Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Certitudine

Firma suceveană General Construct, prezentă tot mai mult pe piaţa din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma suceveană General Construct a reuşit să se impună pe piaţa construcţiilor civile din Germania, devenind un partener solid pentru antreprenorii cu care colaborează de mai mulţi ani. Ultima dovadă în acest sens este clinica medicală din oraşul Heilbronn, pe care muncitorii şi inginerii suceveni au reuşit s-o ridice la roşu în termenul prevăzut în contractul de execuţie.

Proiectul, care nu a fost încă finalizat în totalitate, a însemnat un volum de muncă imens, iar pentru a respecta termenul de execuţie, de 18 luni, pe şantierul din Germania au fost prezenţi zilnic, în medie, câte 110 oameni.

„Pentru noi a devenit deja o obişnuinţă să avem astfel de lucrări. Din fericire, totul a mers foarte bine, iar datorită organizării ireproşabile am putut lucra concomitent în mai multe faze. Din punctul nostru de vedere este unul din cele mai importante obiective realizate în Germania, alături de stadionul Mercedes Arena din Stuttgart”, a explicat inginerul Doru Gheaţă, director tehnic al firmei General Construct.

Extinderea spitalului din Heilbronn a însemnat lucrări pe o suprafaţă de circa 27.000 mp, valoarea investiţiei, cel puţin pentru partea română, fiind de peste şase milioane de euro.

 

Partenerii germani de la BAM AG laudă firma suceveană

Antreprenorul general al acestui proiect, firma BAM AG, cu care General Construct a colaborat pentru extinderea spitalului din Heilbronn, a apreciat calitatea lucrărilor, dar şi profesionalismul de care au dat dovadă specialiştii români.

„Începând cu octombrie 2012, General Construct a reuşit să termine lucrarea la roşu în 18 luni. Pentru aceasta, în 14 luni ca perioadă de construcţie principală, au fost turnaţi 59.000 metri cubi de beton şi au fost instalate 11.500 de tone de armături cu ajutorul a peste 100 de muncitori şi a cinci macarale. De această realizare pot fi foarte mândri toţi cei implicaţi. În februarie 2014 a fost sărbătorită terminarea şantierului, unde muncitorii au fost apreciaţi pentru lucrările de calitate realizate într-o perioadă scurtă de timp”, au precizat reprezentanții BAM AG Germania.

Relaţia dintre firma germană şi partea suceveană s-a cimentat de-a lungul timpului şi s-a materializat în 20 de lucrări de construcţie comune. Construcţia clinicii „Am Gesundbrunnen” din Heilbronn a fost obţinută de BAM AG în iulie 2012, iar negocierile cu General Construct pentru confecţionarea şi montarea armăturilor şi turnare beton s-au lungit timp de aproape două luni.

Chiar dacă oficial contractul dintre BAM AG şi General Construct pentru proiectul din Heilbronn a fost finalizat în februarie, o parte dintre muncitorii români au rămas încă pe şantier unde execută lucrări pe partea de instalaţii termice şi sanitare.

„Atribuirea unor noi lucrări se datorează faptului că au încredere în noi, ceea ce înseamnă că ne-am achitat bine de sarcinile pe care ni le-am asumat prin contractul încheiat”, a arătat inginerul Doru Gheaţă.

 

General Construct are 250 de muncitori şi ingineri care lucrează momentan în Germania

Ca urmare a încrederii reciproce între cele două părţi, în cursul acestui an au fost deja demarate alte câteva investiții în care firma suceveană General Construct a fost aleasă pentru a executa lucrări. Este vorba de două şantiere în Hamburg, unde se vor ridica clădiri de birouri, una dintre ele pentru Phillips, unul în Rastatt, iar altul în Frankfurt.

„Pentru viitor ne dorim un parteneriat de succes la fel ca până acum şi vă mulţumim pentru performanţa extraordinară de până acum”, se mai arată în punctul de vedere exprimat de reprezentanţii BAM Germania AG.

În afara acestor proiecte, General Construct mai are şi obiective în derulare, în oraşe precum Munchen, Dusseldorf, Ulm şi două în Heilbronn.

În total, muncitorii şi inginerii firmei sucevene, aproximativ 250 la număr, sunt angrenaţi în nouă lucrări pe teritoriul Germaniei, iar perspectivele de extindere sunt destul de mari, cartea de vizită a celor de la General Construct fiind lucrările deja ridicate şi cei 13 ani de experienţă pe o piaţă cu o concurenţă deosebită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma suceveană General Construct, prezentă tot mai mult pe piaţa din Germania.
 Vizualizări articol: 5463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Firma suceveană General Construct, prezentă tot mai mult pe piaţa din Germania4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei