Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stoc

Manuale școlare noi în depozitul Inspectoratului Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sediul Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Suceava au început deja să sosească manuale școlare noi pentru anul școlar viitor.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, „IŞJ Suceava a contractat 20 de edituri care vor furniza manuale noi în anul şcolar următor. Cinci dintre acestea au adus integral comanda la sediul inspectoratului”.

Suma alocată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru manualele elevilor suceveni, pentru anul şcolar 2014-2015, este de 577.000 de lei.

Fondurile sunt alocate pentru completarea stocurilor (acolo unde este cazul) şi pentru înlocuirea manualelor aflate în stadiu avansat de uzură, pentru învăţământul primar (excepţie fac clasele I şi a II-a), gimnazial şi clasele a IX-a şi a X-a. Pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, cumpărarea manualelor şcolare se face de către părinţi de pe piaţa liberă.

Inspectoratul Şcolar Suceava a comandat, pentru anul şcolar care debutează la toamnă, 392 de titluri.

Editurile au obligația să livreze manualele până la finele lunii august, pentru ca apoi directorii de unități de învățământ să aibă timp să vină la sediul inspectoratului pentru a le ridica, astfel încât la începutul anului școlar 2014 – 2015 elevii să le aibă în ghiozdane.

Pentru 2013-2014, suma alocată judeţului Suceava, pentru manualele noi, a fost de 769.146 de lei.

Reprezentanții din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au explicat că “pentru 2014-2015 suma este mai mică dat fiind faptul că nu mai sunt incluse în acest buget sumele pentru manualele din clasa I şi a II-a. Manualele pentru aceste clase vor fi achiziţionate, prin licitaţie, de Ministerul Educaţiei”. 

Pentru celelalte clase, achiziţionarea manualelor şcolare se face de către IŞJ Suceava, în baza solicitărilor unităţilor de învăţământ. IŞJ are obligaţia de a achiziţiona doar manuale prevăzute în “Catalogul manualelor şcolare valabile pentru anul şcolar 2014-2015”, publicat pe pagina electronică www.edu.ro. Şcolile trebuie să realizeze un inventar al manualelor şi să transmită către inspectorat notele de comandă.

Pentru clasele I şi a II-a, din toamnă, Ministerul Educației Naționale (MEN) vrea manuale atât în variantă tipărită, cât și în format digital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manuale școlare noi în depozitul Inspectoratului Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 1447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Manuale școlare noi în depozitul Inspectoratului Şcolar Suceava2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei