Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2014 - Anul XIX, nr. 150 (5659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„SOS Copilăria”

Tineri din Solca, informaţi cum să prevină traficul de persoane şi bolile cu transmitere sexuală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania „SOS Copilăria - Alege să trăieşti frumos!” s-a oprit pentru câteva ore la Solca, unde 57 de adolescenţi de la Grupul Şcolar „Tomşa Vodă” şi Centrul de plasament „Mihail şi Gavril” din localitate s-au întâlnit săptămâna trecută cu medici, psihologi şi consilieri de planning familial, de la care au obţinut informaţii utile care să-i ajute să prevină traficul de persoane şi bolile cu transmitere sexuală. Scopul campaniei este acela de a oferi tinerilor informaţii utile despre prevenirea unei sarcini nedorite la această vârstă, despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, a traficului de persoane şi alte teme ce le pot fi de folos.

Coordonatoarea campaniei, Nicoleta Daneliuc, a spus că „după ce ne-am oprit, începând de anul trecut, în toate centrele de plasament din cadrul Protecţiei Copilului Suceava cu această campanie de informare, ne-am extins întâlnirile şi în cadrul liceelor din judeţ”.

 

Sfaturi de la medic

La întâlnirea care a avut loc la Grupul Şcolar „Tomşa Vodă” au participat, pe lângă elevi, şi directorul executiv adjunct al acestei unităţi şcolare, Ilie-Cristian Gorcea.

„Ca de obicei, așa cum facem la fiecare întâlnire, i-am informat pe adolescenţi ce înseamnă Campania <SOS Copilăria - Alege să trăiești frumos!> şi care este scopul ei. Invitatul special în cadrul campaniei, doctorul Dan Dumitrache, medic ginecolog la Centrul Medical <Bucovina> din Suceava, le-a vorbit tinerilor despre ce riscuri presupune începerea timpurie a vieţii sexuale, despre contracepţie şi metode contraceptive, despre boli cu transmitere sexuală”, ne-a spus Nicoleta Daneliuc.

Spre finalul discuției, doctorul Dan Dumitrache le-a provocat pe adolescentele prezente la întâlnire să pună întrebări cu privire la tematica vieţii sexuale, răspunzând apoi la fiecare dintre ele cu multă răbdare şi atenţie.

 

Învăţaţi cum să-şi aleagă un prieten

Invitată la întâlnirea de la Solca a fost şi Mihaela Pintilei, consilier de planning familial la Centrul Iochebed din Suceava, care le-a vorbit celor prezenţi despre cum să-ţi alegi un prieten potrivit şi capcanele începerii vieţii sexuale timpurii, despre avort şi despre ce înseamnă să devii mamă la vârsta adolescenţei. În susţinerea celor discutate, Mihaela Pintilei le-a prezentat tinerelor mai multe filme, care au ilustrat simbolic tematica discuţiei.

La final, psihologul Mihai Moisoiu şi Liliana Orza, coordonatoare de departament în cadrul Centrului Regional Suceava al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane, le-au captat atenţia adolescentelor prezente la întâlnire prin expunerea câtorva cazuri reale de trafic de persoane, prezentând modalităţile prin care tinerii pot ajunge victime ale unor astfel de situaţii şi cât de mult contează evitarea unui anturaj nepotrivit. Adolescentelor li s-au împărţit pliante şi au fost informate despre adresele de e-mail ale campaniei: campaniedpcsv@gmail.comsau soscopilaria@yahoo.ro, unde acestea pot trimite întrebări sau pot solicita sprijin în rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineri din Solca, informaţi cum să prevină traficul de persoane şi bolile cu transmitere sexuală.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tineri din Solca, informaţi cum să prevină traficul de persoane şi bolile cu transmitere sexuală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei