Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2014 - Anul XIX, nr. 176 (5685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Republica Moldova

200 de tineri din trei ţări, prezenţi la Şcoala de vară „Tinerii creativi schimbă lumea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 200 de tineri au participat, în perioada 22-27 iulie, în satul Coşniţa, raionul Dubăsari, din Republica Moldova, la Şcoala de vară „Tinerii creativi schimbă lumea”, care s-a desfășurat la Centrul de Odihnă pentru Copii şi Tineret „Prietenia”.

Tinerii care au participat la Şcoala de vară sunt din Republica Moldova, Ucraina şi  România (judeţul Suceava). Tinerii au lucrat în ateliere creative meşteşugăreşti, în workshopuri tematice, cât şi la seminare motivaţionale, pentru o mai bună înțelegere reciprocă, prietenie şi colaborare transfrontalieră.

Programul şcolii a cuprins şi un training de manager de proiect cu aplicaţie în activităţi artistice publice pentru 21 de participanţi din cele trei ţări.

În cadrul activităţilor planificate de organizatorii Şcolii de vară au fost stabilite şapte ateliere de lucru pe interese şi aptitudini destinate elevilor: mass-media şi tinerii; valorile tradiţionale ale familiei; comunicare eficientă şi persuasiune; dezvoltare personală şi carieră; identitate, diversitate culturală şi cooperare transfrontalieră; voluntariat în comunitate; dezvoltarea creativităţii.

 

Dezvoltarea creativă şi personală a tinerilor

Anisia Simionov, asistent manager de proiect, a explicat că „toate atelierele susţinute în cadrul şcolii de vară au ţinut să îmbunătăţească înţelegerea reciprocă a importanţei cooperării transfrontaliere, contribuind astfel la dezvoltarea creativă şi personală a tinerilor, pentru a fi mai receptivi la schimbările din regiunea Uniunii Europene”.

La deschiderea Şcolii de vară au fost prezenţi partenerii proiectului din cele trei ţări implicate în Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova, elevi, cât şi invitaţi de onoare. Asociaţia Kult-Art din Suceava, reprezentată de vicepreşedintele Anisia Simionov, a invitat asistenţa să fie deschisă şi tolerantă cu tot ce e nou şi divers, cât şi să înţeleagă importanţa unei bune cooperări transfrontaliere durabile. „Sperăm că această Şcoală de vară a avut un impact pozitiv asupra participanţilor, cât şi a organizatorilor”, a completat Anisia Simionov.

 

Proiect finaţatde Uniunea Europeană

Evenimentul este o acţiune a proiectului Educaţia artistică şi culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile, implementat de Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău, în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi şi Asociaţia Kult-Art din Suceava. Proiectul are o durată de 18 luni şi este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 163.383.65 euro, din care 146.898.24 euro (90%) reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de tineri din trei ţări, prezenţi la Şcoala de vară „Tinerii creativi schimbă lumea”.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
200 de tineri din trei ţări, prezenţi la Şcoala de vară „Tinerii creativi schimbă lumea”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei