Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţie

Lungu acceptă sistarea apei calde în Suceava cel mult şase zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistarea furnizării apei calde timp de trei săptămâni pentru abonaţii Termica, propusă de administratorii societăţii de termoficare, este considerată inacceptabilă de primarul de Suceava, Ion Lungu. Întreruperea acestui serviciu pentru populaţie ar fi necesară, conform conducerii Termica, pentru înlocuirea unor conducte şi ar trebui să aibă loc în luna august. Lungu ne-a declarat, ieri, că opoziţia sa la termenul de trei săptămâni este justificată prin aceea că, pe de o parte, abonaţii ar refuza să mai plătească facturile, la o datorie care este de aproximativ patru milioane de euro, iar pe de altă parte, de disconfortul creat populaţiei prin absenţa apei calde pentru o perioadă atât de lungă. Primarul de Suceava a afirmat că unul dintre cei doi administratori speciali de la Termica, Marin Marinoiu, insistă să sisteze apa caldă luna viitoare, timp de trei săptămâni, pentru a putea executa reparaţii capitale la conductele de termoficare din zona industrială.

 

Conductele de înlocuit sunt în zona industrială, dar Termica vrea să taie apa în tot oraşul

În opinia lui Lungu, lucrările sunt necesare, dar trebuie pregătite foarte bine înainte, apoi executate de specialişti, în timp scurt, de maximum şase zile. De asemenea, apreciază că, de vreme ce este vorba de conducte în zona industrială, nu este justificată sistarea apei calde în toate cartierele oraşului.

„Nu sunt de acord cu sistarea totală a furnizării apei calde în municipiul Suceava. Sunt câteva lucrări care ar trebui făcute, dar putem să le facem punctual, cu oprirea apei calde pe zone”, a spus Lungu.

Un alt argument cu care primarul susţine un termen de maximum şase zile pentru reparaţii este acela că august este lună de vârf pentru turism în Suceava, o lună cu foarte multe evenimente care atrag un număr mare de vizitatori aici, iar absenţa apei calde ar afecta negativ sejurul oaspeţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu acceptă sistarea apei calde în Suceava cel mult şase zile.
 Vizualizări articol: 2405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Lungu acceptă sistarea apei calde în Suceava cel mult şase zile3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primarul, vorbeste, promite, dar ce face?! trimis de
(15 iul 2014, 12:46:46
Ceea ce se face acum, demonstreaza înca o dată că acesti oameni nu iși ține promisiunile. Primarul, vorbeste, promite, dar ce face?!
2.   INADMISIBIL / DESPAGUBIRI... trimis de
(15 iul 2014, 13:58:42
De cel putin 10 ani vin in vacanta in luna august la Suceava si n-am putut beneficia de apa calda in apartament.
Este de toata rusinea, inca n-am intalnit aceasta situatie nicaieri in Europa. In tarile civilizate, o interventie poate dura maxim o zi, dar seara cand vine omul acasa, poate folosi apa.

Aceste opriri de apa calda pare a fi un abuz si incompetenta gestionarii sistemului de alimentare cu apa calda.

Normal furnizorul trebuie sa plateasca despagubiri celor care sufera din acest lucru iresponsabil.
3.   Ne intoarcem in evul mediu intunecat trimis de
(15 iul 2014, 16:53:55
* In Evul Mediu se credea ca baile slabesc organismul, ele fiind evitate. In secolele al XV-lea si al XVI-lea, nobilii europeni faceau baie odata la sase luni.
* Medicii de acum cateva secole credeau ca spalarea fetzei duce la deteriorarea definitiva a vederii.
* Dintii albi si sanatosi erau un semn al saraciei, in timp ce dintii cariati si negri erau un semn al bogatiei. Spalatul pe dinti nu se practica.
* Preotii ii indemnau pe enoriasi sa nu se spele, pentru a nu indeparta de pe corp apa sfintita de la botez.
* La englezi, nuntile se faceau in luna iunie, deoarece singura baie se facea in mai, iar in prima luna a verii viitorii soti inca miroseau acceptabil.
* Regina spaniola Isabella Castillo a recunoscut ca in intreaga ei viata s-a spalat doar de doua ori: la nastere si la nunta sa.
* Palatul Luvru nu era dotat cu nicio toaleta.

4.   Celebrii si nespalati trimis de
(15 iul 2014, 16:55:28
Datorita SC Termica putem ajunge in galeria celor celebrii si nespalati:
*Henric IV O amanta mai indrazneata, Gabrielle d’Estrees, i-a spus candva ca miroase ca un starv, ceea ce probabil era perfect adevarat, iar a doua sa sotie, Maria de Medicis, a lesinat, atunci cand l-a intalnit prima data .
*Nici nepotul lui Henric, Ludovic XIV, maretul Rege Soare, nu era atras de igiena. Se stie clar ca el nu a facut in toata viata lui decat doua bai, si acelea la insistentele medicilor, care le considerau un mijloc terapeutic.
*Ludwig van Beethoven nutrea o aversiune teribila fata de baie.Putinii prieteni pe care-i mai avea erau nevoiti sa-i fure, efectiv, hainele, in timp ce dormea, si sa i le dea la spalat.
*Karl Marx considera ca igiena personala constituie un exces burghez.
*Marilyn Monroe Clark Gable o descrie, in biografia sa, ca fiind „extrem de murdara”.Ura sa se spele, desi ii placeau parfumurile scumpe. Combinatia de mirosuri ii teroriza insa pe partenerii ei de film.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei