Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Viaţă pierdută

Un tânăr acuzat de furturi, găsit înecat pe fundul unui pârâu din Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din comuna Sireţel, judeţul Iaşi, a fost găsit înecat într-un pârâu care se varsă în iazul de pe raza comunei Moara, la Vornicenii Mici.

Tânărul lucra de o săptămână la o stână de la Vornicenii Mici şi plecase de la Sireţel după ce a fost reclamat pentru presupuse furturi comise în ultima perioadă de timp. 

 

A plecat brusc de la un grătar şi nimeni nu l-a mai văzut

Duminică, în jurul orei 19.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a fost sesizat prin numărul de urgenţe 112 că o persoană s-a înecat pe raza satului Vornicenii Mici. Proprietarii stânei au relatat că în urmă cu exact o săptămână au primit la lucru un tânăr din Sireţel, care s-a recomandat Costel Gagiu, în vârstă de 23 de ani. Acum două zile, duminică, acesta a stat cu ceilalţi ciobani la un grătar, a consumat alcool, iar la un moment dat a plecat. Proprietarul stânei s-a dus să-l caute pe dealurile din împrejurimi, însă a găsit doar un adidas al acestuia, pe apa pârâului care se varsă în iazul de la Moara. Ciobanul a mai relatat că în zona în care era papucul apa era foarte tulbure, astfel că s-a gândit că tânărul s-a înecat.

 

Pârâu cu adâncimi de peste 3 metri, plin de vegetaţie

Echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Suceava au început încă de duminică seară căutările. S-a acţionat mai întâi cu o barcă pneumatică, cadavrul fiind căutat cu căngile din dotarea pompierilor, după care de ieri în zonă a fost trimis şi echipajul specializat de scafandri al ISU Suceava. Operaţiunile de căutare s-au dovedit mai complicate decât au părut la prima vedere. Pe fondul cantităţilor mari de precipitaţii căzute în ultima perioadă pârâul este adânc. 

Plutonierul major Dumitru Ichim, din cadrul Detaşamentului de pompieri Suceava, care coordona operaţiunea de ieri de la faţa locului, a declarat: “Sunt zone adânci de 2-3 metri, chiar de 3 metri şi jumătate. Zona de căutare este grea, pe lângă adâncime sunt multe crengi, multă vegetaţie”.

Echipa de scafandri a plecat din locaţia indicată iniţial de proprietarul stânei şi a continuat căutările în aval, spre zona de vărsare în iaz. Trupul neînsufleţit al tânărului în vârstă de 30 de ani a fost găsit de scafandri aseară, în jurul orei 18.00

Proprietarii stânei au aflat de la poliţie că ciobanul dispărut se numeşte în realitate Costică Marciuc şi are vârsta de 30 de ani. Acesta este cunoscut de anchetatori ca „voiajor”, iar la Sireţel era suspect în comiterea unor fapte de furt, în toate cazurile fiind vorba de prejudicii mici.

Poliţiştii vor continua ancheta, pentru a stabili împrejurările exacte ale decesului. Cea mai probabilă variantă este cea a unei morţi accidentale, însă nu poate fi exclusă nici sinuciderea.

 

Pescar înecat în râul Siret, la Roşcani

Tot de duminică seară, pompierii au mai căutat o persoană înecată. Un bărbat în vârstă de 64 de ani, plecat la pescuit de sâmbătă pe râul Siret, la Roşcani - Liteni, a dispărut fără urmă. Alerta a fost dată abia a doua zi, în jurul orei 19.00, zona în care au fost găsite urme lăsate de pescar fiind „periată” de duminică seară.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit de scafandri ieri, în jurul orei 15.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr acuzat de furturi, găsit înecat pe fundul unui pârâu din Moara.
 Vizualizări articol: 3246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tânăr acuzat de furturi, găsit înecat pe fundul unui pârâu din Moara5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei