Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Final de evaluare

Peste 5.000 de elevi suceveni au susţinut ultima probă a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Absolvenţii claselor a XII-a pot răsufla liniştiţi după ce vineri, 4 iulie, au susţinut ultima probă din cadrul examenului maturităţii, examen ce a debutat în urmă cu aproape o lună de zile.

5.326 de elevi au fost prezenţi în sălile din cele 18 de centre de examinare pentru proba la alegere a profilului şi specializării, testare la care s-au înregistrat 265 de absenţi.

Pentru proba a treia a bacului, elevii care au fost înscrişi în timpul celor patru ani de liceu la profilul real, tehnic, resurse naturale sau militar au avut posibilitatea de a alege dintre disciplinele fizică, informatică, chimie, anatomie sau biologie vegetală şi animală.

Elevii de la profilul umanist şi de la filiera vocaţională au susţinut proba la una din următoarele discipline: geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Cei mai mulţi dintre examinaţii suceveni au optat pentru biologie şi geografie.

Indiferent de disciplină, subiectele variantei extrase (varianta cu numărul 4) au fost structurate pe trei cerinţe mari, fiecare având mai multe subpuncte.

 

Impresii la final de examen

Ultimul hop al examenului de bacalaureat a fost trecut cu uşurinţă de examinaţii suceveni care speră ca nota de la ultimele două probe ale examenului să mai spele din ruşinea de la proba de limba română, unde candidaţii se aşteaptă la note foarte mici.

Cei mai mulţi dintre adolescenţi au ieşit zâmbitori şi degajaţi din sălile de examen înainte de expirarea timpului alocat probei, mulţumiţi mai degrabă că au scăpat de stresul bacului, decât de faptul că subiectele extrase nu le-au dat prea multă bătaie de cap.

Alexandra a absolvit Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, iar de la toamnă vrea să fie studentă la specializarea Economia turismului, de la Universitatea din Suceava. Pentru admitere, media de la bac are o pondere mare, astfel ca tânăra speră să ia o notă peste 8.  

„A fost destul de uşor la ultima probă. Per total, la geografie a fost aşa şi aşa, la matematică a fost uşor, iar la română a fost greuţ, având în vedere că nimeni nu s-a pregătit pentru poezie. Sper să iau 8, peste 8”, a declarat tânăra.

La rândul său, colega sa Elena Ilaş a mărturisit că „la cerinţele privind Europa a fost uşor, dar la România a fost ceva mai complicat. Erau câteva cerinţe care te induceau în eroare. Sunt mulţumită că am scăpat de probe. Sper la o medie de 8 pentru că aceasta contează la înscrierea la facultate”.

De asemenea, nu puţini au fost elevii care au amintit de stresul şi emoţiile prin care au trecut de-a lungul săptămânilor în care au fost evaluaţi, aceştia mărturisind că examenul maturităţii i-a cam stors de puteri.

„Ultima probă mi s-a părut cea mai dificilă, a fost şi stresul mai mare, s-au acumulat multe. A fost obositor, au fost toate probele într-o săptămână, au mai fost şi competenţele, a fost foarte aglomerat”, a menţionat Andreea, o tânără absolventă.

La rândul său, Mirela P. a arătat că „s-au adunat toate. Mai mult ne-au consumat emoţiile decât probele în sine”.

 

Luni se afişează rezultatele

Prima afişare a rezultatelor de la bacalaureat va avea loc luni, 7 iulie, până la ora 12.00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 11 iulie. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au luat cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. 

Candidaţii care n-au promovat vor avea posibilitatea să mai susţină examenul în sesiunea a doua, care se va desfăşura între 18 august şi 4 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de elevi suceveni au susţinut ultima probă a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 5.000 de elevi suceveni au susţinut ultima probă a bacalaureatului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei