Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2014 - Anul XIX, nr. 158 (5667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ziua neagră

Familie din Siret, nenorocită în urma unui cumplit accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clipe de coşmar pentru o familie din Siret după ce maşina cu care se întorcea spre casă a fost spulberată de o camionetă care a încercat să intre pe o stradă secundară fără să se asigure.

În urma impactului nimicitor Marinela Ramona Olar, de 27 de ani, a murit, iar una din fiicele ei, Ruxandra Nicoleta Olar, de 6 ani şi jumătate, este în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava. Tot pe mâna medicilor au ajuns şi soţul femeii care a decedat, Romică Olar, de 32 de ani, precum şi cea de-a doua fiică, Andreea Ramona Olar, de 5 ani.

De spitalizare a avut nevoie şi şoferul care a provocat accidentul, Graţian Tănase, de 46 de ani, din Bălcăuţi, care avea permis de conducere de numai doi ani.

 

Momentul fatidic

Tragedia familiei Olar s-a consumat imediat după prânz pe drumul european 85, în dreptul localităţii Negostina. Părinţii şi cele două fetiţe se întorceau de la Suceava şi intenţionau să ajungă acasă. Din păcate, autoturismul marca Seat Ibiza şi-a întrerupt drumul într-un mod brusc. Pentru Marinela Olar avea să fie ultimul drum, în timp ce fetiţa ei mai mare se zbate acum între viaţă şi moarte la spital. Şi totul pentru că şoferul unei camionete marca Ford nu a fost suficient de atent pentru a observa că din sens opus vine o altă maşină.

„Din primele cercetări am ajuns la concluzia că şoferul autoutilitarei care se deplasa din direcţia Siret spre Negostina nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, respectiv nu a acordat prioritate conducătorului auto care se deplasa din sensul opus de mers”, a arătat inspectorul Gabriel Apopei din cadrul Biroului Drumuri Naţionale al Serviciului Rutier Suceava.

 

Sânge şi disperare

Coliziunea a fost extrem de puternică, iar autovehiculul marca Seat Ibiza s-a transformat într-un morman de fiare contorsionate. Una dintre fetiţe a fost aruncată din maşină, iar cealaltă a rămas pe bancheta din spate. Ambii părinţi au rămas blocaţi, pentru scoaterea lor fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

„Au fost două persoane încarcerate, şoferul şi soţia acestuia, ambii din autoturismul Seat Ibiza. I-am descarcerat şi i-au preluat ambulanţele, am cerut şi ajutor de la Rădăuţi, dar şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava”, a menţionat plutonier adjutant Ghiţă Corhan, şeful Detaşamentului de Intervenţie Siret din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Martorii prezenţi la faţa locului au descris momente incredibile. Practic, dintre sânge şi cioburi acei oameni răniţi se agăţau de viaţa care le era refuzată.

„Pe fata cea mare, care fusese aruncată din maşină, am ţinut-o lângă mine. Şi ea mă întreba dacă nu îi curge sânge din cap şi i-am spus <Nu, nu ai nimic>. Ea se tot smucea din mâna mea şi vroia s-o vadă pe mama şi pe tata şi pe surioara ei. Avea sânge şi cioburi în mai multe locuri”, a povestit Maria Cepoi, o femeie care locuieşte la doi paşi de locul nenorocirii şi care a ajuns printre primii la răniţi.

 

Fetiţa de 6 ani şi jumătate era în stare critică

Toţi cei cinci răniţi în accidentul de la Negostina au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi iniţial la Spitalul din Rădăuţi. Din păcate, pentru Marinela Olar medicii nu au putut face nimic, iar mama celor două fetiţe minore şi-a găsit sfârşitul.

Din cauza leziunilor pe care le aveau victimele, o parte dintre ele au fost transferate la Spitalul Judeţean Suceava.

„În total au fost cinci victime, o femeie a decedat, o victimă a rămas la spitalul din Rădăuţi, iar cele trei care au ajuns la Suceava sunt în curs de investigare. Cea mai gravă dintre ele este o fetiţă de 6 ani, care are un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie hemoragică, este intubată şi ventilată mecanic şi va rămâne internată în spital. Celelalte două victime nu prezintă complicaţii la această oră, dar vor rămâne sub supraveghere”, a declarat medicul Bogdan Bondaru, din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor Suceava.

 

Traficul rutier, perturbat aproximativ o oră şi jumătate

În timp ce medicii se chinuiau să-i ajute pe răniţi, poliţiştii începuseră ancheta. Ambilor şoferi urmează să li se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, la faţa locului s-au efectuat măsurători şi fotografii pentru ca la dosar să existe tot ceea ce poate duce la clarificarea condiţiilor accidentului. Cert este că şi Romică Olar avea viteză mare, maşina condusă de el lăsând pe carosabil urme de frânare lungi.

Din cauza accidentului, circulaţia rutieră pe drumul european 85, care leagă Suceava de Siret, a fost perturbată pentru aproximativ o oră şi jumătate. La un moment dat traficul a fost deviat, iar mai apoi poliţiştii au permis circulaţia doar alternativ. Traficul auto a revenit la normal după ce ambele maşini implicate în accident au fost ridicate şi scoase pe un drum lateral. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familie din Siret, nenorocită în urma unui cumplit accident rutier.
 Vizualizări articol: 12099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Familie din Siret, nenorocită în urma unui cumplit accident rutier5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un şofer bun ştie să pună siguranţa pe primul loc! trimis de
(11 iul 2014, 13:30:40
Ar trebui sa se aiba in vedere ca poţi să conduci cu viteză, dar să fii şi în siguranţă în acelaşi timp. Un şofer bun ştie să pună siguranţa pe primul loc, ceea ce înseamnă că nu încearcă să arate cât de repede poate să conducă.
Nimănui nu îi pasă cu adevărat de asta. Nu are nici un rost, nu câştigi nici un premiu dacă faci asta.
Mai bine de avut grijă de oameni, pentru că asta contează cu adevărat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei