Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La proces

Şeful Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată după ce şi-a pus un subordonat să rupă o serie de acte oficiale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Postul de şef al Poliţiei Fălticeni pare a fi unul minat. După ce comisarul-şef Constantin Gagiu, fost şef al acestei structuri de poliţie, a fost condamnat pentru că a condus o maşină pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, ieri, un alt şef al Poliţiei Fălticeni a pierdut această funcţie.

Este vorba de comisarul-şef Ioan Nichitoi, de 49 de ani, pe care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava l-au trimis în judecată pentru tentativă la abuz în serviciu cu obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi fals intelectual.

Potrivit procedurii, Nichitoi, care ocupa funcţia de şef al Poliţiei Fălticeni din 2012, când fusese împuternicit la comanda acestei structuri, pe care mai apoi a ocupat-o prin concurs, va fi pus la dispoziţie şi va putea presta doar muncă de birou, fără acces la informaţii clasificate, fără drept de a purta armă şi fără a intra în contact cu publicul.

Cel mai probabil, comanda Poliţiei Fălticeni va fi preluată cu titlul provizoriu de comisarul-şef Dumitru Monor, adjunctul acestei structuri.

 

Care sunt acuzaţiile aduse lui Nichitoi

Potrivit unui comunicat al DNA Suceava, „în perioada 14.10.2013-16.10.2013, în calitate de şef al Poliţiei municipiului Fălticeni, inculpatul Nichitoi Ioan s-a implicat activ în activitatea judiciară desfăşurată de un subordonat, astfel încât acesta din urmă să nu iniţieze procedurile judiciar penale faţă de o persoană, om de afaceri, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”.

Este vorba de un accident provocat de Vasile Savu, patronul firmei „Parisienne a la Vys” din Fântâna Mare, eveniment în urma căruia a avariat  alte două autovehicule înainte de a intra în curtea firmei.

La faţa locului a ajuns agentul Ioan Gabriel Liuţă, care după ce i-a audiat pe martori l-a invitat la Vasile Savu la spital pentru prelevarea probelor de sânge.

Administratorul firmei din Fântâna Mare a refuzat să se supună cererii, încercând să pună şi presiune asupra agentului cu un limbaj licenţios.

„A doua zi, agentul de poliţie a prezentat actele întocmite comandantului unităţii, Nichitoi Ioan, în vederea punerii rezoluţiei şi înregistrării dosarului. Acesta din urmă i-a solicitat subordonatului să rupă actele întrucât omul de afaceri ar fi un prieten de-al său şi trebuie ajutat, în sensul de a trata incidentul ca o simplă tamponare. Mai mult, Nichitoi Ioan ar fi insistat ca subordonatul său să îi facă documentele pentru a obţine despăgubirile de la firma de asigurare”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

 

Şeful Poliţiei Fălticeni, înregistrat de subordonatul său

Ceea ce nu ştia comisarul-şef Ioan Nichitoi a fost faptul că subordonatul său l-a înregistrat în timpul discuţiei în care i se cerea să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Cazul a ajuns pe mâna unui procuror de la Fălticeni, care a decis că trebuie sesizate alte structuri de parchet abilitate.

„Forma tentativei la abuz în serviciu este reţinută având în vedere că folosul injust urmărit a fi obţinut de omul de afaceri nu a fost efectiv realizat, ca urmare a intervenţiei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Din dispoziţia procurorului, dosarul a fost înregistrat la penal, iar cercetările penale s-au efectuat tot din iniţiativa procurorului care a preluat cauza la urmărire proprie. Ulterior, existând indicii în sensul comiterii de fapte prevăzute de legea penală de către agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava”, se mai menţionează în actul de sesizare a instanţei de judecată.

În final, s-a stabilit că Vasile Savu este autor al infracţiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind dispusă sancţionarea administrativă.

 

Document fals semnat de Ioan Nichitoi

În sarcina fostului şef al Poliţiei Fălticeni a fost reţinută şi o altă faptă penală. Mai exact, pe data de 20 decembrie 2013, comisarul-şef Ioan Nichitoi a întocmit înscrisul intitulat „Raport de necesitate privind oportunitatea sponsorizării”, înregistrat la IPJ Suceava trei zile mai târziu. „Acest înscris avea un caracter fals şi a fost întocmit în condiţiile în care obiectul presupusei propuneri de sponsorizare fusese deja predat către Poliţia municipiului Fălticeni la data de 10.12.2013”, se mai menţionează în comunicatul DNA Suceava.

Procurorii anticorupţie au mai ţinut să arate că până la soluţionarea cauzei de către judecători, comisarul-şef Ioan Nichitoi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată după ce şi-a pus un subordonat să rupă o serie de acte oficiale.
 Vizualizări articol: 4929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Şeful Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată după ce şi-a pus un subordonat să rupă o serie de acte oficiale4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 17:51:42
Domnule Nichitoi sa va ajute Dumnezeu sa treceti cu bine peste aceste probleme.
2.   Urmatorul pe lista trimis de
( 5 iul 2014, 20:20:40
Urmatorul pe lista abuzurilor in politie este politistul Mitu.Acest politist a ampretat o groaza de minori la ordinul comandantului,fara stirea parintilor.Din cate stiu,se cheama privare de libertate! Nu poti lua de pe strada niste copii minori,si dusi la politie cu forta,si sa-i ampretezi.
2.1  RE: Urmatorul pe lista trimis de
( 6 iul 2014, 22:14:36
Stancu ( dupa nume sigur esti blond), iti este frica de faptul ca fiul tau va iesi drept autor de furturi in urma verificarii ampremtelor???
3.   PENTRU RUSTIC trimis de
( 5 iul 2014, 22:38:33
Daca nu esti neam cu melițianul in cauză, esti ca hotul care pleaca la furat, î-si face semnul crucii, si spune doamne ajută.....
4.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 22:55:40
JEANBART la noi in Italia își se scrie ,,î-și,, ? ... am zis doar,nu am dat cu parul, eram doar curios.
5.   Comentariu ptr. Rustic trimis de
( 5 iul 2014, 23:10:24
Te rog să mă scuzi pentru eroare.E greșeala mea. Cer scuze și țării mele.Aș vrea să vad și de la tine scuze țarii pentru că susții un posibil infractor- în uniforma statului- platit din banii românilor...
6.   Comentariu ptr. Rustic trimis de
( 5 iul 2014, 23:21:14
Țin să precizez ca sriu pe mai multe forum -post- și utilizez tastiera în diverse limbi, și câteodata greșesc.Important este că înțelegi mesajul.
6.1  RE: Comentariu ptr. Rustic trimis de
( 6 iul 2014, 22:16:14
”La noi in Italia” se scrie forumuri si tastatura... Dar na, e greu cu limbile astea multe !!!
6.2  RE: Comentariu ptr. Rustic trimis de
( 6 iul 2014, 22:25:49
Dacă e greu cu limbi multe, încearca să dai mai puține....
7.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 23:56:00
afara cu jigodiile corupte, ce ne-am face fara DNA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei