Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2014 - Anul XIX, nr. 157 (5666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Lungu apreciază că Suceava e dezavantajată la concursul „Floare de Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul de Suceava, Ion Lungu, consideră că municipiul reşedinţă de judeţ este dezavantajat de criteriile de evaluare impuse în concursul „Floare de Bucovina”, organizat de Consiliul Judeţean Suceava pentru desemnarea celei mai bine gospodărite localităţi. Lungu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în competiţie cu comunele din judeţ, Suceava pierde puncte importante la indicatori precum amenajarea islazurilor, numărul de puieţi plantaţi sau amenajarea clădirilor publice. „Sunt localităţi în care singura clădire publică e primăria. Dacă au un sediu nou, de doi, trei ani, primesc maximum de puncte. Dacă am fi fost şi noi consultaţi, am fi venit cu sugestii, poate utile”, a spus primarul.

În opinia sa, ar fi trebuit luaţi în calcul alţi indicatori care să arate buna administrare, precum ponderea veniturilor proprii în bugetul local sau atragerea de fonduri europene. „Este un concurs de administraţie, nu de frumuseţe”, a mai spus Lungu.

Primăria Suceava s-a înscris totuşi în concursul care se va finaliza cu premii în bani, diplome şi panouri cu numărul de flori acordate, plasate la intrările în localităţi.

Jurizarea este realizată de o comisie din care fac parte patru consilieri: Cristina Teodorovici – PNL, Ioan Abutnăriţei – PSD, Cezar Platec – PDL şi Petru Preutescu – PPDD, caricaturistul Mihai Pînzaru-PIM, arhitectul-şef al judeţului, Tudor Andriu, şi Virgil Cuzenco, de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

 

Prima etapă a concursului s-a încheiat luna trecută

Concursul „Floare de Bucovina” vizează desemnarea celor mai frumoase, curate şi bine administrate localităţi sucevene şi se desfăşoară în două etape: mai-iunie şi septembrie-octombrie.

Membrii comisiei vizitează fiecare localitate în parte şi acordă puncte şi „flori”, în funcţie de îndeplinirea criteriilor aprobate de plenul Consiliului Judeţean. Astfel, pentru 70-100 de puncte se acordă 3 flori, între 40 şi 70 de puncte două flori, între 0-40 de puncte - o floare. Localităţile care primesc trei flori se califică pentru locurile 1, 2 şi 3. Câștigătorii primelor trei locuri primesc diplome şi premii în bani: 150.000 lei, 100.000 lei şi 50.000 lei. De asemenea, la intrarea în localităţi vor fi instalate panouri cu numărul de flori obţinute.

Obiectivele avute în vedere la evaluare sunt: realizarea veniturilor proprii, aspectul interior şi exterior al clădirii instituţiilor publice, starea drumurilor din administrare, starea generală a podurilor şi podeţelor, măsuri generale de protecţie a mediului şi a sănătăţii publice (număr de puieţi şi arbuşti plantaţi, igienizarea, fertilizarea şi curăţarea islazurilor, suprafaţa spaţiilor verzi care aparţin domeniului public), respectarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, amenajarea şi dotarea cu pubele a locurilor speciale privind colectarea selectivă, depozitarea şi transportul deşeurilor, iluminat public, investiţii şi reparaţii capitale prin efort propriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu apreciază că Suceava e dezavantajată la concursul „Floare de Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lungu apreciază că Suceava e dezavantajată la concursul „Floare de Bucovina”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungu...nasului ! trimis de
(10 iul 2014, 14:19:33
Dar oare nu ti-e rusine sa mai scoti capul in lume si sa vorbesti de buna administrare dupa ce ai distrus orasul asta ! Adu-ti aminte cum arata orasul cind ne-am pricopsit pe cap cu o nulitate ca tine si cum arata acum ! Ne-ai indatorat pina peste cap pentru proiectele tale fantasmagorice si care nu au urmarit decit pricopsirea ta si a lingailor din jurulul tau!Ai avut conjunctura politica cu care Suceava nu se va mai intilni curind !Puteai sa aduci o investitie pentru ca oamenii sa mearga cu autobuzul si la munca nu numai in bazar si la mall. In rest ciocul mic si lasa-ne ca nu esti bun de nimic !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei