Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iun 2014 - Anul XIX, nr. 137 (5646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc

Ferma de animale a Grupului Şcolar Bivolărie, distrusă de un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Clădirea fermei de animale a Liceului Tehnologic Special Bivolărie din Vicovu de Sus a fost cuprinsă de un puternic incendiu, care a distrus în întregime acoperişul construcţiei. Animalele din interior au fost salvate în majoritate, cu excepţia a nouă porci, care aveau arsuri şi au trebuit sacrificaţi. Alarma de incendiu s-a dat duminică, în jurul orei 17.00, iar la faţa locului au intervenit Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Gărzile de Intervenţie Vicovu de Sus, Siret şi Solca, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Vicovu de Sus, Gălăneşti şi Bilca. În total, opt autospeciale cu apă au intervenit pentru a localiza şi stinge incendiul. Pompierii au găsit la faţa locului un incendiu violent, la acoperişul adăpostului de animale şi al unei anexe, corp comun.

 

Animalele salvate şi cauza incendiului 

Incendiul a fost lichidat în totalitate după patru ore.

„Au ars aproximativ 240 de metri pătraţi din acoperişul construcţiei, cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, şi 90 de baloţi de furaje. Flăcările au mai afectat alţi 70 de baloţi de paie şi pereţii portanţi ai adăpostului de animale, din BCA”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Din clădirea în flăcări au fost salvate 26 de vaci şi 23 de porci, în afara celor nouă care au fost sacrificaţi ulterior din cauza arsurilor. În timpul intervenţiei, un angajat al  şcolii a călcat greşit şi a suferit o leziune la un picior. A fost preluat de un echipaj SMURD, cu suspiciune de fractură, însă ulterior a fost diagnosticat doar cu o entorsă.

Din ancheta pompierilor rezultă că incendiul a izbucnit prin efect termic, de la un conductor electric cu izolaţia deteriorată.

 

Pagube de aproximativ 40.000 de lei

Cornel Zubaş, directorul şcolii speciale care are misiunea de a recupera şi integra social copiii cu deficienţe de auz, le-a mulţumit pompierilor pentru efortul depus şi consideră că putea fi şi mai rău.

„Era o clădire veche de 60 de ani, la care urma să renunţăm ca spaţiu pentru creşterea animalelor. Din fericire, nu am pierdut din efective, porcii care au fost sacrificaţi putând fi valorificaţi. Avem un grajd nou, în construcţie, care sperăm să fie finalizat până în toamnă. Acolo vrem să mutăm animalele, care deocamdată, pe perioada verii, vor rămâne într-un spaţiu în aer liber, care va fi doar acoperit”, a declarat Cornel Zubaş. Unitatea de învăţământ şi ferma se află în patrimoniul Consiliului Judeţean Suceava. Ferma este administrată de unitatea de învăţământ în scop de autogospodărire, pentru tinerii care învaţă aici.
Pagubele provocate de incendiu au fost estimate la 40.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ferma de animale a Grupului Şcolar Bivolărie, distrusă de un incendiu.
 Vizualizări articol: 2822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ferma de animale a Grupului Şcolar Bivolărie, distrusă de un incendiu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei