Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Un telefon anonim

Toate procesele de la instanţele sucevene, suspendate ieri pentru o oră din cauza unei alarme cu bombă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva sute de oameni care se aflau ieri în incinta Palatului de Justiţie din Suceava au fost evacuaţi după ce pe serviciul de urgenţă 112 a venit un mesaj potrivit căruia o bombă a fost amplasată în această clădire. Alarma s-a dat în jurul orei 11.30, iar jumătate de oră mai târziu toată lumea a fost invitată afară.

Între timp, controlul clădirii a fost preluat de pirotehniştii de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava şi de reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii. Cele trei intrări ale Palatului de Justiţie au fost blocate cu ajutorul jandarmilor, care nu au mai permis nici unei persoane să intre în clădire.

Pe toată perioada cât specialiştii au căutat presupusul dispozitiv exploziv, angajaţii instanţelor sucevene, indiferent că a fost vorba de judecători, grefieri sau personal auxiliar, precum şi justiţiabilii au stat în parcul din apropiere, jandarmii primind ordin să nu permită nimănui să se apropie la o distanţă mai mică de 20 de metri de clădirea Palatului de Justiţie.

Măsura evacuării a fost luată şi faţă de cei 20 de deţinuţi aduşi de la Penitenciarul Botoşani şi care aveau procese în derulare la instanţe. Aceştia au fost urcaţi în maşina cu care sunt transportaţi de la Botoşani şi urmau să fie duşi înapoi la locul unde îşi ispăşesc condamnările.

Ca urmare a acestei alarme cu bombă, zeci de procese de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel au fost suspendate.

 

Maşinile suspecte din parcarea Palatului de Justiţie, verificate de pirotehnişti

În incinta Palatului de Justiţie au fost controlate toate locurile în care publicul are acces şi în care ar fi putut fi amplasată încărcătura explozivă. Verificări s-au realizat şi în parcarea din jurul clădirii în care funcţionează instanţele de judecată, unde doi pirotehnişti au controlat maşinile suspecte, dar şi coşurile de gunoi aflate în apropiere.

Totul s-a terminat după aproximativ o oră, când jandarmii au primit încuviinţarea să permită, mai întâi angajaţilor instanţelor, şi mai apoi justiţiabililor, accesul celor evacuaţi în clădirea Palatului de Justiţie. Ulterior, au fost readuşi şi deţinuţii de la Botoşani, astfel încât procesele au putut continua în mod normal.

„Potrivit protocolului, au fost întrerupte toate şedinţele de judecată aflate în derulare. Activitatea a fost perturbată şi sperăm să nu se mai repete astfel de evenimente. Din fericire, nu s-au înregistrat incidente, iar procesele au putut fi reluate şi finalizate în timp util”, a declarat Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

La rândul său, subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a declarat că apelul anonim a fost făcut de un bărbat, iar acum se lucrează la identificarea celui care a dat peste cap activitatea unei instituţii extrem de importante din judeţ.

„Au fost controlate toate zonele unde exista posibilitatea amplasării dispozitivului exploziv, dar nu s-a descoperit nimic suspect. În tot acest interval, persoanele aflate în interiorul Palatului de Justiţie au fost evacuate ca măsură de siguranţă”, a arătat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Scenariile care circulau ieri pe marginea autorului acestei farse îl indicau cel mai probabil pe un individ sau un prieten al vreunei persoane care avea procese la instanţele sucevene şi spera ca prin întreruperea activităţii să obţină ceva beneficii, eventual vreo eliberare. Nu era exclus nici ca acest apel să fi venit din penitenciar, dar toate aceste aspecte urmează a fi lămurite de poliţişti şi angajaţii SRI Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate procesele de la instanţele sucevene, suspendate ieri pentru o oră din cauza unei alarme cu bombă.
 Vizualizări articol: 2787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate procesele de la instanţele sucevene, suspendate ieri pentru o oră din cauza unei alarme cu bombă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei