Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2014 - Anul XIX, nr. 168 (5677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestări

Zilele comunei Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de trei zile, comuna Poiana Stampei va deveni centrul de atracţie al turiştilor din Bazinul Dornelor. Aici au loc, în perioada 25-27 iulie, activităţi cultural-artistice şi distractive în cadrul unor manifestări devenite deja tradiţionale, Festivalul Naţional „Fiii Satului. Tradiţii de pe Valea Dornei” şi cea de-a doua ediţie a masterclass-ului de vioară şi violoncel “Muzica la altitudine”.

Manifestările organizate de Primăria şi Consiliul Local Poiana Stampei, Casa de Cultură, Şcoala Gimnazială Poiana Stampei, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism, Asociaţia “Cele mai frumoase sate din România” şi ANTREC România, vor începe vineri, 25 iulie, la ora 10,00, cu concursurile de îndemânare silvică.

De la ora 14,00, după deschiderea festivă a Sărbătorii comunei Poiana Stampei va fi vizitată rezervaţia naturală Tinovul Mare, iar în sala de spectacole a Casei de Cultură va avea loc Simpozionul “Mâncare tradiţională – energie vie pentru viaţă”, va fi vizionat filmul “Cel mai frumos sat din comuna Poiana Stampei”, iar un juriu din care nu vor lipsi specialiştii în peisagistică şi arhitectură urbană va desemna satul care a câştigat competiţia în anul 2014.

Înainte de café concertul tarafului “Poieniţa”, participanţii la masterclass-ul de vioară şi violoncel “Muzica la altitudine”, pregătiţi de Ştefan Horvath, concert maestru al Filarmonicii din Basel, şi Răzvan Suma, binecunoscut muzician nu numai în România, ci şi în străinătate, vor susţine un recital extraordinar.

Prima parte a zilei de sâmbătă este dedicată competiţiilor sportive, atletism, ciclism, volei, fotbal, tenis de masă. De la ora 14,00, în Parcul Primăriei  va fi prezentat modul de preparare a mâncărurilor tradiţionale din zonă, iar în vecinătatea casei muzeu se va desfăşura Târgul Meşterilor Populari.

De la ora 15,00, pe râul Dorna vor porni bărcile pneumatice într-o competiţie de river-rafting, iar de la ora 20,00, tinerii sunt aşteptaţi la scena din Parcul Primăriei la un spectacol de muzică, dans şi jocuri de lasere. Printre invitaţi se numără şi cunoscuta trupă Compact.

Duminică, după slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi la biserica din centrul comunei, va avea loc parada militară, parada portului popular şi parada căruţelor. Înainte de întâlnirea cu fiii satului, la Monumentul eroilor va avea loc o slujbă de pomenire a celor care s-au jertfit pentru ţară.

De la ora 14,00, în cadrul unui spectacol folcloric vor evolua alături de solişti şi formaţii din Bazinul Dornelor: Călin Brăteanu, Ansamblul „Arcanul” din Suceava, Laura Lavric şi Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor”, dirijată de Ioan Cobâlă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele comunei Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 2270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zilele comunei Poiana Stampei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei