Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2014 - Anul XIX, nr. 156 (5665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Fetiţa în vârstă de aproape 3 ani, din Cornu Luncii, cu tetrapareză spastică, va fi operată cu ajutorul unei fundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa în vârstă de aproape 3 ani, din localitatea Cornu Luncii, cu tetrapareză spastică fără autolocomoţie, care suferă şi de cataractă congenitală membranacee, microcefalee şi distrofie, va fi operată la Cluj, cu ajutorul Fundaţiei Hope and Homes for Children (HHC) România, care a donat 5.000 de lei. Cazul Adrianei Maria Iancu este cunoscut cititorilor cotidianului Monitorul de Suceava pentru că, în urmă cu câteva luni, cu ajutorul lor, s-au adunat 1.200 de lei, bani cu care părinţii minorei, Iuliana Maria Iancu şi Cristian Alexandru Gal, au plătit RMN-ul, absolut obligatoriu înainte de operaţie. Adriana provine din sarcină gemelară, fratele ei geamăn, Adrian, urmând să fie şi el operat de hernie, la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Tot la spitalul sucevean va suferi curând o intervenţie chirurgicală şi fratele gemenilor, cu un an mai mare, căruia, în urma unui control, i s-a depistat o boală la coloana vertebrală.

 

Ajutaţi să-şi păstreze copiii în familie

De cazul celor trei frăţiori, toţi cu probleme de sănătate, se ocupă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, prin Serviciul de evaluare a copilului aflat în situaţie de risc şi intervenţie în regim de urgenţă. Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că „părinţii nu doresc să-şi dea copiii la stat, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă. Atunci când vedem că este interes din partea părinţilor de a-şi păstra copiii în familie,  noi intervenim cu mijloacele noastre, pentru a-i ajuta. În acest caz, toţi cei trei minori au probleme de sănătate. Prin Serviciul de evaluare a copilului aflat în situaţie de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, care se ocupă de acest caz, am reuşit să convingem Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) România, cu care colaborăm de mai mulţi ani, să doneze o sumă de bani, pentru ca Adriana să fie operată la ochi. Banii nu sunt suficienţi, dar sperăm ca vom reuşi să strângem şi diferenţa, circa 3.000 de lei, necesari tratamentului complet de care are nevoie fetiţa”.

 

Cinci suflete, într-o cameră de circa 16 metri pătraţi

Adriana Maria Iancu s-a născut prematur, la opt luni şi trei zile, având doar 1,1 kg. Medicii nu i-au dat şanse de supravieţuire mai mult de 24 de ore. Mama gemenilor, care mai are doi copii, o fată din prima căsătorie, în clasa a VII-a, pe care o creşte bunica maternă, şi un băieţel în vârstă de 4 ani, cu actualul bărbat, ne-a spus că şi-a dat seama încă de la început că fetiţa are probleme de sănătate. Părinţii s-au luptat mult ca fetiţa lor să supravieţuiască, în ciuda verdictului dat la naştere: „nu are şanse”.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului ne-au spus că părinţii celor trei minori bolnavi sunt responsabili, îşi iubesc copiii şi se chinuiesc să le ofere o viaţă mai bună. Toţi cinci locuiesc într-o cameră de circa 16 metri pătraţi. Familia din Cornu Luncii creşte o văcuţă, lucrează o bucată de pământ, unde şi-a amenajat o grădină, pământul fiind luat în arendă. Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava a completat că „din ancheta socială şi din discuţiile cu primăria a reieşit că relaţiile de familie sunt armonioase, mama dovedind preocupare pentru creşterea şi îngrijirea celor trei minori. Copiii sunt ataşaţi de părinţi, veniturile familiei provin din alocaţiile copiilor, pensia de boală a tatălui şi din munci ocazionale”.

Cei care pot să dea o mână de ajutor acestei familii, pot să ia legătura cu responsabilul de caz, asistentul social Lucia Ciupală, la numărul de telefon 0230 520 172 (interior 180).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa în vârstă de aproape 3 ani, din Cornu Luncii, cu tetrapareză spastică, va fi operată cu ajutorul unei fundaţii.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fetiţa în vârstă de aproape 3 ani, din Cornu Luncii, cu tetrapareză spastică, va fi operată cu ajutorul unei fundaţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei