Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2014 - Anul XIX, nr. 143 (5652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Factură

Primăria Suceava, bună de plată cu un milion de euro pentru gazul consumat de Termica astă-iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava trebuie să achite suma de 4.225.370,66 de lei pentru cantitatea de gaze naturale consumată de Termica Suceava în primele luni din sezonul rece 2013-2014. Decizia a fost luată recent de Tribunalul Suceava şi este executorie, chiar dacă Primăria mai are drept de apel.

Această sumă s-a adunat conform facturilor emise în perioada 10 octombrie - 10 decembrie 2013, din care 4.161.673,44 de lei reprezintă contravaloare gaze naturale, iar 63.697,22 de lei sunt penalităţile de întârziere aferente, calculate până la data de 11 februarie 2014.

Primăria Suceava a ajuns în situaţia de a plăti facturile de la Termica după ce Consiliul Local a garantat în toamnă că va plăti gazul consumat pentru asigurarea căldurii şi apei calde din municipiul Suceava.

Aceasta a fost una dintre condiţiile impuse de E.ON pentru a continua să furnizeze gaz metan către Termica, ca urmare a faptului că societatea de termoficare din Suceava era în insolvenţă şi adunase deja datorii de aproape 3 milioane de lei.

Dacă reprezentanţii E.ON vor pune în aplicare hotărârea judecătorilor de la Tribunal, Primăria Suceava va fi executată silit. La rândul ei, pentru a recupera suma de 4.225.370,66 de lei pe care o va plăti către E.ON, Primăria Suceava va fi nevoită să se înscrie la masa creditorilor de la Termica, pe o listă care cuprinde şi mai mulţi agenţi economici.

În total, Termica Suceava are datorii de circa 53 de milioane de lei, principalul creditor fiind Unicom Holding, firma care a livrat cărbune către societatea de termoficare şi nu şi-a mai văzut o mare parte din sumele de bani prevăzute în contract.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, bună de plată cu un milion de euro pentru gazul consumat de Termica astă-iarnă.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, bună de plată cu un milion de euro pentru gazul consumat de Termica astă-iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei