Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2014 - Anul XIX, nr. 174 (5683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Tort şi flori pentru veterana de vârstă a comunei Grămeşti, care a împlinit luni 102 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veterana de vârstă a comunei Grămeşti, Maria D. Anechitei, care a împlinit luni 102 ani, a fost sărbătorită de reprezentanţii primăriei, dar şi de rude şi cunoscuţi.

Născută pe 28 iulie 1912, Maria D. Anechitei a trăit toată viaţă „în dorul de copii”, mai ales că unica fiică s-a stins din viaţă la o vârstă fragedă. Împreună cu soţul său, Pavel, care a murit în urmă cu 25 de ani, a întemeiat o frumoasă gospodărie, îngrijită şi astăzi cu mult drag. Unul dintre consătenii prezenţi la sărbătoarea veteranei, profesorul Vasile Amariei, ne-a povestit că mătuşa Maria, „mereu zâmbitoare, priveşte la cei din jur, şi nu rareori lacrimile îi inundă obrajii, mai ales când îşi întoarce privirea spre tabloul soţului decedat, tablou ce străjuieşte pe un perete al camerei sale. Vede că nu a rămas singură şi neajutorată şi asta o bucură”.

Primarul comunei Grămeşti, Vasile Şuleap, i-a oferit sărbătoritei un tort aniversar, flori şi o diplomă. Femeia, însoţită de familia nepotului Emil Bordianu, a fost vizitată în curtea casei de primar, de secretarul comunei, Gheorghe Aiftincăi, de Mihaela Lupaşcu, agent agricol, şi de Valentin Ignat, delegat ofiţer stare civilă, funcţionari din cadrul primăriei.

Urările de sănătate venite din partea oaspeţilor i-au creat emoţii bătrânei, i-au readus în minte amintiri, ea precizând, printre altele, că „povara anilor este dată de Bunul Dumnezeu şi că trebuie dusă cât El hotărăşte”.

La plecarea musafirilor, cu un zâmbet aparte, Maria D. Anechitei a întrebat: „Mai veniţi şi la următoarea aniversare?”. Răspunsul celor prezenţi a venit firesc: „Să ne ajute Bunul Dumnezeu. Ne dorim ca la aniversarea dumneavoastră de 103 ani să fim şi să ne întâlnim în aceeaşi conjunctură”.

Vasile Amariei, fost vecin al sărbătoritei, a povestit că „Diploma aniversară oferită de instituţia primarului a fost ţinută cu multă dragoste la piept de mătuşa Maria, dovadă că ţine mult la simbol şi mai puţin la material. Ce mai contează materialul la aşa vârstă?”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tort şi flori pentru veterana de vârstă a comunei Grămeşti, care a împlinit luni 102 ani.
 Vizualizări articol: 2401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tort şi flori pentru veterana de vârstă a comunei Grămeşti, care a împlinit luni 102 ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei