Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Administratorul pieţei de la Vereşti, trimis în judecată pentru că ar fi ultragiat la mall un poliţist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus vineri trimiterea în judecată a administratorului pieţei de cherestea şi produse agroalimentare de la Vereşti, Marius Ilie Prundeanu (46 de ani), acuzat că a ultragiat un poliţist, incidentul petrecându-se în urmă cu două luni, în incinta Iulius Mall.

Prundeanu, arată anchetatorii, l-a agresat şi amenințat pe polițist, după ce acesta îl sancţionase cu câteva luni în urmă, după un control în piața din Vereşti.

 

De ce era supărat afaceristul pe poliţist

Potrivit procurorilor, pe data de 6 octombrie 2013, agentul de poliţie Marius Ursu a fost, împreună cu un coleg de serviciu şi un angajat al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, în control la Vereşti, la depozitul SC Euro Market şi Asociaţii SRL, societate administrată de Marius Ilie Prundeanu.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit că societatea recepţionase o cantitate de 23 de metri cubi de cherestea, în valoare de aproape 10.000 de lei, cu avize de însoţire din care nu rezulta provenienţa legală. Din acest motiv, echipa de control a dispus sancţionarea cu avertisment a lui Prundeanu şi confiscarea valorică a cantităţii de 23 metri cubi de cherestea.  

 

Poliţistul tras de urechi pe terasă şi ameninţat: „îţi rup capul”, „îţi dau în bot”

Pe data de 6 aprilie a.c., agentul Marius Ursu, aflat în timpul liber, s-a dus la Iulius Mall Suceava, împreună cu un prieten şi fiul acestuia din urmă, în vârstă de șase luni. La un moment dat, s-au oprit la terasa barului Promenade, iar la scurt timp la o masă din apropiere s-a așezat și Marius Ilie Prundeanu, care era împreună cu soția, cei doi copii ai lor şi alte persoane.

La aproximativ cinci minute după ce a venit pe terasa respectivă, Prundeanu, se arată în rechizitoriul procurorilor, s-a îndreptat spre masa la care stătea polițistul, l-a prins pe acesta cu mâna de ceafă şi l-a tras de ureche, spunându-i pe un ton agresiv că o să plătească pentru controlul făcut în octombrie 2013, amenințându-l că o să „le-o tragă” el.

În primă fază, Prundeanu s-a îndepărtat de masa la care stătea Marius Ursu, moment în care amicul poliţistului l-a întrebat cine era persoana respectivă. În acele momente, inculpatul, susţin anchetatorii, s-a întors la masa poliţistului şi i-a întrebat de ce comentează, spunându-i agentului că îi „va rupe capul” atât lui, cât şi colegului cu care a făcut acel control în octombrie 2013.

Apoi, în scenariul conturat de procurorul de caz, Prundeanu s-a aşezat la masa poliţistului şi a continuat să îl ameninţe că îi „va da în bot” data viitoare când îl va prinde în civil.

După ce afaceristul de la Vereşti s-a întors la masa la care se afla familia sa, poliţistul şi amicul său au plecat din zonă, pentru a evita alte conflicte.

Ulterior, însă, agentul Marius Ursu a reclamat fapta superiorilor săi, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere care acoperă zona unde se află terasa, iar în imagini, arată anchetatorii, se observă cum inculpatul îl prinde de ceafă pe poliţist şi cum gesticulează agresiv cu braţele.

 

Varianta afaceristului: A discutat amical cu poliţistul

Marius Ilie Prundeanu a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost lăsat în libertate, procurorii luând față de el măsura controlului judiciar.

La audieri, administratorul pieţei de la Vereşti a negat acuzaţiile, susţinând o cu totul altă versiune decât cea a poliţistului.

Astfel, Prundeanu a declarat că la scurt timp după ce a venit la terasa din mall, l-a observat pe poliţist la o masă din apropiere şi l-a salutat, însă a înţeles că agentul nu l-a auzit, sens în care s-a dus la masa acestuia.  

L-a salutat din nou pe poliţist, explică Marius Ilie Prudeanu, cât şi pe amicul acestuia, după care i-a pus mâna pe umăr agentului de poliţie şi au discutat amical. Chiar poliţistul Ursu, mai arăta inculpatul, i-a spus să ia loc la masa lor, şi au mai discutat preţ de câteva minute, după care s-a întors la masa la care erau soţia şi fetele sale.

„A precizat că nu l-a agresat şi nici nu l-a ameninţat în nici un fel pe poliţist şi nu îşi explică motivul pentru care poliţistul a reclamat că l-a ultragiat”, se arată în documentele înaintate instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul pieţei de la Vereşti, trimis în judecată pentru că ar fi ultragiat la mall un poliţist.
 Vizualizări articol: 4663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Administratorul pieţei de la Vereşti, trimis în judecată pentru că ar fi ultragiat la mall un poliţist5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 21:50:48
acest  ☭  cu ochi infect merita sa stea la bulau el se crede mare si tare bate oameni de varsta a treia prin piata la veresti si babe nu si gasit nasul dar il gaseste cat de curand
2.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 21:54:27
si -a mai luat odata mardeala prin falticeni
3.   Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 22:52:05
Cum am scris cu altă ocazie: un cartus costa 50 cent. 20 euri ar fi mai mult decât suficient pentru a elimina așa specimene.Cred că nu le-ar simți nimeni lipsa, când se iau de lume în vîrsta....Nu iau nici în un fel apărarea melițianului.Ăla e altă specie...
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 iul 2014, 22:55:49
Nu am mai fost niciodată naționalist sau justițiar.Dar când este necesar...mai ales în ultimul timp
4.   RE trimis de
( 6 iul 2014, 18:14:15
Mai baiatule , te cam ti de rele , nu ai de gand sa te cumintesti ? parca ai facut facultatea de drept dar vezi ca ai cam copiat la examene si dai cu "dreptu'n" stangu . Fi baiat cuminte pe viitor , e mai bine
5.   Uite ca si "GM-ul" pietei a ajuns celebru trimis de
( 6 iul 2014, 19:30:38
Violenta taraneasca combinata cu faima locala si un pic de atentii pe ici pe colo l-a facut pe fatalau asta o vaca buna de muls in justitie. Mey bombelo vezi ce platesti cand nu te duce capu ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei