Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2014 - Anul XIX, nr. 170 (5679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În garanţie

Calea Unirii, refăcută pe mai multe porţiuni, pe cheltuiala constructorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar doi ani de la finalizarea lucrărilor de asfaltare a principalei artere de circulaţie a Sucevei, anumite porţiuni au început să prezinte fel de fel de probleme, de la fisuri în covorul asfaltic, la mici spărturi, care, pe timp de iarnă, se transformă în adevărate gropi.

Tocmai de aceea, municipalitatea suceveană a solicitat firmelor care s-au ocupat de asfaltarea străzii Calea Unirii să remedieze problemele constatate, mai ales că lucrările sunt încă în garanţie.

„S-a făcut o listă a problemelor constatate de inspectorii din primărie la covorul asfaltic de pe Calea Unirii, care este încă în garanţie, a fost transmisă constructorilor, care s-au apucat acum să refacă porţiunile afectate. Principala cauză a acestor probleme o reprezintă traficul greu, fiind porţiuni, în special în zona semafoarelor, pe care asfaltul s-a vălurit din cauza tonajului mare al vehiculelor care au staţionat acolo”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Zonele cu probleme sunt acum vizibile chiar şi pentru cei care nu sunt de specialitate, pentru că, de câteva zile, stratul de asfalt este frezat sau chiar decapat pe porţiuni mai mari, din Centru, de la intersecţia cu strada Petru Rareş, până în zona Orizont, din cartierul Burdujeni.

Culmea e că acest traseu a fost asfaltat de firme diferite şi din finanţări diferite, dar probleme au apărut şi la unii, şi la alţii.

Astfel, porţiunea de pe Calea Unirii, cuprinsă între Centru şi Bazar, a fost refăcută cu un strat asfaltic de către firma Florconstruct, din fondurile proprii ale Primăriei Suceava, pentru că nu a mai putut fi inclusă în proiectul de reabilitare a axului principal, pe fonduri europene.

Celelalte porţiuni pe care se fac lucrări de refacere a covorului asfaltic sunt cele care au fost modernizate din fonduri europene, principalul contractor fiind firma Conbucovina.

În vreme ce la lucrările efectuate de Florconstruct garanţia este de numai doi ani, fiind vorba de un singur strat de asfalt, la cele efectuate din fonduri europene, unde s-au turnat trei straturi, garanţia este de cinci ani.

În aceste condiţii, toate lucrările care se execută acum, de refacere a asfaltului de pe Calea Unirii, sunt făcute pe cheltuiala constructorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calea Unirii, refăcută pe mai multe porţiuni, pe cheltuiala constructorilor.
 Vizualizări articol: 2032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Calea Unirii, refăcută pe mai multe porţiuni, pe cheltuiala constructorilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 iul 2014, 11:58:33
daca ar oferii garantie 10 ani pentru asfaltare firma ar da faliment, nu ar mai avea oamenii de munca ...traim in romania
1.1  RE: Comentariu trimis de
(25 iul 2014, 12:55:03
cica reparatii in garantie..laughing)
au decopertat 3 cm din asfalt si pune petec peste gaura..si cu asta au rezolvat problema.. Drumu de la primaria din burdujeni si pana in padurea adancata e distrus complet.. si e facut de cativa ani.. cine mananca asfaltul??? sper sa va bata in poarta DNA-ul si voua..
2.   DNA trimis de
(26 iul 2014, 00:43:03
Sa speram ca DNA va bate la usa lui Lungu cit de curind! Prietenii stiu de ce....
3.   Florconstruct firma de casa a lui Lungu trimis de
(26 iul 2014, 00:47:01
Florcontruct este o firma de  ☭  care ia contracte doar pentru ca da comisioane grase lui Lungu! In rest sunt varza iar lucrarile facute de aceasta firma nu dureaza nici un an! Sper ca DNA ul sa va bata in poarta cind aveti somnul mai dulce!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei