1 aug 2014, 11:06:53
exact cum aminteam eu ieri...laughing eram mai mult ca sigur... cainii astia n-or sa fie stransi de pe strazi niciodata.. pentru ca smecherii mananca bani de pe urma lor..
2.   Normalitate suceveana trimis de
( 1 aug 2014, 11:36:35
Era normal ca si aceasta licitatie sa dea chics.In ultimul timp toate licitatiile organizate de Primaria Suceava sunt esecuri.Asa a fost cu licitatia pentru curatenia orasului.Nu s-a finalizat iar firma lui Prigoana Rosal functioneaza in continuare pe un contract ambiguu si de prelungire oarecum.De aceea fac curatenie in dorul leii si nu investesc nimic pentru ca nu sunt titulari de drept.La fel a fost cu licitatia pentru reteaua de termoficare a orasului.Aici e o mare problema.Trebuie investiti 60 milioane euro pentru repararea retelei.Sper ca nu Primaria va pune banii si va face CADOU firmei castigatoare o retea care sa-i aduca profit maxim.La fel e si cu cainii vagabonzi.deci dupa perioada castigarii licitatiilor de firmele clientelare a urmat perioada licitatiilor nefinalizate.Ce mai urmeaza?????
3.   Stana trimis de
( 1 aug 2014, 11:52:12
Lungule, ia tu ciinii acasa la Prelipca pina sa voteaza legea, fa o stina, pune-l pe bolandul de fiu-tu cioban, fa branza si la anul in loc de sarmale dai si tu o bucata de cas la oameni !
4.   Normalitate suceveana trimis de
( 1 aug 2014, 11:56:02
Peste tot unde vezi cu ochii sunt haite de caini.Merg orgnizati si disciplinati.Sunt in haite deoarece au aflat si ei ca s-a dat legea cu strangerea de pe strazi si eutanasierea.Dar Labus,seful batran al haitei le zice:Stati fratilor linistiti ca astia nu vor face nimic deocamdata.Stiu ca si tata zicea ca ne vor strange de pe drumuri si uite ca in 25 de ani nu s-a intamplat nimic.Astia nu sunt in stare de nimic.II intereseaza doar ca in patru ani de mandat sa stranga malai pentru famelia lor sa le ajunga 100 de ani.Tineti minte ce-a zis Tase,maidanezu de la primarie:Frate,acu vreo 10-15 ani alergam dupa dacia,Skoda,Fiat.Acuma alerg dupa Mercedes si BMW.
5.   Apel la NORMALITATE si CIVILIZATIE trimis de
( 1 aug 2014, 12:40:02
Domnule primar si toti cei din echipa dumneavoastra, eu cred ca nu prea circulati la pas prin Suceava si nu realizati cat de serioasa este problema cainilor vagabonzi...(vezi strada si aleea Marasesti ca un exemplu elocvent). Suntem o tara europeana sau ne prefacem doar si suntem in realitate o tara a cainilor vagabonzi?!... De ce nu faceti un schimb de experienta f. scurt cu celelalte tari europene si nu ii intrebati fara rusine cum au reusit de au rezolvat efectiv problema cainilor fara stapan in tara lor (doar si ei au asociatii care protejeaza animalele...) si sa aplicati si dumneavoastra urgent solutia!!! Ca propunere: sa anuntati oficial in mass-media unde este locul de primire a cainilor fara stapan si sa stabiliti o taxa de primire a acestora, functie de talia cainelui si se vor gasi rapid persoane interesate sa prinda si sa aduca la adapost cainii la un pret modic, de 5 - 20 RON bucata, unde cainii prinsi sa fie inregistrati in registru de intrari si insemnati (pretul de 36 - 73 RON/bucata este prea mareee, pentru ca sunt in Suceava foarte multi oameni necajiti care sunt cu siguranta dispusi sa contribuie la aceasta actiune, contra unei sume de bani decat sa caute ,,hrana,, prin gunoiul menajer... Diferenta de bani pe care ati propus-o se poate investi in sterilizarea, tratarea si hrana cainilor din adapost. Si mai puteti apela acele Asociatii de protectie a animalelor sa va sprijine si ei in aceasta actiune; solicitati oficial sa vina si ei cu solutii nu doar cu manifestatii contra actiunilor primariei si implicit a cetatenilor sucevei.
6.   APEL trimis de
( 1 aug 2014, 13:00:23
Stimate primar si consilieri suceveni, chiar doriti sa rezolvati cu adevarat problema cainilor fara stapan din Suceava?...Ar trebui sa fiti mai hotarati si mai practici, poate si mai economi...sau poate nu sunteti constienti ce grava este situatia si ca rad si turistii de noi...Gasiti odata solutia impreuna cu asociatia de protectie a cainilor vagabonzi si APLICATI-O nu faceti doar sedinte si...nimic, sau poate nu vreti...ca asa se deduce, sincer...si totusi sunteti primarul sucevenilor, ALES de noi si cred ca sunteti responsabil si de acest aspect/situatie reala si grava cu care se confrunta toti sucevenii. Asteptam o actiune reala, cu rezultate si urgenta!
7.   Semne de intrebare trimis de
( 1 aug 2014, 13:01:54
Deci la licitatie au participat doua firme ,Diasil Sercice-firma de salubritate si Discif SRL, care figurează ca firmă de construcţii.Aceste firme nu au nimic de-a face cu prinderea cainilor.Mai mult firmele au acelasi administrator, Anton Curelariu.Mai mult ,ofertele firmelor erau foarte asemanatoare.Pare modelul de licitatie cu o mana moarta,adica mai aduc eu pe unul pentru atmosfera,ca sa ma exprim elegant.Oricum pretul pentru capturarea cainilor este imens iar observatiile colegului INFORMAT sunt foarte pertinente.Un cunoscut ziarist a mentionat ca "Licitaţiile pe bani publici din judeţul Suceava au început să suscite interesul procurorilor. "Ei ,poate domnii procurori vor incepe cu aceasta licitatie pentru a preintampina posibile nereguli din fasa,nu-i asa?

8.   Incredibil trimis de
( 2 aug 2014, 07:39:28
Orice om de bun simt, nu e cazul primarului si a tolomacilor aia de consilieri, isi da seama ca astia de fapt sunt platiti degeaba. Ar trebui sa renunte de bunavoie la salariile din primarie, sa le ajunga doar spagile ca parca nu imi vine a crede ca sunt chiar atat de p_rosti.
In ceea ce priveste afacerea cu strangerea cainilor, NU VA PUNETI SPERANTE CA SCAPAM DE JIGODII!
A, nu va ganditi doar la TOVARASA PCR-ista Cocris, desi si madam o sa-si bage coada. Prinderea cainilor va fi de fapt un schimb continuu pe banii primariilor. Nu ati inteles? E simplu. Hinghieri din Botosani vor da caini la SV iar cei din SV la Botosani, etc.
Hai SA TRAITI BINE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei