Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Frații copilului decedat în urma arsurilor provocate cu apă clocotită nu vor fi luaţi de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecţie a Copilului Suceava au demarat o anchetă în cazul băieţelului în vârstă de 1 an şi 3 luni din localitatea Mitocu Dragomirnei care a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma arsurilor provocate cu apă clocotită pe 75 la sută din suprafaţa corpului.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că, după ce s-au analizat datele din ancheta socială solicitată Primăriei comunei Mitocu Dragomirnei, s-a ajuns la concluzia că „nu se impune luarea unei măsuri de urgenţă în cazul celorlalţi doi fraţi rămaşi în familia Havriştiuc din Mitocu Dragomirnei, considerându-se că a fost un accident nefericit”.

Ceilalţi doi copii ai familiei Havriştiuc, o fetiţă în vârstă de 4 ani şi un băieţel în vârstă de 2 ani, vor rămâne în continuare în grija părinţilor, care mai aşteaptă un copil, mama lor fiind însărcinată.

La ora producerii accidentului, acasă la familia Havriştiuc era doar mama, cu cei trei copii mici. Mama ar fi pregătit apa caldă pentru baia copiilor, la centrala termică pe lemne a casei. Era afară, când la un moment dat a auzit ţipete în baie. Când a mers să vadă despre ce este vorba, l-a găsit pe micuţul Elias în bideu, în apă clocotită. Distribuţia arsurilor pare să indice că Elias s-a aşezat pe bideu şi, voit sau accidental, a fixat maneta robinetului pe modul apă caldă. Apa clocotită a năvălit peste el şi i-a paralizat orice reacţie, astfel că a rămas blocat în bideul cu lichidul clocotit până când l-a descoperit mama. Copilul a fost adus de familie în stare de şoc la Spitalul de Urgenţă Sfântul „Ioan cel Nou” Suceava sâmbătă seara, puţin după ora 21.00, dar cu toate eforturile medicilor acesta nu a putut fi salvat.

 

“Tatăl are grijă de copii”

Nicoleta Daneliuc ne-a declarat că nici în cazul fetiţei în vârstă de 11 ani din satul Romaneşti, comuna Grăniceşti, care a murit, sâmbătă seară, în jurul orei 19:00, electrocutată la betoniera la care tatăl său, Ilie Babiuc, lucra în gospodărie, nu se impune luarea celorlalţi fraţi minori din familie. „Această familie mai are încă patru copii, doi sunt majori şi doi sunt minori. Este vorba de două fetiţe, una în vârstă de 2 ani şi cealaltă în vârstă de 9 ani. Şi în acest caz considerăm că a fost un accident nefericit, care s-a terminat tragic. Mama copiilor era plecată la muncă în Germania, împreună cu una din fiicele mai mari, iar tatăl era rămas acasă, pentru a avea grijă de copiii mai mici. Din ancheta socială rezultă că tatăl are grijă de copii, de aceea nu se poate vorbi de o măsură de urgenţă, pentru că minorii nu se află în situaţie de risc alături de familie”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului.

Din ancheta derulată de poliţie rezultă că fata de 11 ani se afla în apropierea locului unde lucra tatăl său, încercând să-l ajute pe acesta. La un moment dat, udă pe mâini, fata a atins betoniera conectată la energie electrică. Foarte probabil, a atins o zonă ce nu era izolată corespunzător, moment în care, având în vedere şi alţi factori favorizaţi, s-a electrocutat. Tatăl şi-a urcat fata în maşină pentru a o duce la spital, întâlnindu-se pe drum cu ambulanţa. Medicii au preluat-o imediat pe fetiţă şi au încercat manevre de resuscitare însă, din păcate, era prea târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frații copilului decedat în urma arsurilor provocate cu apă clocotită nu vor fi luaţi de stat.
 Vizualizări articol: 2039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frații copilului decedat în urma arsurilor provocate cu apă clocotită nu vor fi luaţi de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei