Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2014 - Anul XIX, nr. 154 (5663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drama tânărului mort la 19 ani

La o zi după ce de la spital i-au spus că nu are nimic grav: „<Mămică, aprinde becul că mi-e rău>. A cuprins-o pe maică-sa şi a murit în brațele ei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţia s-a autosesizat în cazul tânărului în vârstă de 19 ani, Ilie Mutescu, din Vicovu de Jos, care susţinea în această perioadă examenul de bacalaureat, însă a murit joia trecută, la o zi după ce a fost la spital pentru că i se făcuse rău, însă medicii care l-au consultat i-au spus că nu are nimic grav şi l-au trimis acasă cu o reţetă pentru medicamente.

„Întrucât tânărul nu prezenta un trecut medical, poliţiştii au dispus efectuarea unei necropsii, urmând ulterior ca prin unitatea de parchet competentă, în funcţie de rezultatele acesteia, să se dispună procedural”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

În cazul tânărului, la poliţia judeţeană s-a înregistrat un dosar de ucidere din culpă, cercetările vizând şi un posibil malpraxis la Spitalul Rădăuţi, unde Ilie Mutescu a ajuns cu dureri abdominale cu o zi înainte de a-şi da ultima suflare.

„Băiatul a venit de la bacalaureat (n.r. - miercurea trecută), i s-a făcut un pic rău, iar mama l-a luat şi l-a dus la doctoriţa de familie, de unde a fost trimis la spital, la Rădăuţi. Acolo i-au făcut analize, după care i-au spus că e bine şi l-au trimis acasă”, povesteşte Nicolae Carcea, bunicul tânărului mort.

A doua zi, însă, continuă bunicul, s-a întâmplat nenorocirea: „I s-a făcut rău, a luat două-trei pastile... a murit în mâinile noastre, aici, în casă”.

Nicolae Carcea e convins că nu s-ar fi ajuns la această dramă dacă nepotul său era investigat corespunzător şi internat în spital: „Desigur că medicul nu şi-a făcut datoria, că altfel îl interna pe băiat, nu îl trimiţi acasă, cu durere”.

 

Mama tânărului: „Nu a avut niciodată vreo problemă”

Legiştii care au făcut necropsia trupului neînsufleţit al lui Ilie Mutescu au stabilit că tânărul a murit în urma unei ocluzii intestinale.

Ilie Mutescu locuia la Vicovu de Jos, împreună cu o soră mai mică şi mama lor, tatăl fiind plecat la muncă în străinătate.

Vineri după-amiază, bărbatul era în drum spre Vicov, pentru a-şi conduce fiul pe ultimul drum.

Dorina Mutescu, mama tânărului, era sleită de puteri şi în stare de şoc.

„Trebuia să se vadă la ecograf şi să-l oprească dacă o văzut că era ceva mai rău, să-l oprească la spital, să nu-l trimită acasă şi a doua zi să moară în mâinile mele... şi n-am avut ce să-i fac”, abia mai putea vorbi mama îndoliată, mărturisind că la autopsie i s-a spus că dacă era operat, copilul ei putea fi salvat.

„Nu a avut niciodată vreo problemă, nici de stomac, nimic, nimic... Nici nu a fost internat”, făcea eforturi să se ţină pe picioare Dorina Mutescu.

 

„Cine se aștepta, tot satul a rămas şocat... un băiat de 19 ani să moară în două zile, aşa, deodată?”

Vestea morţii fulgerătoare a tânărului de 19 ani a căzut ca un trăsnet.

„Cine se aștepta, tot satul a rămas şocat... un băiat de 19 ani să moară în două zile, aşa, deodată?”, se crucea şi Aurelia Cenuşă, o altă rudă a lui Ilie Mutescu.

Femeia era şi ea revoltată pe medicii care l-au consulat pe băiat şi povestea ultimele clipe de viaţă ale lui Ilie: „De la spital l-au trimis înapoi: <Du-te acasă, măi Mutescu, că nu ai nimic>. Şi acuma vine acasă, i se face rău şi moare. A spus: <Mămică, aprinde becul că mi-e rău>. S-a repezit în braţele ei, a cuprins-o pe maică-sa, maică-sa l-a cuprins... şi a murit”.

La căpătâiul tânărului care s-a întors acasă într-un sicriu privegheau şi bunicile acestuia. Cu lacrimi pe faţă, bătrânele stăteau împietrite de durere cu ochii pe nepotul lor care parcă dormea în sicriul de lemn.

„Era un băiat foarte bun, n-a pus țigara niciodată în gură, n-a pus un rachiu”, privește în gol Valerica Carcea.

Cealaltă bunică mărturiseşte cum nepotul ei îi povestea că vrea să meargă neapărat la facultate, să-şi facă şi el un rost în viață.

 

Mesaje pe Facebook: „Toți sunt șocați. Își dorea să devină preot”

Pe contul de Facebook al lui Ilie, prietenii au scris numeroase mesaje emoţionante.

„Speram să nu fie adevărat!!! De ce oare el a trebuit să ne părăsească? Era un băiat atât de bun! Noi eram prieteni de mulţi ani! Sunt în stare de şoc, sunt confuz... Ilie, să ai grijă de tine, acolo între cei buni şi, de acolo, de lângă Dumnezeu, roagă-te pentru noi! Dumnezeu să te odihnească în pace şi mă voi ruga necontenit pentru sufletul tău! Regret că nu sunt acasă, să fiu alături de tine pe ultimul drum, însă tu o să rămâi alături de mine mereu... şi cât de atent era cu mine... şi ce-i mai plăcea să povestim...”, este unul dintre mesaje.

În altul, o prietenă, Teodora, îşi exprimă şi ea regretul despărţirii de Ilie: „Toţi sunt şocaţi… Dumnezeu să-l ierte... un coleg înțelegător, îi plăcea să povestească despre orice... dădea sfaturi cum ar da un părinte... nu degeaba îşi dorea acest lucru, să devină preot... Ai grijă de tine acolo... o să-mi lipseşti. Ori de câte ori ne întâlneam cu orice ocazie, îi plăcea să povestim amintiri de la liceu”.

 

Directorul spitalului din Rădăuți: „O să dăm un comunicat”

Contactat încă de vineri de reporterii Monitorului de Suceava, directorul spitalului din Rădăuţi, Dorin Tibeică, a declarat că pacientul Ilie Mutescu a beneficiat de explorări imagistice şi analize de laborator, respectiv ecografie şi teste de sânge, însă nu a putut oferi mai multe informaţii despre rezultatul acelor investigaţii şi diagnosticul pus de medicul care l-a consultat pe tânărul de 19 ani.

Dorin Tibeică a anunţat că în cursul zilei de astăzi, după ce se vor analiza toate documentele medicale ale acestui caz, unitatea medicală va trimite un comunicat de presă privind poziţia spitalului vizavi de acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La o zi după ce de la spital i-au spus că nu are nimic grav: „. A cuprins-o pe maică-sa şi a murit în brațele ei”.
 Vizualizări articol: 12093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La o zi după ce de la spital i-au spus că nu are nimic grav: „. A cuprins-o pe maică-sa şi a murit în brațele ei”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt Oana Julei - GRESESTI! trimis de
( 7 iul 2014, 12:37:17
Doar in ceea ce priveste afirmatia ca ar fi incompetenti.
Evident insa e ca pana nu se fac arestari pt spaga in randul a peste 50% din medici, cu puscarie efectiva si confiscarea AVERILOR NEJUSTIFICABILE, nu o sa se intample nimic.
Ar mai fi o solutie, ca sa putem sa ne tratam cu asigurarile de sanatate pe care le avem platite, in spitalele din afara tarii. Dar statul nu deconteaza acele facturi, asa ca nu o sa ne primeasca nimeni.
VERIFICATI AVERILE DOCTORILOR!
MAI ALES A CELOR CU DECLARATII DE AVERE DIN DIVERSE CA DAR SI DIN CJ.

Nu le place salariul? Sa plece naibii si sa lase loc altora. Nu sa faca selectia dupa spagile luate!
2.   Asa e peste tot trimis de
( 7 iul 2014, 13:06:41
Si eu era sa mor dupa ce am ajuns la Urgente la Suceava. Am ajuns dupa ce am avut o durere groaznica in piept si tensiunea 20. Mi-au facut o electrocardiograma, o analiza de sange, si m-au trimis acasa la ora 1 noaptea cu o reteta de pastile Xanax.Si chiar m-au jignit si mi-au spus sa merg sa ma tratez ca sunt dezechilibrata psihic. A doua zi am ajuns din nou, si mi-au facut o injectie, m-au tratat cu un total dispret si iar m-au trimis acasa. Cand am ajuns la un spital privat - nu din Suceava - mi-au spus ca daca mai stateam cateva zile fara tratament pentru inima, sfarseam tragic. PUSCARIE PENTRU TOTI MEDICII CARE OMOARA OAMENI. Si chiar si pentru cei care ne trateaza cu dispret. In loc de politie politica, ar trebui sa se infiinteze politia din sanatate.
3.   E buna varianta cu bomba! trimis de
( 7 iul 2014, 14:48:52
Condoleante familiei, nici nu vreau sa-mi imaginez prin ce trec oamenii aia. Referitor la spitalul radautean, sunt de acord cu propunerea de mai sus. Trebuie schimbat din temelii acest spital, daca nu, cea mai buna varianta ar fi inchiderea. Sa nu ne mai pape banii de pomana. Cunosc mult prea multe cazuri de malpraxis, incat nu mai poate fi doar ghinion sau coincidenta sinistra. De la o banala perfuzie cu asistenti tampiti care nu nimeresc vena pacientului, la genunchi distrus pus total aiurea in ghips, sau mergi pe picioarele tale pentru un control la inima si pleci in coma la Iasi, sau mana rupta si stat 2 ore la urgente ca nu te baga nimeni in seama, plus multe alte cazuri care nu-mi vin acu in minte, toate s-au petrecut unor apropiati care au avut nesansa sa fie tratati de medicii radauteni. Cunosc alte cazuri destul de grave, care au ajuns pe mesele de operatie din Cluj sau Bucuresti iar cand au oferit bani medicilor si asistentilor au fost refuzati politicos cu urmatorul raspuns "vezi ca aici nu esti la Radauti"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei