Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2014 - Anul XIX, nr. 172 (5681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Dramă

Băieţel de 1 an şi 3 luni, mort după ce s-a opărit cu apă clocotită într-un bideu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un băieţel în vârstă de 1 an şi 3 luni din localitatea Mitocu Dragomirnei a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma arsurilor provocate cu apă clocotită pe 75 la sută din suprafaţa corpului. Copilul a fost adus de familie în stare de şoc la Spitalul de Urgenţă Sfântul „Ioan cel Nou” Suceava sâmbătă seara, puţin după ora 21.00, şi a fost diagnosticat de medici cu arsuri de gradul II şi III pe 75 la sută din suprafaţa corpului. În Unitatea de Primire a Urgenţelor a intrat în şoc cardio-respirator, dar medicii au reuşit să-l resusciteze. Transferat imediat la Terapie Intensivă, echipa de medici ATI şi chirurgi pediatri a făcut toate eforturile pentru a-i menţine copilului funcţiile vitale. La miezul nopţii băieţelul a avut nevoie din nou de resuscitare, dar a răspuns la stimuli doar pentru o scurtă durată. Deşi conectat la aparate şi monitorizat non stop, trupul fragil ajuns rană vie nu a mai rezistat şi, la ora 1.31, a rămas fără viaţă.

Medicul ATI care s-a ocupat de copil, dr. Gheorghe Ţeudan, ne-a declarat, ieri, că a fost „şocant” modul în care arăta corpul ars al micuţului.

„Ne-a marcat pe toţi, deşi am văzut multe în viaţă. Şansele de supravieţuire erau minime, suprafaţa mare arsă, de peste 70 la sută, arsurile profunde şi faptul că era îmbrăcat la momentul accidentului reprezentând un risc agravant la copii”, a afirmat dr. Ţeudan. Potrivit acestuia, au rămas neatinse doar partea de la piept în sus şi tălpile copilului. Dur spus, băieţelul a fost „copt” sau „fiert” de apa clocotită.

 

Nimeni nu poate spune exact cât timp a stat copilul în apa clocotită

Despre circumstanţele producerii acestei drame ne-au vorbit, ieri, tatăl şi bunicul copilului, Daniel şi Vasile  Havriştiuc.

La ora producerii accidentului, acasă la familia Daniel Havriştiuc era doar mama, cu cei trei copii mici. Mama ar fi pregătit apa caldă pentru baia copiilor, la centrala termică pe lemne a casei. Era afară, când la un moment dat a auzit ţipete în baie. Când a mers să vadă despre ce este vorba, l-a găsit pe micuţul Elias în bideu, în apă clocotită. „Nora mea l-a luat imediat, l-a dezbrăcat şi ne-a anunţat imediat pe noi. L-am pus în miere, aici, acasă. Apoi l-am luat cu maşina şi l-am dus la spital. Pe  <Serpentine>, în Suceava, ne-am întâlnit cu ambulanţa şi l-au preluat ei. A fost un accident”, ne-a spus Vasile Havriştiuc, bunicul copilului.

Întrebaţi cât timp a stat Elias în apa clocotită, tatăl ne-a răspuns că nu ştie deoarece nu era acasă când s-a întâmplat, bunicul afirmă însă că ar fi fost vorba de doar câteva minute. „A fost mai grav pentru că avea şi hăinuţele pe el”, a completat bunica micuţului.

Distribuţia arsurilor pare să indice că Elias s-a aşezat pe bideu şi, voit sau accidental, a fixat maneta robinetului pe modul apă caldă. Apa clocotită a năvălit peste el şi i-a paralizat orice reacţie, astfel că a rămas blocat în bideul cu lichidul clocotit până când l-a descoperit mama.

 

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Investigaţiile începute de poliţiştii locali după moartea băieţelului susţin această ipoteză. Ieri dimineaţă, o echipă de criminalişti de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a fost la casa familiei Daniel Havriştiuc pentru a încerca să stabilească circumstanţele producerii accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisar Ionuţ Epureanu, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Mitocu Dragomirnei.

Ancheta vizează fapta în sine, nu neapărat o persoană anume, astfel că este puţin probabil ca mama să fie pusă sub acuzare în acest nefericit caz. De altfel, şi vecinii susţin că familia Havriştiuc are foarte mare grijă de copii şi ar fi greu de crezut că s-ar putea vorbi despre neglijenţă. „La ei este tot timpul cineva acasă, nu se pune problema că rămân vreodată copiii singuri. O secundă de neatenţie, asta a fost, dar a fost de ajuns”, afirmă o vecină a bunicilor, Maria Vatamaniuc.

Acelaşi lucru ni l-a spus şi un vecin al părinţilor lui Elias, Vasile Biliciuc: „Ea (n.r. mama copiilor) este casnică şi se ocupă de copii. Nu-i lasă niciodată singuri. Chiar nu înţeleg cum li s-a întâmplat lor aşa ceva”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băieţel de 1 an şi 3 luni, mort după ce s-a opărit cu apă clocotită într-un bideu.
 Vizualizări articol: 6254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băieţel de 1 an şi 3 luni, mort după ce s-a opărit cu apă clocotită într-un bideu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei