Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2014 - Anul XIX, nr. 148 (5657)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Campanie

Dansuri de stradă împotriva drogurilor, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezenţa tonică a adolescenţilor din trupa de dans Bucovina Dance Studio care au dansat pe esplanada Casei Culturii Suceava în cadrul campaniei „Parcuri vii - Carava antidrog” a atras fără nici un efort interesul adolescenţilor prezenţi cu rolele şi bicicletele în centrul oraşului, sâmbătă după-amiază.

Având în vedere ora de începere a acţiunii, 17.00, publicul majoritar a fost format din copii şi adolescenţi, cărora de altfel li se adresează cu prioritate componenta antidrog. Entuziasmul cu care fetele şi băieţii de la Bucovina Dance Studio au transmis „prefer să dansez, decât să mă droghez” a fost extrem de convingător, astfel că adolescenţi, copii şi adulţi s-au ridicat de pe bănci, s-au oprit pe biciclete sau pe role şi i-au încurajat cu aplauze pe membrii trupei să-şi arate talentul de a dansa pe stradă.

În schimb, cealaltă parte a campaniei, „Parcuri vii”, concepută de organizatori ca un cafe-concert de bună calitate susţinut de Jonannes Onesciuc - pian, Ovidiu Svarţ - nai şi Mihaela Svarţ - vioară, completat de soliştii Bianca Ciubotaru, Cristian Munteanu şi Edi Hanuseac, nu a stârnit reacţii publicului sub 40 de ani de pe esplanadă şi de la cele două cafenele din zonă. Acesta a rămas indiferent la şlagărele lui Laurenţiu Cazan, Mihaelei Runceanu sau la muzica instrumentală, mai apropiate ca adresabilitate altor categorii de vârstă.

 

Audienţă redusă la primul spectacol

Din păcate, la primul spectacol din cadrul campaniei „Parcuri vii - Caravana antidrog”, amestecul în program a celor două componente, ambele generoase şi de calitate, dar fiecare cu alt public-ţintă, şi neadaptarea manifestării la spectatorii prezenţi efectiv la acţiune au dus la diluarea mesajului pe ambele componente. Din reacţia spectatorilor a reieşit că o primă oră de dansuri de stradă, adresate îndeosebi adolescenţilor şi celor foarte tineri, urmată de o oră de cafe-concert pentru publicul matur ar fi clarificat mai bine intenţia organizatorilor. Dacă asemenea programe ar deveni o componentă obişnuită a zilelor de weekend, cu certitudine că atât audienţa, cât şi calitatea manifestărilor vor creşte progresiv.

Proiectul „Parcuri vii - Caravana antidrog” este organizat de Fundaţia de Caritate şi Întrajutorare „Ana” şi se desfăşoară în perioada 26 iunie – 15 iulie a.c. După spectacolul de pe esplanadă, ieri a avut loc unul similar în Parcul Burdujeni, iar în data de 5 iulie, la ora 17.00, se va desfăşura în parcul din faţa Gării Iţcani. Campania include şi distribuirea de materiale informative pe teme de protejarea mediului şi antidrog, realizate cu sprijinul artiştilor şi voluntarilor.

Proiectul este susţinut financiar de Consiliul Local şi Primăria Suceava cu 35.000 de lei (350 de milioane de lei vechi), bani alocaţi de la bugetul local. Obiectivul principal al proiectului îl constituie, potrivit organizatorilor, „conştientizarea cetăţenilor Sucevei privind potenţialul deosebit pe care îl poate oferi un oraş curat, prin organizarea de activităţi în aer liber, fiind şi o alternativă de petrecere a timpului liber, dar şi informarea tinerilor cu privire la pericolele consumului de droguri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dansuri de stradă împotriva drogurilor, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dansuri de stradă împotriva drogurilor, în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei