Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Paradox

Diferențe uriașe între notele de la proba scrisă şi inspecțiile de la clasă, la examenul de titularizare din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele examenului de titularizare din acest an au scos în evidenţă o situaţie cel puţin paradoxală. Cei mai mulţi dintre cei care aspiră la o carieră în învăţământul preuniversitar sucevean au fost genii la inspecţiile de la clasă, însă au avut note de repetenţie la proba scrisă a examenului de ocupare a posturilor, unii primind puţin peste punctul din oficiu.

Astfel, zeci de înscrişi care au obţinut calificative de 9 şi 10 la inspecţii au fost mediocri la examenul scris, fiind evaluaţi cu note de 2, 3 sau 4. Diferenţele dintremedia de la clasă şi media de la evaluare ajung şi la peste 7 puncte. Peste 700 de candidaţi suceveni au susţinut examenul de titularizare din acest an, testare care constă într-o inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă.

 

Diferență record de 7,75 de puncte între cele două note

După ce a fost notat cu 9,75 la inspecţia de la clasă, un candidat pentru un post de învăţător a încasat la proba scrisă nota 2. Diferenţa dintre cele două calificative este de 7,75, astfel că e greu de spus care dintre cele două note reprezintă nivelul real de pregătire al candidatului care vrea să stea la catedră.

2,4 are la examenul scris un candidat la un post de învăţător din Forăşti, acesta primind 9,5 la inspecţiile de la clasă, iar un alt înscris, de la educaţie fizică, are 1,9 la proba scrisă şi 9,5 la inspecţie.

Un alt candidat, examinat la fizică de data aceasta, are 9,37 la inspecţia de la clasă şi 3,55 la proba scrisă a titularizării.

Un aspirant pentru un post de învăţător a obţinut 10 la inspecţia de la clasă şi doar 3,05 la examenul scris.

2,7 a obţinut o candidată examinată la chimie, aceasta fiind evaluată la inspecţie cu 9. 

Un alt exemplu relevant îl constituie cazul unui candidat notat cu 1,9 la examenul scris, dar cu 9,5 la inspecţie.

2,40 e nota unui alt aspirant pentru o catedră de educaţie fizică, acesta primind nota maximă la inspecţie.

Lista cu cei care primitnote de 2, 3 şi 4 la proba scrisă, însă au fost de 10 la inspecţii poate continua cu zeci de astfel de exemple.

Candidaţii care au note mari la inspecţia de la clasă, însă au fost mediocri la proba scrisă nu vor putea ocupa un post pe perioadă nedeterminată (ca titular) sau pe perioadă determinată (ca suplinitor).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială de la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la fiecare dintre cele două probe. Nota obţinuţă la proba scrisă de la titularizare are o pondere de 75% în media de repartizare, 25% reprezentând nota de la inspecţie.

 

77,8% dintre candidaţi au note peste 5

Reamintim că la nivelul judeţului Suceava, 77,87% dintre cei care au susţinut titularizarea au luat note peste 5. Asta înseamnă că vor putea ocupa un post didactic, cei cu note peste 7 ca profesor, iar cei cu note peste 5 ca suplinitor. 53,5% au luat peste 7, nota minimă pentru a ocupa un post ca titular.

Pentru cei care au promovat titularizarea cu note peste 7 sunt disponibile doar 91 de posturi cu viabilitate de 4 ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă determinată se realizează în şedinţe publice organizate în perioada 4-5 august 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferențe uriașe între notele de la proba scrisă şi inspecțiile de la clasă, la examenul de titularizare din acest an.
 Vizualizări articol: 2531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Diferențe uriașe între notele de la proba scrisă şi inspecțiile de la clasă, la examenul de titularizare din acest an3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Posibila explicatie? trimis de
(29 iul 2014, 11:47:19
Ia uitati-va in declaratiile de avere de pe site-ul ISJ. E foarte interesanta evolutia acestora din 2010 pana azi. O sa vedeti si bugetari la ISJ MULTI MILIARDARI in lei. Evident ca o explicatie ar putea fi legata tocmai de articolul de azi.
2.   CA LA PUIU trimis de
(29 iul 2014, 17:16:57
Acest inspector nici nu intra in clasa sa vada cum preda profesorul pentru grad vine ia dreptul si pleaca,va mai mirati de ce sunt asa nulitati?
3.   Pt Neamtu Gratiela trimis de
(29 iul 2014, 18:04:03
Esti dovada clara a "geniilor" din invatamant.
In mintea ta, scuza-ma ca am facut referiri la ceva ce nu cred ca ai, poti sa fi cat se poate de pr_ost, sa iei 2 sau 3 la un examen unde nu se poate copia, ca la clasa nu conteaza. Bravos conito!
Mare lucru ca s-au bagat camere video!
4.   Mai mult respect pentru corpul profesoral! trimis de
(29 iul 2014, 19:14:34
Un examen de titularizare e un maraton pe care il poti castiga daca ai experienta! De foarte multe ori subiectele de la examen nu au nicio legatura cu ceea ce se preda la clasa. De aceea rezultatul la clasa e de 10 iar cel de la examenul scris e altul. Eu nu spun ca nu sunt nulitati in invatamant dar majoritatea profesorilor muncesc mult si cu simt de raspundere pe salarii foarte mici! Tinand seama de conditiile in care multe cadre didactice isi desfasoara activitatea eu le apreciez curajul de a intra intr-un sistem in care de cele mai multe ori activitatea la clasa e o frantura din munca acestor oameni restul fiind umplut de fel de fel de activitati pentru care sunt obligati sa bage mana adanc in buzunar! E usor sa stai pe margine si sa arunci cu pietre fara sa ai macar habar despre ce e vorba. Dar asa e, noi romanii ne pricepem la toate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei