Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2014 - Anul XIX, nr. 167 (5676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Examenul cadrelor didactice

Candidat eliminat de la concursul de titularizare după ce a fost surprins având ciorne neştampilate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

749 de candidaţi care aspiră la o carieră didactică au susţinut luni examenul de titularizare în învăţământul sucevean.

Un candidat care era evaluat la Colegiul „Petru Muşat” Suceava, disciplina educaţie fizică, a fost eliminat din sala de examen, acesta fiind surprins de supraveghetori cu ciorne neştampilate.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, „dintre cei 820 de candidaţi înscrişi şi validaţi s-au prezentat 749, 71 fiind absenţi”.

34 de examinaţi s-au simţit copleşiţi de nivelul de dificultate al subiectelor elaborate de Ministerul Educaţiei, drept urmare aceştia au părăsit sălile de examinare după ce au văzut cerinţele.

Testarea a fost organizată în două centre de examen, respectiv Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” Suceava şi Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava.

Pentru cei 820 de candidaţi sunt disponibile doar 91 de posturi cu viabilitate de patru ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular).

Concurenţa cea mai mare se înregistrează pentru catedrele de învățător, geografie,  engleză şi limba şi literatura română.

 

Impresii după testare

Examenul scris de titularizare s-a desfăşurat începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore.

În mare parte dezamăgiţi de cerinţele pe care le-au avut de tratat, candidaţii au refuzat să răspundă la întrebările presei. Totuşi, cei care au făcut-o au recunoscut, în unanimitate, că titularizarea nu este un examen uşor de promovat.

Mirela susţine acest examen, la limba română, pentru a treia oară, disciplină pentru care sunt vacante trei catedre complete pentru 105 aspiranţi. 

„A fost relativ uşor, subiectele au fost de dificultate medie. Ştiu că e o concurenţă foarte mare pentru posturi, sincer nici nu m-am uitat să văd câte sunt, probabil până în cinci. Totuşi, pot spune că subiectele nu au fost atât de logice ca acum trei ani, de exemplu”, a spus aceasta la ieşirea din examen. Candidata a mai completat că, indiferent dacă vor obţine calificative bune, mulţi dintre candidaţi vor trebui să se mulţumească cu statutul de suplinitor calificat şi cu un salariu foarte mic.

Irina este unul dintre cei 125 de candidaţi care speră să-şi adjudece unul dintre cele zece posturi titularizabile de învăţător. Ţinând cont de concurenţa acerbă, tânăra se gândeşte să se îndrepte spre Facultatea de Medicină.

„E un examen greu pentru că include toată pedagogia, dar eu am terminat Liceul Pedagogic recent şi m-am descurcat”, spune candidata.

Tot pentru un post de învăţător aspiră şi Andreea, tânăra opinând despre subiectele testării că au fost uşoare.

„Este un examen greu şi trebuie să te pregăteşti mult pentru o notă bună. Se axează pe pedagogie, psihopedagogie, metode. Eu vreau un post de învăţător”, a spus candidata la ieşirea din examen.

 

Rezultatele vor fi afişate vineri

Rezultatele vor fi afişate în data de 25 iulie 2014. În zilele de 25 şi 26 iulie, profesorii pot depune contestații, urmând ca rezultatele finale ale examenului de titularizare să fie afișate în data de 30 iulie 2014.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia de la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţie. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate în zilele de 31 iulie şi 1 august 2014. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidat eliminat de la concursul de titularizare după ce a fost surprins având ciorne neştampilate.
 Vizualizări articol: 1878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Candidat eliminat de la concursul de titularizare după ce a fost surprins având ciorne neştampilate4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei