Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2014 - Anul XIX, nr. 150 (5659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înainte de arestare

Ultimul dosar al procurorului Dîmbu: cinci poliţişti acuzaţi că luau şpăgi de la şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu câteva zile înainte de a fi săltat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi arestat de Curtea de Apel Bucureşti, procurorul Dumitru Dîmbu finalizase cercetările într-un dosar în care cinci poliţişti sunt puşi sub acuzare pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Celor cinci învinuiţi le-a fost prezentat materialul de urmărire penală şi mai urma doar finalizarea rechizitoriului, verificarea de procurorul ierarhic superior şi trimiterea dosarului în instanţă.

Numai că, după ce Dumitru Dîmbu a fost încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei şi, ulterior, suspendat din funcţia de procuror de către Consiliul Superior al Magistraturii, trimiterea în judecată va fi amânată, iar dosarul va fi preluat de un alt procuror. Acesta din urmă va verifica din nou cum s-au făcut investigaţiile în dosar şi, dacă va considera că s-au respectat toate procedurile, va finaliza rechizitoriul pentru a-l trimite judecătorilor.

Pe lista învinuiţilor se află cinci poliţişti din cadrul Secţiei Moara: Vasile Romică Albu, Cristian Ștefanovici, Vlad Nastasia, Gabriel Marţincu şi Vasile Popovici.

 

Dispozitive de înregistrare audio-video pe maşinile de serviciu ale poliţiştilor

Ancheta din acest dosar a fost demarată în urma sesizării făcute anul trecut (pe 30 octombrie 2013) de comisarul-şef Ioan Crap, la acea vreme împuternicit la comanda poliţiei judeţene.

Sesizarea de atunci viza posibile fapte de corupţie ale agentului Vasile Romică Albu, fostul şef de post de la Moara, şi a fost înaintată Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Suceava.

Din informaţiile noastre, anchetatorii au montat dispozitive de înregistrare audio-video pe maşinile de serviciu ale poliţiştilor şi aşa au ieşit la iveală presupusele ilegalităţi ale acestora. Cei cinci subofiţeri sunt acuzaţi că luau mită de la conducătorii auto pe care îi prindeau cu nereguli în trafic, pe raza de competență a secţiei. Şpăgile erau între 50 şi 200 de lei, iar mulţi şoferi dădeau aceste sume, pentru a nu le fi reţinut permisul de conducere.

Pentru a se acoperi în acte, agenții de poliție, susțin anchetatorii, dădeau avertismente sau înlocuiau contravențiile grave cu unele mai blânde, de genul lipsei centurii de siguranţă sau un bec ars la sistemul de iluminare.

Timp de o lună, agenţii în cauză au fost monitorizaţi, iar anchetatorii au contabilizat aproape 20 de infracţiuni de luare de mită, cele mai multe fiind reţinute în sarcina fostului şef de post de la Moara, Vasile Romică Albu.

 

Polițiștii acuzați, trimişi la munca de jos

După ce procurorul Dumitru Dîmbu a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei cinci poliţişti, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a dispus mutarea acestora de la locul lor obişnuit de muncă şi trimiterea la munca de jos.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu, cei cinci agenți de poliție au fost puși la dispoziția conducerii unității.

Trei dintre poliţiştii cu pricina au fost trimiși să îndosarieze documente la Serviciul Cazier, iar ceilalţi doi să patruleze pe străzi.

„Din dispoziţia şefului inspectoratului, agenţii respectivi nu mai desfăşoară activităţi de cercetare penală”, explica subcomisarul Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul dosar al procurorului Dîmbu: cinci poliţişti acuzaţi că luau şpăgi de la şoferi.
 Vizualizări articol: 4925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ultimul dosar al procurorului Dîmbu: cinci poliţişti acuzaţi că luau şpăgi de la şoferi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 iul 2014, 11:41:33
sunte-ti jalnici rau ,asta/i spaga ,50 - 100 lei ???????????? cum sa nu va infunde Dambu care era profesionist in spaguiala ,discuta numai de la zeci de mii de euro in sus .cat de adevarate sunt proverbele romanesti .cica ”pui lupul paznic la oi”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei