Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2014 - Anul XIX, nr. 160 (5669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învățământ

Universitatea din Suceava dă startul admiterii pentru programele de licență şi cele de masterat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conform calendarului de admitere al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), începând de astăzi şi până la data de 31 iulie 2011, instituţia desfăşoară prima sesiune de admitere la cele nouă facultăţi.

Pentru viitorii boboci ai USV, Ministerul Educaţiei a alocat instituţiei 1.040 de locuri pentru programele de licenţă (zi). La acestea se adaugă încă 118 locuri pentru romi, absolvenţi din Republica Moldova şi români de pretutindeni. Pe lângă locurile subvenţionate de la bugetul de stat, USV mai a la concurs şi 1.655 de locuri în regim de cu taxă.

Admiterea din acest an se face pe baza mediei şi a notelor de la bacalaureat, introducerea unui examen fiind deocamdată exclusă. Excepţie fac facultăţile de Ştiinţe ale Educaţiei şi de Educaţie Fizică şi Sport, unde, la fel ca şi în ceilalţi ani, se va susţine fie o probă de abilităţi, fie o probă sportivă, în funcţie de facultate.

Pentru fiecare din celelalte şapte facultăţi, ponderea notelor şi a mediei de la bac pentru media de admitere diferă.

Dacă la admiterea de anul trecut, în cazul câtorva facultăţi s-a ţinut cont de mediile sau notele obţinute de candidaţi în timpul anilor de liceu, Ministerul Educaţiei Naţionale interzice acest criteriu de admitere la admiterea din acest an.

 

Taxele de înscriere şi şcolarizare

Pentru sesiunea de admitere 2014-2015, taxa de înmatriculare va fi unitară pentru toate facultăţile, în cuantum de 100 de lei. Referitor la avansul pe care viitorii studenţi vor trebui să-l lase la casierie, cuantumul acestuia este între 200 şi 300 de lei.

Cât priveşte taxele de şcolarizare, USV le păstrează la nivelul celor de anul trecut. Studenţii care nu beneficiază de un loc subvenţionat de la bugetul de stat vor trebui să scoată, anual, din buzunare sume cuprinse între 2.400 şi 4.000 de lei. Cele mai piperate taxe le au cele două specializări ale Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană. Specializările propuse de USV vor fi activate doar dacă adună minim 30 de studenţi. În condiţiile în care un program de studii nu însumează după sesiunea de înmatriculare minim 30 de studenţi, candidaţii vor fi transferaţi în limita capacităţii de şcolarizare la unul dintre programele care va funcţiona, indicat în lista de opţiuni a absolventului.

 

Cei care vor da bacul în toamnă mai au o şansă să fie admişi la facultate 

Calendarul de admitere pentru masterat şi licenţă pentru sesiunea din vară prevede ca înscrierea absolvenţilor de liceu să se realizeze în intervalul 14-23 iulie, exceptând zilele de sâmbătă şi duminică.

Probele la facultăţile care organizează examen de admitere se vor desfăşura în data de 24 iulie, urmând ca înmatricularea candidaţilor să aibă loc până la data de 30 iulie.

Rezultatele finale vor fi afişate o zi mai târziu.

Dosarul de înscriere la concursul de admitere 2014 trebuie să conţină o serie de documente ce se regăsesc pe pagina electronică a universităţii – www.admitere.usv.ro. 

Admiterea la USV se organizează în două sesiuni.

Cea din toamnă va debuta în data de 8 septembrie 2014,  candidaţii având posibilitatea de a se înscrie la specializările unde au rămas locuri neocupate. Admişii vor trebui să se înmatriculeze până la data de 18 septembrie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava dă startul admiterii pentru programele de licență şi cele de masterat.
 Vizualizări articol: 2019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava dă startul admiterii pentru programele de licență şi cele de masterat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Universitate de trimis de
(14 iul 2014, 13:52:10
Dupa ce ca sunt niste spagari cat casa, mai cer si acele taxe de inscriere exorbitante, sa isi inscrie neamurile acolo, si asa o parte din cadrele didactice sunt neamuri intre ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei