Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 iul 2014 - Anul XIX, nr. 175 (5684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lângă Patinoar

Primul Skate Park din Suceava a fost inaugurat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul spaţiu de antrenament destinat special celor pasionaţi de sporturi pe role ori de sporturi pe bicicletă, precum BMX, a fost dat în folosinţă ieri, de la ora 12.00.

Nordic Skate Park este amenajat pe strada Universităţii, lângă Patinoarul Areni şi are o suprafaţă de 2.426 de mp de teren, din care suprafaţa de rulare a rolelor, făcută din beton armat, este de 1.556 mp.

Primarul Ion Lungu, care a fost prezent la inaugurare alături de viceprimarii Ovidiu Doroftei şi Gavril Vîrvara, precum şi de o parte din membrii Consiliului Local Suceava, şi-a exprimat mulțumirea că în sfârşit, tinerii care practică aceste sporturi pe role au un loc adecvat pentru antrenamente.

„Pista are două componente, una normală şi una pentru sporturi extreme. La cea normală pot veni şi începătorii, are un grad mai mic de dificultate. S-a făcut un lucru bun şi deja mă sună lumea din alte localităţi din judeţ, că tinerii vor să vină la Suceava la acest Skate Park”, a spus Lungu, care a subliniat meritul viceprimarului Doroftei în realizarea parcului, prin implicarea sa în acest proiect.

Noul spaţiu de agrement este pus gratuit la dispoziţia tuturor tinerilor, dar există totuşi o serie de restricţii.

„El este conceput ca un loc de joacă, primăria nu asigură pază permanentă acolo. De aceea am pregătit o serie de instrucţiuni de exploatare, de reguli care trebuie respectate de cei care merg acolo. De exemplu, este obligatorie purtarea de echipament de protecţie – apărători de mâini, cotiere, genunchiere, cască, etc...”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

În total, sunt 22 de instrucţiuni pe care cei care merg acolo trebuie să le respecte.

În paralel, de ieri este interzisă practicarea acestor sporturi în zona centrală a Sucevei, pe esplanada modernizată, Poliţia Locală având sarcina de a-i amenda pe cei care nu respectă această interdicţie.

„În zona centrală vom interzice prezenţa celor care fac sporturi extreme, care sar de ici-colo, fac distrugeri şi pun în pericol trecătorii. Poliţia Locală este abilitată să-i amendeze pe cei care nu respectă aceste reguli. Acum au un loc special amenajat unde să meargă pentru astfel de exerciţii”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Ion Lungu a spus că în nici un caz interdicţia nu se referă la copilaşii care vin în centru să se plimbe cu bicicleta, cu atât mai mult cu cât accesul la Skate Park este interzis celor sub 6 ani.

 

Acces gratuit la internet şi transmisiune live de la Skate Park

Noua investiţie a municipalităţii sucevene vine şi cu o serie de alte facilităţi pentru tineri.

„Nordic Skate Park va fi primul loc din oraş unde vom avea internet gratuit, prin intermediul unui hot-spot, iar în plus, va fi funcţională şi o cameră web, prin care se va putea urmări pe internet activitatea de aici, astfel încât toţi cei interesaţi vor vedea care dintre pritenii lor sunt prezenţi aici”, a precizat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Tot la Skate Park, cei pasionaţi de grafitti sunt aşteptaţi să dea culoare parcului de distracţie pentru tineri, cu desenele lor.

„Tratăm şi patinoarul cu multă atenţie, intenţionăm să-i dăm o utilitate pe tot parcursul anului. Acesta acum este închis, dar avem de gând să îl utilizăm la mai multe activităţi de relaxare sau cu caracter sportiv, pentru tineri”, a adăugat liberalul Ovidiu Doroftei.

Prezent la inaugurare, consilierul PDL Lucian Harşovschi a fost mai acid în declaraţii, remarcând faptul că în mai bine de doi ani de mandat al noului Consiliu Local, abia acum s-a inaugurat un prim obiectiv de investiţii, care a fost promovat de către liberali.

Valoarea investiţiei făcute în amenajarea Nordic Skate Park este de aproximativ 580.000 lei (5,8 miliarde lei vechi). În timpul zilei, tinerii care vin aici au acces la toaleta Patinoarului Areni, iar în restul timpului au la dispoziţie o toaletă ecologică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul Skate Park din Suceava a fost inaugurat ieri.
 Vizualizări articol: 7602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Primul Skate Park din Suceava a fost inaugurat ieri3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A disparut inca o oaza de verdeata!? trimis de
(31 iul 2014, 14:33:05
Noi, din pacate nu avem oameni cu viziune in dezvoltarea SV, bine intentionati, priceputi asa cum a incercat Flutur. Orasul Suceva este neglijat de autoritati si arata dupa cultura care o au conducatorii nostri neimplicati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei