Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2014 - Anul XIX, nr. 163 (5672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

„Săptămâna Tineretului”, la Suceava

Sute de tineri suceveni au participat, în perioada 8-11 iulie 2014, la activităţile proiectului „Săptămâna Tineretului ediţia a XV-a” la  Suceava. În primele doua zile, lideri de ONG-uri a căror activitate se adresează tinerilor, precum şi profesori sau pur şi simplu alţi tineri care doresc să activeze ca voluntari, au participat la seminarele susţinute la Centrul pentru Păstrarea Tradiţiilor Bucovinene de Schultz Consulting, firma care a derulat cel mai important proiect naţional de tineret, “Lucrătorul de Tineret”, unde peste 3.000 de persoane au fost pregătite pentru a lucra profesionist cu tinerii. ”Resurse şi Oportunităţi de finanţare a proiectelor de tineret”, „Legea Voluntariatului pentru toţi”, „Centrul Internaţional de Tineret – Estul întâlneşte Vestul la Suceava” au fost o parte dintre temele discutate de către participanţi şi au avut ca scop principal informarea tinerilor despre oportunităţi de finanţare locală, naţională şi internaţională, despre prevederile Legii Voluntariatului şi strategia de înfiinţare a unui Centru Internaţional de Tineret „Estul întâlneşte Vestul la Suceava”. Workshop-urile ”Cafeneaua Publică” şi „Pizza Party” s-au axat pe dezvoltarea parteneriatului administraţie locală - ONG-uri de tineret.

Au participat ca invitaţi reprezentanţi ai unor ONG-uri din Ucraina, ai Prefecturii, administraţiei locale şi judeţene. La atelierele “Cafenelei Publice” s-au conturat idei de noi proiecte pentru tinerii suceveni, atrăgând atenţia conceptul de „Suceava - oraş intercultural”, proiect realizat cu succes în Constanţa, care ar conferi o importanţă deosebită municipiului Suceava. Echipele formate din reprezentanţi ai administraţiei, ONG-urilor, presei şi instituţiilor pentru tineret şi-au dat întâlnire pe terenul de fotbal, eclipsând prin bună-dispoziţie şi ardoare unele meciuri de la Campionatul Mondial aflat în plină desfăşurare. Cu toţii s-au regăsit la Seara “Pizza Party”, unde au colaborat la transpunerea sub forma unor deloc banale pizza a temelor: „Centrul Internaţional de Tineret”, „Voluntariat”, „Interculturalitate”, „Parteneriat administraţie locală - ONG de tineret”, „Săptămâna Tineretului”, „Preaderare”, „Training”, activitate care a contribuit la o mai bună cunoaştere şi comunicare între potenţiali parteneri în viitoare proiecte destinate tinerilor suceveni. Acţiunile cultural-artistice de promovare a valorilor sucevene „Seara de folk şi poezie” şi “Seara de rock sucevean” au evidenţiat valoarea artistică deosebită a unora dintre foarte tinerii artişti suceveni, precum formaţiile Trupa 9, Icarus (Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava), Grupul Simbol (Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”), interpreţii de muzică uşoară Edi Hanuseac, Bianca Ciubotaru, interpreta de muzică populară Andreea Chisăliţă, creatoarele de artă vestimentară Nicoleta Ciubotariu şi Iuliana Helbet. Publicul entuziast format din tineri, profesori, părinţi, elevi şi studenţi a contribuit substanţial la reuşita unor acţiuni care vor fi uitate cu greu până la ediţia următoare a Săptămânii Tineretului.

Ca recunoaştere pentru activitatea destinată tineretului, 35 de ONG-uri de şi pentru tineret, formaţii şi interpreţi individuali au primit diplome şi medalii în cadrul „Galei Tinerelor Valori Sucevene”, lista rămânând deschisă datorită absenţei din localitate a altor inimoşi dedicaţi tinerilor. Tortul gigant cu însemnele finanţatorilor a răsplătit pe toţi cei prezenţi, atât pe scenă cât şi în public, uniţi într-o horă simbolică la final.

„Implicarea activă a tinerilor suceveni în viața comunității reprezintă unul dintre indiciile că aceştia nu ignoră importanţa contribuţiei lor la promovarea municipiului Suceava, nu le este indiferentă evoluţia vieţii culturale şi sociale a oraşului în care locuiesc. Pentru noi, liderii ONG-urilor de tineret, Săptămâna Tineretului reprezintă o oportunitate excelentă în stabilirea parteneriatelor destinate proiectelor pentru tinerii suceveni. Atragerea resurselor financiare naționale și internaționale este vitală pentru implementarea unor proiecte de amploare în Municipiul Suceava, iar fără o coeziune reală a societății civile, este mult mai dificil”, a declarat preşedinta Asociaţiei Intercult Bucovina, Manuela-Petronela Silţer.

Proiectul „Săptămâna Tineretului ediţia a XV-a” a fost realizat de către Asociaţia Intercult Bucovina în asociere cu Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava. Parteneri sunt: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi  „Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene”.

 

Asociația Intercult Bucovina
Preşedinte,
Manuela-Petronela SILȚER
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Săptămâna Tineretului”, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Săptămâna Tineretului”, la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei