Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2014 - Anul XIX, nr. 157 (5666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Decizie finală

Sucevenii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă rămân în arest preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi suceveni care derulează afaceri în Bacău, de multe ori în colaborare cu primarul Romeo Stavarache, rămân în arest pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după analiza contestaţiilor depuse de inculpaţii din acest dosar.

Liviu Goian, fostul fotbalist al CSM Suceava din 1985 şi frate cu internaţionalul Dorin Goian, a ajuns după gratii, săptămâna trecută, alături de un alt sucevean, Liviu Vasile Cenuşă, dar şi de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, într-un dosar în care toţi sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Bacău, au cerut arestarea celor trei încă de acum circa trei săptămâni, dar după perioada de reţinere de 24 de ore, Stavarache, Goian şi Cenuşă au fost lăsaţi să plece acasă. Împotriva celor trei, Curtea de Apel Bacău a luat măsura controlului judiciar, ceea ce implica şi o serie de obligaţii, printre care aceea de a nu se întâlni între ei şi de a nu discuta despre ceea ce se întâmplă în dosar, totul cu scopul de a nu influenţa ancheta.

Ceea ce s-a întâmplat chiar imediat după ce primarul şi cei doi oameni de afaceri au ieşit din arestul Poliţiei Bacău întrece orice închipuire, ei sfidând practic, cu bună ştiinţă, condiţiile impuse de judecători, ba mai mult luând şi în râs ceea ce li s-a cerut.

Aroganţa celor doi suceveni şi a edilului Stavarache nu a fost pe gustul procurorilor DNA Bacău, care au cerut arestarea inculpaţilor pe motiv că aceştia au încălcat condiţiile stabilite iniţial.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bacău a admis cererea procurorilor DNA, astfel încât Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă au fost arestaţi pentru o perioadă de 30 de zile, măsura putând fi contestată.

Cei doi suceveni şi primarul Romeo Stavarache sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie. Dacă edilul din Bacău este acuzat de cinci fapte de luare de mită, care i-ar fi adus beneficii necuvenite în sumă totală de circa 500.000 de euro, Liviu Goian este cercetat pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Vasile Cenuşă este anchetat pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi luat bani prin intermediul unor contracte de publicitate false de la diferiţi oameni de afaceri din Bacău, în schimbul acestor servicii primind anumite facilităţi din partea lui Romeo Stavarache.

Liviu Goian este administrator al unei firme din Bacău, dar şi al postului de televiziune 1TV din Bacău, în timp ce Liviu Vasile Cenuşă este proprietar al publicaţiei Ziarul de Bacău.

În dosar mai sunt cercetate şi alte persoane extrem de cunoscute, cum ar fi Costel Căşuneanu, cel cunoscut şi sub numele de „Regele Asfaltului”, dar şi directorul Agenţiei Naţionale de Dezvoltare Nord-Est, Constantin Apostol. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă rămân în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 1556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii Liviu Goian şi Liviu Cenuşă rămân în arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei