Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iul 2014 - Anul XIX, nr. 151 (5660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Investiţii în valoare de 140 de milioane de euro, promovate de Primăria Suceava pentru finanţare din fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat că, în exerciţiul financiar 2014-2020 al Uniunii Europene, instituţia pe care o conduce doreşte să atragă finanţare pentru cinci proiecte în valoare totală de 140 de milioane de euro. El a spus că unul dintre proiecte, pentru care este nevoie de 95 de milioane de euro, vizează continuarea investiţiilor în reţelele de termoficare şi în punctele termice. „Singura şansă de a reabilita aceste reţele termice este accesarea fondurilor europene. Aşa cum am reuşit la reţelele de canalizare să accesăm 70 de milioane de euro de la UE şi am rezolvat problemele, în mare parte acelaşi lucru trebuie să-l facem şi cu reţelele de termoficare”, a spus Lungu. 22 de milioane de euro sunt necesari pentru restaurarea Curţii Domneşti, 18 milioane pentru achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, 10 milioane pentru regularizarea râului Suceava, între Iţcani şi Termica, şi înfiinţarea de locuri de agrement pe malurile cursului de apă, iar 5 milioane de euro pentru amenajarea unei zone de agrement pe Dealul Tătăraşi.

„Dezamăgirea cea mai mare este că, din păcate, acea strategie de dezvoltare policentrică Suceava-Botoşani astăzi este în stand-by. Nu s-au mai prins din păcate în documentul trimis la Bruxelles. În acordul cadru al Ministerului Dezvoltării Regionale eram prinşi cu acest areal, însă în strategia-cadru înaintată la Bruxelles nu se mai regăseşte. Care ar fi fost marele avantaj? 5% din banii pe care-i primea fiecare ţară pe POR erau destinaţi investiţiilor teritoriale integrate. Asta însemna că o parte din proiecte puteau fi finanţate pe investiţii teritoriale integrate şi concurenţa era mai mică pentru că nu erau foarte multe arealuri de dezvoltare. Erau Suceava-Botoşani, Arad-Timişoara şi Brăila-Galaţi. Noi am făcut tot ce trebuia, însă din păcate nu ţine numai de Primărie”, a mai spus primarul Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii în valoare de 140 de milioane de euro, promovate de Primăria Suceava pentru finanţare din fonduri europene.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Investiţii în valoare de 140 de milioane de euro, promovate de Primăria Suceava pentru finanţare din fonduri europene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei