Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moarte şocantă

Un adolescent de 19 ani a murit fulgerător, după ce i s-a făcut rău în ziua în care a dat o probă la bac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Vicovu de Jos a murit după ce i s-a făcut rău în ziua în care a susţinut una din probele de bacalaureat. Cazul pune mari semne de întrebare din punct de vedere medical, în condiţiile în care tânărul a ajuns la „Urgenţele” Spitalului Rădăuţi în ziua în care i s-a făcut rău, însă a fost trimis acasă, cu tratament. Din informaţiile pe care le avem cauza morţii tânărului este o ocluzie intestinală, o afecţiune gravă care necesita tratament de urgenţă.

 

Tânărul a fost trimis la Spitalul Rădăuţi cu menţiunea „urgenţă”. A fost investigat şi lăsat să plece acasă

Tânărul de 19 ani, Ilie Mutescu, nu era cunoscut cu probleme medicale. Absolvise anul trecut Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, iar în aceste zile susţinea examenul de bac. Miercuri a participat la una din probele scrise, iar după examen tânărul s-a simţit rău şi s-a prezentat la medicul de familie din Vicovu de Jos. Acuza dureri abdominale şi ameţeli, iar medicul l-a trimis la Spitalul Municipal Rădăuţi. Adolescentul a ajuns în aceeaşi zi la Rădăuţi, unde medicii l-au consultat şi i-au prescris un tratament pe care să-l ia acasă. A doua zi, joi, seara, tânărul a început să se simtă foarte rău şi a decedat fulgerător în braţele mamei sale.

Contactat ieri, de reporterii Monitorului de Suceava, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Tibeică, a fost extrem de rezervat în ceea ce priveşte acest caz. El a susţinut că nu poate oferi detalii despre modul în care s-a intervenit întrucât toate documentele medicale privind consultul, investigaţiile şi diagnosticul tânărului de 19 ani au fost preluate de serviciul de medicină legală, care efectuează autopsia. Dorin Tibeică s-a rezumat la a declara că Ilie Mutescu a ajuns la spitalul rădăuţean în cursul zilei de miercuri, 2 iulie, când s-a prezentat la camera de gardă la recomandarea medicului de familie, care făcuse menţiunea de „urgenţă” pe biletul de trimitere pe care i l-a eliberat.  El a arătat că tânărul a beneficiat de explorări imagistice şi analize de laborator, respectiv ecografie şi teste de sânge, însă doctorul nu a putut spune care a fost rezultatul acestor investigaţii. Dorin Tibeică nu a putut preciza nici numele medicului care a preluat pacientul, diagnosticul stabilit sau tratamentul prescris în acest caz. „S-a prezentat la spital cu dureri abdominale, dar nu a rămas internat, a plecat acasă cu reţetă”, este ultima informaţie transmisă de Dorin Tibeică.

 

Tânărul se pregătea intens pentru bacalaureat şi se plângea că este obosit

Cazul a fost anunţat la 112, joi, la ora 19.19, de familie, şi a fost preluat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Echipajul de la bordul autosanitarei care s-a deplasat la faţa locului a constatat că tânărul de 19 ani era decedat şi nu a mai încercat manevre de resuscitare. „Pacientul prezenta semne clare de deces. Rudele ne-au declarat că înainte de a-şi pierde cunoştinţa tânărul acuzase ameţeli. El se pregătise intens pentru bacalaureat şi se plângea că e obosit şi nu se simte bine”, au precizat cadrele sanitare care s-au deplasat la caz.

Având în vedere condiţiile decesului şi cauza morţii, în acest caz va fi demarată foarte probabil o anchetă penală, pentru culpă medicală. 

Tânărul în vârstă de 19 ani are o soră mai mică şi locuia cu mama, tatăl fiind plecat în Germania.

Am încercat ieri să obţinem un punct de vedere de la medicul de familie Rodica Ieremia, care l-a consultat pe tânăr şi l-a trimis la „Urgenţe”. Femeia a invocat o problemă personală şi a refuzat să aducă vreo lămurire în acest caz.

 

Tragedia din ziua anterioară: A murit de inimă la 19 ani

Moartea tânărului de 19 ani din Vicovu de Jos s-a produs exact la o zi după ce un alt tânăr de 19 ani, din Gura Humorului, a decedat la fel de fulgerător. Alexandru Tiron, care absolvise anul trecut Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, iar în ultima perioadă lucra ca ospătar, s-a simţit rău de marţi, acuzând dureri mari în piept. Miercuri s-a simţit şi mai rău, iar în jurul orei 13.45 şi-a sunat mama şi a cerut ajutor. Tânărul a fost urcat într-un taxi şi dus la „Urgenţele” Spitalului Orăşenesc Gura Humorului.

După aproximativ 45 de minute medicii au constatat decesul. În cazul său moartea s-a produs din cauza unei afecţiuni cardiace, dilatarea nefirească a aortei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un adolescent de 19 ani a murit fulgerător, după ce i s-a făcut rău în ziua în care a dat o probă la bac.
 Vizualizări articol: 6698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Un adolescent de 19 ani a murit fulgerător, după ce i s-a făcut rău în ziua în care a dat o probă la bac4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CEVA BIZAR... trimis de
( 6 iul 2014, 11:43:02
Doi tineri de aceiasi varsta, din aceasi regiune, decedati la scurt timp, unu dupa altu, pare ciudat.
Trebuie verificat daca nu exista ceva in comun intre aceste doua cazuri. Politia ar trebui sa se sesizeze.
2.   Condoleante trimis de
( 6 iul 2014, 13:14:28
Nu exista tragedie mai mare intr-o familie decit pierderea unui copil.
Din nefericire in scurt timp aflam de moartea fulgeratoare a citorva copii.
Dumnezeu sa-i ierte si sa-i aseze in rindul celor Drepti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei