Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De anul viitor

Aproape 8.000 de suceveni ar putea scăpa de plata impozitelor majorate pentru clădirile deţinute în afara celei de domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care deţin  mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu nu vor mai fi impozitaţi suplimentar, de la 65%, până la 300%, dacă noul Cod Fiscal va fi aprobat în formula propusă acum de Ministerul Finanţelor.

În această situaţie se află aproximativ 8.000 de suceveni care din 2010 plătesc impozite mai mari pentru toate clădirile deţinute în plus faţă de cea de domiciliu, în calcul fiind luate inclusiv garajele şi chioşcurile.

Legislaţia actuală impune persoanelor fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri un impozit majorat cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.

Dar ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal prevede eliminarea acestui sistem de impozitare, începând din 2015.

Renunţarea la impozitarea suplimentară în cazul persoanelor care deţin mai multe proprietăţi în afara celei de domiciliu este explicată de Guvern prin faptul că această măsură a fost considerată "inechitabilă" de către contribuabili şi a generat şi numeroase "probleme de administrare" la nivel local.

În actele Primăriei Suceava figurează 59.000 de clădiri impozitate, din care în 6.200 cazuri se impozitează suplimentar prima clădire în afara celei de domiciliu, în 1.200 de cazuri se impozitează suplimentar a doua clădire în afara celei de domiciliu, iar în peste 600 de cazuri se încasează impozite majorate pentru a treia clădire în afara celei de domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 8.000 de suceveni ar putea scăpa de plata impozitelor majorate pentru clădirile deţinute în afara celei de domiciliu.
 Vizualizări articol: 1940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 8.000 de suceveni ar putea scăpa de plata impozitelor majorate pentru clădirile deţinute în afara celei de domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciuma rosie trimis de
(29 iul 2014, 13:08:00
Cetatenii au votat USL datorita faptului ca PNL era acolo pentru a contrabalansa tendintele dictatoriale ale PSD.Dar iata ca a iesit prost si PSD a ramas singur la guvernare intrand intr-o perioada sumbra de domnie a acestui partid stat(vezi guvernarea Nastase).Au inceput cu taxa pe stalp.Apoi "Ponta te arde cu pompa",avem cea mai scumpa benzina din Europa.Apoi au incercat sa dubleze impozitul pe masinile pana in 1600 cmc.(Barosanii PSD au hardoabe cu capacitate mare,la ei impozitul era prevazut sa fie scazut).Au renuntat deocamdata.Acuma s-au legat de impozitul pe locuinta.Vad ca in articol s-a abordat problema invers.In primul rand trebuia mentionat ca Noul proiect al Codului Fiscal prevede că fiecare familie care locuieşte într-un apartament dintr-un bloc cu mai mult de trei etaje şi opt locuinţe va plăti de anul viitor cu până la 10 lei în plus.Proprietarii de locuinţe din clădiri vechi vor plăti în consecinţă, de anul viitor, un impozit mărit cu câteva zeci de lei.De asemeni se discuta de o marire a CASS.Contribuţia pentru asigurările de sănătate(CASS) ar putea creşte până la 14 la sută, o discuţie în acest sens având loc cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care au considerat că o astfel de măsură este "esenţială şi justificată", a declarat luni secretarul de stat din MS Dorel Săndesc.Observam ca PSD nu mai e un partid de stanga,un partid socialist.Transfera efortul bugetar pe umerii inconvoiati ai amaratilor si elibereaza povara fiscala de pe umerii bogatilor.

2.   Ciuma rosie trimis de
(29 iul 2014, 13:57:06
impozitele la terenurile agricole cresc chiar si cu 800%.Proiectul de Cod Fiscal prevede impozite de 130 de lei/ha pentru terenurile arabile, față de 50 de lei/ha, cât este în prezent. Impozitele pentru terenurile extravilane cu construcții sunt de 80 lei/ha, în proiect, față de 31 lei/ha, în prezent. De asemenea, se modifică impozitele pentru pășuni și fânețe la 75 lei/ha față de 28 lei/ha și cele pentru viță de vie la 140 lei/ha față de 55 lei/ha.Pentru un hectar de teren intravilan aflat în zona A dintr-o localitate cu rang zero, impozitul este de 83.000 lei faţă de 10.353 lei, în prezent.
3.   Ciuma rosie trimis de
(29 iul 2014, 14:00:21
*Profesorii au castigat in instanta drepturi salariale.Guvernul a zis ca va face plata lor esalonata pe 1000 de ani.Nici macar acest lucru nu l-au facut.Au aruncat niste bani de tigari.
*Refugiatii din Bucovina si Basarabia trebuie sa primeasca sumele compensatorii.Guvernul le-a esalonat pe 1000 de ani.Dar nici asa nu le da.A blocat procesul cu 6 luni si probabil ca-l va bloca cu totul in continuare.
4.   ABUREALA! trimis de
(29 iul 2014, 20:42:04
O sa scape toti sucevenii. Daca n-o sa mai plateasca nimeni vine Lungu si vinde tot orasul. Ne-a mai pacalit odata dupa alegeri, macar acum stim cum votam. Tonta asta parca inadins vrea bugetul mic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei