Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În dosarul DNA

Noi acuzații aduse procurorului Dîmbu: ar fi încercat să-l facă scăpat pe un şofer prins băut la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins ieri contestaţia privind măsura de prelungire a arestării preventive luată săptămâna trecută în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care au fost încătuşaţi pe 23 iunie a.c omul de afaceri rădăuţean Constantin Babiuc, procurorul-şef al secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dîmbu, şi judecătorul Bogdan Bărbuţă, de la Judecătoria Rădăuţi, cei doi magistraţi fiind între timp suspendaţi din funcţii de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, cel puţin până pe data de 21 august a.c. (inclusiv), cei trei inculpaţi vor rămâne încarcerați în arestul Poliţiei Capitalei.

Aşa cum vă informam în exclusivitate zilele trecute, anchetatorii i-au adus noi acuzaţii procurorului Dumitru Dîmbu, iar în cursul zilei de ieri am aflat şi despre ce anume este vorba.

 

Dîmbu, încă o acuzație de favorizare a făptuitorului  

Procurorii DNA au completat lista de învinuiri aduse lui Dumitru Dîmbu cu faptul că procurorul sucevean, în intervalul 2013-martie 2014, ar fi încercat să măsluiască un accident rutier şi să-l facă scăpat pe şoferul vinovat.

Accidentul s-a petrecut pe data de 3 august 2013, pe raza localităţii Moara şi a fost prezentat la vremea respectivă de către cotidianul nostru.

În seara acelei zile, un pompier din cadrul Detașamentului Suceava, Vasile Rusu, din localitate, s-a izbit cu maşina într-un stâlp din beton de susţinere a reţelei electrice.

Pompierul a fost rănit uşor (10-15 zile de îngrijiri medicale), însă când poliţiştii i-au pus alcooltestul, rezultatul a fost de 0,82 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

La spital, probele de sânge au indicat o alcoolemie de 1,60 la mie (prima probă), respectiv 1,45 (cea de-a doua).

De aici, dosarul şi-a urmat cursul firesc, fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Anchetatorii DNA susţin că angajatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a încercat să iasă basma curată din toată această poveste şi a ajuns la o cunoştinţă care, la rândul ei, i-a cerut ajutorul unei alte persoane. Persoană care, arată procurorii anticorupţie, era în relaţii de amiciţie cu procurorul Dumitru Dîmbu.

 „Inculpatul Dîmbu Dumitru a intervenit pe lângă un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru a identifica modalități concrete prin care persoana cercetată să scape de răspundere penală”, susțin anchetatorii.

În urma modificărilor aduse legislaţiei penale, dosarul a fost trimis la începutul lunii martie a.c. Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, sens în care, arată anchetatorii DNA, a fost solicitat din nou sprijinul procurorului Dîmbu.

„S-a apelat din nou la inculpatul Dîmbu Dumitru pentru ca acesta să-şi folosească influenţa să identifice procurorul militar căruia i-a fost repartizat dosarul şi să încerce obţinerea unei soluţii favorabile”, au susţinut procurorii anticorupţie în faţa judecătorilor care au decis prelungirea arestării preventive.

Pentru toate aceste acuzaţii, Dumitru Dîmbu s-a ales cu încă o acuzaţie de favorizare a făptuitorului, pe lângă cea în care era învinuit că a intervenit la poliţie pentru afaceristul Babiuc şi alte două cunoştinţe. 

 

DNA: „Urmează să fie extinse cercetările cu privire la alte persoane sau cu privire la alte fapte ”

În faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti şi ulterior a celor de la Curtea Supremă, procurorii DNA au susţinut că prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor este necesară în interesul urmăririi penale, motivând că „ancheta urmează a fi completată, urmând să fie audiaţi noi martori şi să fie extinse cercetările cu privire la alte persoane sau cu privire la alte fapte”.

De asemenea, procurorii anticorupție au arătat că mai au de transcris şi alte înregistrări ale unor convorbiri telefonice şi ale unor discuții purtate în mediul ambiental.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi acuzații aduse procurorului Dîmbu: ar fi încercat să-l facă scăpat pe un şofer prins băut la volan.
 Vizualizări articol: 3647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Noi acuzații aduse procurorului Dîmbu: ar fi încercat să-l facă scăpat pe un şofer prins băut la volan3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pompierul infierbintat...! trimis de
(24 iul 2014, 12:32:08
Oare meseriaşul de la "pompaşi" nu conduce şi acum un Tuareg vişiniu, că era zilele trecute prin Vama cu toate sirenele şi girofarurile pornite şi făcea acrobaţii prin intesrsectii în timp ce don ginaral pe bancheta din spate cu dejtul mare sub bărbie şi arătătorul la tâmplă medita adânc probabil la cât de bine s-a descurcat el la accidentul aviatic din munţii Apuneni...?!
2.   Mitica,mitica.....!cu (m) mic trimis de
(24 iul 2014, 23:49:50
..Si ce timpuri frumoase erau...! ai crezut ca vei fi ''DON CORLEONE"' mereu........ Sefu-i sef si-n pielea goala . M-ai ti-i minte ? asa zice-ai cand jucam poker la Canay cu turcu.... cu deputatul B.....cu senatorul H.....cu...cu...( ei te m-ai cunosc ori sau lepadat ca Iuda de ...?) a trecut ceva timp,nu...? Apropos.. cei care i-ti platesc acum intretinerea la noul domiciliu,stiu ce-ti place cel mai mult....??? Le-ai spus...? Nu cred. O baie cu abur... o repriza scurta de sauna ... ce vremuri...!ce timpuri....! Dar cei cu care imparti si duhorile nu doar latrina,cred te-au "mirosit"",neastamparat mic ce esti"'.....!!!! Cunosti poezia asta....? Miticuta nici nu sti,cat de mi(ti)c incepi sa fi....! Si ce casa ai...! ce gresie incalzita ...! ce instalatie si centrala termica...! Te-a costat mult..? Dar manopera...? Asa cum te stiu "'om corect" ,banuiesc ca ai facturi ptr tot...nu.....???????. Unii oameni rai ar putea spune ca ai fi schimbat niste incadrari penale,cu N.U.P -uri ,adica sa fi luat plata in natura dar EU NU CRED ca tu ai favorizat vreun muncitor,era sa spun faptuitor.NU... Pur si simplu e doar o rautate a oamenilor invidiosi pe succesul si realizarile altuia . Am o intrebare,asa, de curiozitate... tu stiai ca oricum (Piticu) adica BABIUC era cu curu pe gheata si n-avea scapare .. cum ai reusit sa-l prostesti sa-ti dea aproape 100.000 de euro...???? Mare minune....!!!! Mie imi era dator si nu-mi facea plata. Piticu fiind renumit ptr zgarcenia lui...? Tot acei oameni rai spun cum ca tu l-ai speriat bine ,i-ai luat banii, si tot tu l-ai dat in primire ca sa te scapi pe tine.. Dar astea sant vorbe prin targ.neadevarate...Zilele urmatoare cu detalii concrete, ca prea te-ai porcit.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei