Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emoţiile examenului

Un elev sucevean a susţinut a doua probă a bacului mai târziu, pentru că i s-a făcut rău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii primei sesiuni a bacalaureatului din acest an au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă a examenului, respectiv proba la matematică sau istorie, în funcţie de profilul pe care l-au urmat în anii de liceu. 

Din cei 5.959 de absolvenţi ai ciclului liceal înscrişi pentru a susţine testarea de miercuri a examenului, 281 au absentat, iar alţi 310 şi-au echivalat această probă cu cea susţinută într-una dintre sesiunile anterioare ale examenului. 

Pentru că i s-a făcut rău înainte de începerea probei, un elev sucevean a solicitat să înceapă testarea mai târziu, după un subiect de rezervă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, „unui absolvent al Colegiului de Artă <Ciprian Porumbescu> Suceava, repartizat la centrul de examen Colegiul Naţional <Ştefan cel Mare> Suceava, i s-a făcut rău chiar înainte de începerea probei, acesta solicitând să susţină lucrarea după un subiect de rezervă. Elevul a început proba la ora 14.00, fiind respectate toate procedurile în ceea ce priveşte supravegherea lui. Absolventul susţinea proba la istorie”.

Dacă la prima probă scrisă a bacului un elev a fost eliminat pentru fraudă, la proba de ieri nu s-au semnalat incidente similare.

 

Subiecte diferenţiate, în funcţie de profilul urmat

Atât la matematică, cât şi la istorie, subiectele variantei extrase (varianta cu numărul 1) au fost structurate pe trei cerinţe mari, fiecare având mai multe subpuncte.

La ambele discipline, cum era de aşteptat, ultimul subiect, cel care prezintă cel mai înalt grad de dificultate şi cel care presupune o tratare mai minuţioasă, a fost desemnat de elevi piatra de moară a tezei.

„A fost mediu, mai greu la ultima parte. La partea a III-a mă aşteptam la ceva evenimente din secolul XIX, XX. Parcă totuşi la simulare a fost mai simplu”, a declarat un absolvent al Colegiului „Mihai Eminescu” Suceava, la ieşirea din examen. La istorie, absolvenţii de liceu au avut ca cerinţă, la ultimul subiect, să elaboreze „un eseu despre rolul spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din secolele al XIV-lea - al XVIII-lea”.

La matematică, subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profilul studiilor liceale absolvite de candidaţi.

Andrei, de la acelaşi colegiu, a susţinut proba la matematică, primind varianta M1, cea pentru absolvenţii profilului real. „A fost accesibil. La ultimul subiect poate a fost mai greu, aşa cum este firesc. Ultimele cerinţe fac departajarea dintre cei buni şi cei care nu s-au pregătit. Am mai vorbit şi cu alţi colegi de-ai mei şi au fost mulţumiţi de cerinţe”, a arătat tânărul.

„La primele două subiecte am făcut, iar la al III-lea am început două subpuncte”, a mărturisit un alt absolvent care a susţinut testarea la matematică.

Fie matematică, fie istorie, părerile examinaţilor suceveni cu privire la cerinţele variantei extrase au fost diverse, spre deosebire de proba scrisă de limba română când, în unanimitate, aceştia au declarat că cerinţele au fost „grele”.

 

Examenul maturităţii se încheie mâine

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi a specializării, a fost programatăvineri, 4iulie. 5.590 de absolvenţi din judeţ sunt aşteptaţi în centrele din judeţ pentru a susţine testarea. 2.205 au optat să susţină examenul la disciplina biologie, 2.060 au ales geografia, 417 – logica, 236 – informatica, 235 – chimia, 227 – fizica, 74 – sociologia, 68 – economia, 37 – filosofia, 31 - psihologia.

Prima afişare a rezultatelor de la bacalaureat va avea loc luni, 7 iulie, până la ora 12.00, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 11 iulie.

Candidaţii care n-au promovat vor avea posibilitatea să mai susţină examenul în sesiunea a doua, care se va desfăşura între 18 august şi 4 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev sucevean a susţinut a doua probă a bacului mai târziu, pentru că i s-a făcut rău.
 Vizualizări articol: 1538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un elev sucevean a susţinut a doua probă a bacului mai târziu, pentru că i s-a făcut rău1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei