Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Competiţie

Campionatul Naţional de Drift va debuta în acest weekend la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sâmbătă şi duminică, în parcarea Shopping City, sucevenii au din nou ocazia de a urmări la lucru maşinile cu sute de cai putere, derapajele controlate, dar şi cauciucurile şi frânele forţate la limită de cei mai buni piloţi din ţară la prima etapă a Campionatului Naţional de Drift.

Este pentru al cincilea an consecutiv când Asociaţia Română de Drift, în colaborare cu Shopping City Suceava şi Toyota Suceava, Depozitul de Folie.ro şi Lubexpert organizează un astfel de eveniment naţional.

În acest an, în lupta pentru titlul de campion al României s-au înscris în concurs un număr de 24 de piloţi.    

„Ne bucurăm că în acest an Campionatul Naţional de Drift va debuta la Suceava. Este un eveniment cu tradiţie pentru Shoping City şi pentru suceveni, foarte aşteptat atât de iubitorii sporturilor extreme, cât şi de cei cărora le place adrenalina. Invităm sucevenii să vină în număr cât mai mare la acest concurs, mai ales că publicul a fost la înălţime de fiecare dată”, a declarat reprezentantul Shopping City Suceava, Anca Ciutac.

 

Suceava va fi reprezentată de patru piloţi consacraţi

La această primă etapă, dintre cei 24 de concurenţi, patru vor fi din Suceava, singura absenţă importantă fiind a lui Mihai Maxim, pilot ce are maşina defectă şi va lipsi din concurs.

Lider incontestabil al piloţilor suceveni şi cel ce face parte din organizatorii evenimentului, Răzvan Frăţianu speră ca şi-n acest an piloţii din Suceava să facă o figură frumoasă, mai ales că anul trecut trei dintre ei au terminat între primii şase la nivel naţional. 

„Invităm toţi sucevenii să ne urmărească sâmbătă şi duminică, mai ales că sâmbătă avem o sesiune de taxi drift pentru ei, în care au şansa unei doze de adrenalină într-o maşină de drift. Avem înscrişi la ora actuală 24 de concurenţi, ultimul confirmând acum cinci minute că şi-a finalizat maşina şi s-a pornit spre Suceava. Vom avea onoarea să-i avem alături de noi şi pe reprezentanţii Federaţiei Române de Drift, preşedintele Gabi Onofrei, dar şi câteva legende ale acestui sport, precum Dodo Toma şi Florin Hangu, care sunt maeştri emeriţi ai motosportului şi multipli campioni naţionali, dar şi pe arbitrii tradiţionali Şoni şi Arpi. Suntem o mână de oameni care am pus bazele acestui sport în România şi vrem să-l continuăm într-un mod cât mai profesionist posibil”, a declarat Răzvan Frăţianu.

Pilotul sucevean are în palmares titlurile de campion naţional în 2011, vicecampion naţional în 2012, dar şi locul III pe echipe, la Campionatul European de Drift 2012, alături de Călin Ciortan.

 

Taxi drift pentru iubitorii de adrenalină ce vor fi prezenţi la această etapă de campionat naţional

Organizatorii evenimentului au pregătit mai multe surprize pentru iubitorii drift-ului ce vor urmări de pe margine evoluţia piloţilor, cea mai atractivă fiind o sesiune de taxi drift, în care doritorii vor putea experimenta senzaţii tari în dreapta unui pilot profesionist.

Toţi cei ce doresc să urce într-o maşină de drift la această sesiune se pot înscrie pe pagina de Facebook a complexului comercial Shopping City Suceava. 

„Este o senzaţie pe care nimeni n-o poate povesti sau înţelege dacă nu a trăit-o, deoarece putem spune că este senzaţie de frică în siguranţă. Practic nu poţi să faci nimic în calitate de pasager, nu ai nici un control al maşinii şi ai impresia în permanenţă că cel de la volan a greşit şi va lovi ceva, dar totul este sub control. Trebuie să încerci măcar o singură dată aceste sentimente fantastice, pentru că mai apoi îţi vei da seama că pilotul are totul sub control”, a explicat pilotul sucevean Răzvan Frăţianu.

În acest an, organizatorii naţionalelor vor încerca să bifeze minim cinci etape, mai ales pentru faptul că popularitatea driftului a crescut foarte mult în România, în concurs fiind prezente în acest an foarte puţine maşini sub 400 de cai putere, recordul fiind deţinut de un pilot relativ nou în peisaj, ce conduce o maşină modificată în afara ţării, cu un motor ce dezvoltă nu mai puţin de 750 de cai putere.

 

Şcoală de drift pentru cei ce vor să devină piloţi profesionişti

În etapa de la Suceava va fi prezent în concurs şi unul din cei mai vechi piloţi din România, Sorin Ene, cel ce deţine titlul de vicecampion naţional, fiind iniţiatorul unei şcoli de drift. Sorin Ene a pus bazele acestei şcoli acum doi ani şi jumătate, în tot acest timp scoţând piloţi pe bandă rulantă, cinci dintre ei fiind prezenţi şi la evenimentul din acest weekend.

„Acum şase-şapte ani, împreună cu mai mulţi pasionaţi am dat startul acestui sport minunat în România. Acum doi ani şi jumătate, dintr-o joacă m-am gândit să pornesc un proiect, care în acest moment dă roade foarte mari şi sunt foarte mulţumit. Este vorba de şcoala de drift care va aduce alături de noi generaţia tânără, de care avem mare nevoie. În concurs vor fi cel puţin cinci piloţi care au terminat cursurile şcolii de drift şi mai mult, mezinul competiţiei va fi Alin Grădinaru, un pilot foarte tânăr ce are abia 15 ani şi este foarte talentat şi ambiţios şi cu siguranţă va fi o pată de culoare în acest concurs”, a explicat Sorin Ene.

Acesta a mai adăugat că la instruirea piloţilor există două variante cu cinci module fiecare, una de o zi, la 250 de euro, şi una pe durata a două zile, la preţul de 400 de euro, sume care, deşi par mari la prima vedere, acoperă toate cheltuielile legate de practică, astfel că cei înscrişi trebuie doar să se prezinte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campionatul Naţional de Drift va debuta în acest weekend la Suceava.
 Vizualizări articol: 1979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Campionatul Naţional de Drift va debuta în acest weekend la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei