Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2014 - Anul XIX, nr. 162 (5671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Recompensă

Elevii suceveni cu 10 pe linie la bacalaureat şi evaluarea naţională au fost premiaţi de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei i-au premiat ieri pe absolvenţii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat din acest an.

15 eleve merituoase cu media 10 la examenele finale au fost invitate la sediul Inspectoratului Şcolar Suceava pentru a primi diploma şi banii oferiţi de minister.Însoţite de părinţi şi de câţiva profesori, tinerele au participat şi la o videoconferinţă susţinută de ministrul de resort, Remus Pricopie.

Marea absentă a întâlnirii a fost Denisa Ioana Iordache, absolventă a Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, singura bacalaureată de 10 din judeţ. Totuşi, lipsa sa a fost motivată de faptul că tânăra susţine, în prezent, examenul de admitere la Medicină. Pentru performanţele sale tânăra urmează să primească 3.000 de lei.

La întâlnire au fost prezente 12 dintre elevele care au media 10 la examenul de final de ciclu gimnazial, acestea primind din partea Guvernului diplome şi suma de 2.000 de lei. Este vorba despre Ştefana Chelba, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Maria Alexandra Cîrceie, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei, Diana Ioana Cîrlan, de la Şcoala Gimnazială Bosanci, Amallya Elena Istrate şi Cezara Andreia Marcu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Cristina Veronica Gorcea, de la Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus, Teodora Burlica, de la Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret, Ana-Maria Moroşan, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi Anamaria Motrescu, de la Şcoala Gimnazială „Teodor Bălan” Gura Humorului, Denisa Florentina Berbeneciuc, de la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuţi, Evelina Sauciuc, de la Şocla Gimnazială Paltinu, şi Ioana Mihaela Tănasă, de la Şcoala Gimnazială Brăieşti.

 

Locul 4 la nivel naţional după numărul notelor de 10 de la evaluarea naţională

Videoconferinţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei cu inspectoratele şcolare din ţară a debutat la ora 10.

Ministrul Remus Pricipie a felicitat judeţele unde, în mod tradiţional, rezultatele la examenele finale sunt bune şi foarte bune, menţionând că „până în finele lui septembrie, poate începutul lui octombrie, voi purta discuţii individuale cu reprezentanţii inspectoratelor din judeţele poziţionate în a doua parte a clasamentului, precum şi cu cei din judeţele care au înregistrat un regres faţă de anul trecut”.

Ministrul Pricopie a mai evidenţiat judeţele unde sunt cei mai mulţi elevi care au nota 10 la evaluarea naţională şi bacalaureat.

Potrivit acestuia, cu 14 medii maxime la evaluarea naţională, la nivel naţional, judeţul Suceava se clasează pe poziţia a IV-a după Brăila, Cluj şi Iaşi.

„Nici nu mi-am pus problema că şcoala de la Suceava nu va avea rezultate bune din moment ce este condusă de Gheorghe Lazăr. Nici nu se putea ca Gheorghe Lazăr să nu ducă şcoala suceveană într-o direcţie bună”, a glumit ministrul Educaţiei.

La rândul său, Gheorghe Lazăr a transmis elevelor că au datoria să confirme, pe perioada liceului, valoarea lor. „Fiecare dintre voi trebuie să vă faceţi un angajament ca peste patru ani să fiţi cu media 10 la bacalaureat”, a spus acesta.

 

Premiul în bani a bucurat elevele premiate

Deşi în ultimele săptămâni au fost răsfăţaţii familiei şi ai profesorilor, elevii premiaţi au mărturisit că nu se aşteptau şi la o recompensă pecuniară din partea autorităţilor.

„În cei patru ani am muncit pentru realizarea mea personală şi pentru a intra la un liceu bun, nu pentru bani. A fost ca o surpriză”, a povestit Cristina Veronica Gorcea, absolventă a Şcolii Gimnaziale Pârteştii de Sus, viitoare elevă a Colegiului Miliar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. 

Diana Ioana Cîrlan, de la Şcoala Gimnazială Bosanci, va învăța, din toamnă, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. Diana nu doar că a obţinut media 10 la evaluarea naţională, dar în timpul gimnaziului a avut doar medii maxime.

Despre premiul în bani, eleva spune: „Nu mă aşteptam, dar este un gest foarte frumos, pe care îl apreciez. E un premiu bine-venit. Banii îi voi păstra pentru facultate, poate mă vor ajuta la liceu, să-mi cumpăr cărţi, deci îi voi folosi tot pentru studiu”.  

Tot note de 10 pe linie a avut şi Ştefana Chelba, tânăra fiind admisă cu media 10 la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

„Nu mă aşteptam. A fost o surpriză, un şoc. Cu banii vreau să-mi cumpăr un laptop, ceva mai performant decât am în prezent, şi poate reuşesc să merg la concertul trupei mele preferate Warpaint, din septembrie, de la Viena”, spune tânăra.

Tot la Colegiul „Hurmuzachi” a fost admisă şi Denisa Florentina Berbeneciuc.

„ E o surpriză şi o încurajare să continuăm să muncim. Cu bănuţii vreau să-mi ajut părinţii la diverse lucruri, dar să-i folosesc şi pentru mine”, spune tânăra.

Reamintim că la evaluarea naţională s-au înregistrat, la nivel naţional, 225 medii de 10, iar la bacalaureat, 108 medii de 10.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni cu 10 pe linie la bacalaureat şi evaluarea naţională au fost premiaţi de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 3540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevii suceveni cu 10 pe linie la bacalaureat şi evaluarea naţională au fost premiaţi de Ministerul Educaţiei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 iul 2014, 17:57:06
Da baietii , au plecat deja in strainatate , sau sunt terminati de vicii .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei