Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2014 - Anul XIX, nr. 170 (5679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie-concurs

Doi suceveni vor să aducă tineri din toată ţara la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înperioada 24 iulie-20 august, Consiliul Național al Elevilor (CNE), în parteneriat cu Librăriile Humanitas, derulează o campanie de susținere şi promovare a lecturii în rândul tinerilor. Campania-concurs ”CNE premiază iubitorii de carte!” își propune să aducă tineri din toată țara, pasionați de lectură, la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, Bucureşti, cel mai mare târg de carte din România.

Inițiativa aparține președintelui Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava, suceveanul Tudor Găitan – secretar al Consiliului Național al Elevilor, elev al Colegiului „Petru Rareş” Suceava, şi suceveanului Bogdan Baciu – reprezentant al Departamentului de Educație și Comunicare, Librăriile Humanitas, senior al CJE Suceava.

Tinerii care vor să participe la târg vor fi selectați prin tragere la sorți în urma depunerii unei aplicații pe platforma suport a Consiliului Național al Elevilor, wedu.ro, în care vor răspunde la o serie de întrebări legate de preferinţele lor în materie de cărţi: cărțile cititepână acum, lista de lectură pe care o au pentru această vară, la recomandarea cui obișnuiesc să își achiționeze cărțile și care este cartea lor preferată.

 

Târgul are loc în noiembrie 2014

Scopul acestei campanii este acela de a vedea care sunt preferinţele elevilor în materie de lectură şi creionarea unui profil de elev-cititor.

„Este el cu adevărat mai câştigat decât cei care nu citesc? Ce citeşte elevul român din această generaţie? Clasici? Literatură română? Thriller? Ajung elevii la cărţile noi şi la scriitorii autohtoni? Câţi dintre ei citesc literatură străină contemporană? Şi poate, cel mai important, care este factorul decizional care a contribuit cel mai mult la alegerea unui gen sau a unei cărţi preferate? Părinţii? Şcoala? Prietenii?Marketingul?”, întreabă retoric iniţiatorii.

O altă problemă abordată de aceştia este accesul la carte.

„Sunt bibliotecile şcolilor şi liceelor la zi cu fondul de carte? Sunt librării în oraşele mici în care liceele nu au noutăţile editoriale în fondul de carte? Toate aceste lucruri le vom afla din răspunsurile lor, iar pe unii dintre ei îi vom premia cu cărţile care li se potrivesc cel mai bine”, mai transmit organizatorii. Norocoșii care vor merge la Gaudeamus în noiembrie 2014 vor avea ocazia de a-şi întâlni scriitorii preferaţi, români şi străini, faţă în faţă.

Cei premiațivor avea asigurat tot ce ține de transport, masă, cazare pe parcursul Târgului de Carte Gaudeamus, cea mai importantă sărbătoare a cărţii din România, și vor primi cărți semnate ale autorilor contemporani preferați.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni vor să aducă tineri din toată ţara la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Doi suceveni vor să aducă tineri din toată ţara la Târgul Internaţional de Carte „Gaudeamus” din Bucureşti4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei